News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

II ciklus - komentari

Started by Dejo, November 19, 2010, 14:12:07

Previous topic - Next topic

Fraka

Leleee dje si posle temperature  :29: :29:

Miloš

Jel moguće da nema komentara nikakvih još uvijek. Da nije neki štrajk?  :03:

Dosadašnje maksimalne temperature:

Bar 17.7°C
Pljevlja 15.6°C
Žabljak 10.9°C
Padavina nema, vjetar 10m/s.

Ako se ne budu bitnije mijenjale temperature do kraja dana, na Tmax za Bar i Pljevlja će većina takmičara uzeti poen, a za Žabljak tek nekoliko.
Za padavine ništa nećemo znati prije 19h.

Transmat

Quote from: Miloš on December 09, 2010, 12:29:38
Jel moguće da nema komentara nikakvih još uvijek. Da nije neki štrajk?  :03:

Dosadašnje maksimalne temperature:

Bar 17.7°C
Pljevlja 15.6°C
Žabljak 10.9°C
Padavina nema, vjetar 10m/s.

Ako se ne budu bitnije mijenjale temperature do kraja dana, na Tmax za Bar i Pljevlja će većina takmičara uzeti poen, a za Žabljak tek nekoliko.
Za padavine ništa nećemo znati prije 19h.

Pojedini ce dans imati ludu srecu ako temp ostanu ovakve...  ali videcemo..
Miloše, koju bi sad kombinaciju šifara dao?

Fraka

Pa cinjenica je sad da ce front stici dosta brzo na sjever Cg, doduse u Bg jos nema padavina.. ah kakvo kolo..

Miloš

Quote from: Transmat on December 09, 2010, 12:48:22

Ne znam, ne bih mijenjao. Mada sada nisam toliko siguran u dvojke u Baru i na Žabljaku kao što sam bio jutros, ali ne zna se nikad pred ovakve frontove.

Transmat

Quote from: Miloš on December 09, 2010, 12:52:23
Quote from: Transmat on December 09, 2010, 12:48:22

Ne znam, ne bih mijenjao. Mada sada nisam toliko siguran u dvojke u Baru i na Žabljaku kao što sam bio jutros, ali ne zna se nikad pred ovakve frontove.
Prekjuče se niko nije nadao da neće biti kapi kiše do podne..

Šteta za temperature.. Mrva fali da još porastu.. tako bi mi to odgovaralo  :120:

Miloš

Pljevlja mi se danas iskupiše za sve izgubljene poene u dosadašnjem dijelu takmičenja, tamo je 16.1°C. Žabljak i Bar bez promjene. Kiša, očekivano, svuda 0.
Vjetar 14m/s, i tu su mnogi uzeli bod, cirus je kiksao.  :82:

Admin

28 takmičara je uspješno prognoziralo zbirnu brzinu vjetra 14 (4+5+5)

Fraka

Je li moguce da je vjetar skocio na 14 bas u ovom terminu. Nemam srece zaista.

Cirius

Quote from: Miloš on December 09, 2010, 13:11:26
Pljevlja mi se danas iskupiše za sve izgubljene poene u dosadašnjem dijelu takmičenja, tamo je 16.1°C. Žabljak i Bar bez promjene. Kiša, očekivano, svuda 0.
Vjetar 14m/s, i tu su mnogi uzeli bod, cirus je kiksao.  :82:

Jesam,  i to dobro ..  prije sat je vjetar bio  10,  a bio sam siguran da ce biti i nize oko sredine dana ..   Pljevlja i Zabljak imaju po 5 m/s,  oni su bas dobro pojacali    :02:

Kolika je bila  Tmin jutros na Zabljaku ?  Snow je napisao da je bila 8,3,  a gore sam procitao 9,2  ..

Fraka

Pa bilo je 8.3 ali ne u terminu kad se mjeri... u 7 je bilo 9.2  :19:
odustajem.

Miloš

Tmin za prethodnu noć 8.3°C, temperatura u 7h 9.2°C. Tako da računamo ovih 9.2°C, iako bi mnogi voljeli da je ipak ovih 8.3°C.

Drži se Fraka!  :03:

Stže kiša, da ako pa'ne tih 5.1mm u Baru.  :105:

ptprince

Quote from: Fraka on December 09, 2010, 10:24:36
E nema nekog fena na zabljak, jedostavno je bilo toplo i to smo svi predvidjeli..

Fraka, fen ume da se oseti i na preprekama manjim od 300 metara visine. Ovi detalji se na izolovanoj sinoptičkoj stanici jednostavo ne vide, ali oni upravo mogu da 'drmnu' polje temperature dovoljno da nam svima izmakne bod (osim Zacku), kao jutros.

Quote from: Fraka on December 09, 2010, 10:24:36
no dobro, nije bitno  :03:

Tako je. Idemo dalje! Šta smo uradili sa temperaturama, to je otprilike to. Sledi drugo poluvreme, čekanje padavina.
Vrlo je retko da neka planina promeni mesto. Vrlo je retko da neki okean presuši.

Miloš

Temperature vjerovatno rekle što su imale za danas. Pljevlja i Žabljak su već u sigurnom padu. Bar se vratio na jutrošnjih 17.7°C, jer je nakratko bilo sunca, ali sada stižu jači oblaci, pa će temperatura polako da krene nazad.
Ostaje još da sačekamo padavine, kojih prema podacima od 14h nema nigdje.

Fraka

Normalno vjetar se smanjio. Cus 5 m/s u pljevlja, stvarno nemam ambicija, ali kad se nesto takvo desi bas se iznerviram.
Jos izgleda idem u minus za Bar..

Fraka

Miloš

Krenule padavine na sjeveru (za sada slabe), temperature u blagom padu.

Transmat

Dakle počela kiša u Pljevljima.
Kiša na Žabljaku već 3 temina..  Vjerujem da će tu biti šifra 2 obzirom na šifre iz sinopa. 60|62

demijan

to je slaba kisa sa prekidima.tesko da ce od toga i litar izmjeriti.nema sifre "2" ako ne vidimo 763.. u naredna 2 termina.sada  su blize pljevlja "dvojci" 

Miloš

Ako iz ovoga ne bude kod 2 na Žabljaku, onda ne znam iz čega će... A može vrlo lako i u Pljevljima.

Mada, to mi ni nije toliko važno. Sve su veće šanse da dobijam negativan poen na padavine u Baru, prvi od početka takmičenja.

Transmat

Quote from: demijan on December 09, 2010, 17:19:20
to je slaba kisa sa prekidima.tesko da ce od toga i litar izmjeriti.nema sifre "2" ako ne vidimo 763.. u naredna 2 termina.sada  su blize pljevlja "dvojci" 
A tako znači..  E tebe sam čekao da se javiš. Za to si ipak ekspert!

Ali sad me brine ova radarska slika..  Vidjećemo..

demijan

:62:  :112:  bjelasnica je prosli sat dosla na -9 sa nule.tako da zabljak samo je pitanje minute.ja cekam da po jadranu(od N ka S) pukne sJeverAC ceo dan,to mi je najvise bilo chudno i konacno je udario po severnom jadranu.  :109:

Transmat

Kako iz ovoga da zaključim šta pada? 9598  Pucaju gromovi  :05:

-2 Žabljak!

demijan

to je to!!   :116: kako je sad gore dobroo!! verovatno ce i pljevlja i zabljak otici na 2.zabljak mozda i vise 

Miloš

U ovakvoj situaciji nije isključen ni kod 3.