News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

II ciklus - komentari

Started by Nikola, November 24, 2011, 21:53:21

Previous topic - Next topic

Miloš

Quote from: Madjo on December 20, 2011, 22:24:41
Računa li iko da vjetar može opuvat oko stanice ili nabačit a ?  :21:

Da znaš da mi je i to padalo na pamet, ali sreća je da modeli do četvrtka ujutru ne crtaju vjetar koji bi mogao da napravi tako nešto.  :27:

Fraka

Haha, az ovo dobijas karma poen.
Tmin laka?  :58:

Madjo

Quote from: Miloš on December 20, 2011, 22:26:03
Quote from: Madjo on December 20, 2011, 22:24:41 Računa li iko da vjetar može opuvat oko stanice ili nabačit a ?  :21:

Da znaš da mi je i to padalo na pamet, ali sreća je da modeli do četvrtka ujutru ne crtaju vjetar koji bi mogao da napravi tako nešto.  :27:

Kad je onako suv snijeg dovoljan je i umjeren vjetar da pomete :63:   A bogami ga ima i ujutro.

Miloš

Pomete ili nanese, pitanje je sad?  :27: Haha, o jadu zabavismo ostale takmičare, ako uopšte i ima onih koji čitaju naša lupetanja.  :15:

Madjo

:67: Ne da čitaju nó upijaju  :11:

Valjalo bi pitat SH o lokaciji stanice, jeli zaklonjena ka śeveru ili nije ...  :78:

Rade

Čitam ja ali i mimo vaših komentara ne znam što da radim... :) Jednostavno, sve je u pitanju mimo kiše u HN...

Miloš

Quote from: Madjo on December 20, 2011, 22:42:54 Valjalo bi pitat SH o lokaciji stanice, jeli zaklonjena ka śeveru ili nije ...  :78:

A što znam... Čini mi se da su ovi vrhovi Durmitora sjeverno od Žabljaka, što bi značilo da je meteorološki krug zaklonjen sa sjevera:  :28:

Čekajući meteograme...  :72: :78:

Madjo

Pretpostavljam i koji bi grad eventualno ušao u trku za Tmin...  :72:   :79:

Gabesz20

Ja sam poslao, za 2 minuta sam sastavio, jednostavno posle proslonedeljnog brukanja nema vise puno razmisljanja :03: Kada okrecem levo desno pa sastavljam duze vreme uvek nagrabusim, barem u vecini slucajeva :11:

demijan

poslah nikad brze.

snijeg se mjeri na tri mjesta pa se dijeli sa tri.tako da ako 'onamo' opushe, 'namo' ga nanese  :62:

Fraka

Proslo kolo sam se proslavio, bojim se da cu i ovo  :75:

Shody

Poslao i ja nikad brže. Igrao sam pa što bude.
Sretno svima.

Madjo

Nikola

Srecno! Sta reci,koju poslugu porat  :15: stvarno nikad brze nisam sastavio prognozu

Fraka

Opet sam medju najnizim za vjetar  :02:

demijan

ja najnizi  :67:

madjo,ako uvatis minimalnu svi ostali smo izvisili i navijam da bude tvoj poen iskreno.svaka cast za -15  :47:  :109:

Madjo

Fala.

Inverzija u Cetinje.  :08:
To niko nije računao.  :15:

Fraka

Gledao sam ja to, ali nisam htio rizikovat.. vjerovatniji je ovaj scenario nego to...
Stavih 2 na zabljak padavine.. pa sto bude

demijan

nisam ni pomislio na ct.nije mi jos ga um registrovao za igru  :63:

ja racunam u pljevlja da ne bude vjetra preko 2  :78:

Shody

Madjo

Šifra 2 na padavine u Žabljak je bogami hrabrije odigrano nego što sam ja odigrao minumalnu.

Ako pretpostavimo da će padat vrlo suv snijeg, visina snijega bi od makar 5.1 mm padavina (što predstavlja šifra 2) porasla vjerovatno za nekih 15-20 cm,u što ne vjerujem.
Suv snijeg sadrži vrlo malo vlage.

Стенли

Ne stigoh da posaljem ... E blagos blagos  :19:  :12: PI!

MAGICIAN

:79:  Jutros Tmin -14  :79:

goga

lijepo ... prespavah tablicu i ovo kolo ... ove godine nikako da budna dočekam ponoć ... valjda bum se  promjenila do stare godine

Miloš

Za razliku od većine, moram priznati da sam oko ovoga kola razmišljao više nego ikad.
Prvo što me iznenadilo kad sam vidio ostale prognoze su prilično ujednačeni vjetrovi, gotovo svi smo stavili tu od 15 do 20m/s. Iskreno, s obzirom na modele, mislio sam da će biti više cifri od preko 25m/s. Naravno, da su Bar i Ulcinj bili u bilo kojoj kombinaciji, i ja bih odigrao barem 30m/s.
Sledeće što me iznenadilo su šarolike padavine, pogotovo neke dvojke za Žabljak ili Pljevlja. Ne znam, da sam mogao da prognoziram tačnu količinu padavina za ova dva grada, ne vjerujem da bih stavio preko 1-2mm, ali vjerujem da će biti mjerljivih padavina.
Tmin su nam prilično ujednačene, sve su tuda oko -10°C. Većina takmičara očekuje naoblačenje u toku noći i Tmin na Žabljaku. Mađo je jedan od rijetkih koji se uzda u neko polje vedrine u nekom od gradova, što naravno nije isključeno, ali nema neku osnovu u modelima. Ali, nikad se ne zna.
Tmax su relativno ujednačene za sjever, ali za HN ima svega od 5°C do 14°C. Ja sam svjesno odigrao jednu od viših Tmax za HN, računajući na slične situacije iz prošlosti kad je ovaj grad znao biti i za 5-6°C topliji od Bara i Ulcinja. I to u prijepodnevnim satima, dok još ne pojača vjetar.
Eto, raspisah se ja lijepo...  :72: Srećno svima!  :08: