News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

II ciklus - komentari

Started by Dejo, November 19, 2010, 14:12:07

Previous topic - Next topic

Gabesz20

Quote from: Miloš on December 08, 2010, 14:34:16
Hehe, prepisao od mene.  :63:
Šalim se, naravno, svaka sličnost je vjerovatno slučajnost.

:05: :05:

Miloš

Evo konačnog stanja od danas. Ne treba očekivati sjutra mnogo drugačije temperature, eventualno pola stepena niže:

BAR    18.3   0
ZAB   9.8   1
PLJ   16.2   0
Vjetar (Br+Zb+Plj)  9 (mada je tokom dana uglavnom bio 10-13m/s)
Tmin   7.7
SnZ   0

Vjestica

Admine,hvala ti.Imam net ali jednostavno nisam stigao,sto sam objasnio adminu preko tel...Milose,ja bas nemam sto radit nego od tebe prepisivat,znaci nisam ni ulazio u objavljene prognoze,niti sam imao namjeru ujutro u 5h ulazit i citat poruke..I nemoj te mislit da sam ista sa namjerom uradio,vec sami znate da u svako kolo osvojim bod manje od najboljeg ili sam medju najboljima,i zasto bih ovo kolilo uvaljivao sebe u go**ima sa -2 boda ili vise,al ja sam zadovoljan sto je admin uopste i prihvatio prognozu,a i vama hvala sto ste se slozili sa madjom.  :121:
Nadam se da cu bit sjutra da pratimo zajedno,pa sta bude neka bude.  :59:

Miloš

I meni je drago što ti je ipak prihvaćena prognoza, kad je već viša sila bila u pitanju. A ono za prepisivanje, u istoj poruci sam napisao da se šalim, tako da nema razloga za ljutnju.  :47:

Vjestica

Lukeni

Ma što ima veze što je čovjek zakasnio.Prihvatam sve što i večina.Ja mu nebi oduzimao bodove.Pa tu smo da se zabavimo i družimo,ko da je važno ko će bit prvi a ko zadnji.Meni je ovo samo ljepa igra i prilika da naučim mikroklimu Crne Gore o kojoj pojma njesam imao. :121:

Fraka

Oce li ovaj zabljak padat sa temperaturom vise... Tmin sam pogodio u prva 2 kola i to vrlo dobro, otada nijedan bod. Izgleda da ni sjutra nece bit razlike. Odnosno imao sam i proslo kolo...

Miloš

Žabljak je baš zaglavio sa temperaturom večeras. Ja se samo nadam da može biti ispod 8.5°C ujutru, a ne bi trebalo da će mnogo da raste tokom dana, možda 1°C u vr' glave.
Slično je i sa Barom. Koliko bude ujutru, neće mnogo rasti u toku dana.
Modeli su padavine pomjerili malo ispred fronta, pa su kodovi 2 za Bar i Žabljak sada malo izvjesniji.
Jedino što bih sada promijenio u mojoj prognozi je temperatura za Bar, koju bi povisio za 1°C, mada ne kažem da ni ovako nemam šanse za poen.
Srećno svima, zanimljiv dan je pred nama!  :109:

Fraka

A kad bi dosle padavine onda me i ne bi previse zanimala Tmin  :11:
Sto se Tmax tice, ne bih mjenjao nista, cini mi se da su OK... izvjesno je da Zabljak nece ic ispod 8 stepeni.

Miloš

Ne znam Fraka, dao si sve četiri temperature niže od realno očekivanih na osnovu današnjih... Što ne znači da ih nećeš ubosti.

Fraka

Pa imamo slicne, samo je stepen razlike za Pljevlja  :83:
ma nema veze uostalom, bitnije je kako ce neki drugi odigrat  :11:
Ja navijam za tebe jer si mi komsija i jer si sa primorja kao ja  :47:

Miloš

Hvala ti na podršci!  :03: Mada sam nekoliko puta istakao da ja nemam toliko takmičarskih ambicija ovoga puta (iako tako možda i ne djeluje na prvi pogled  :26:).
Ja sam svoj cilj ispunio na prethodnom takmičenju i sada bih volio da neko drugi osvoji. Sada takmičenje više shvatam kao neku zanimaciju razonodu, kao nešto što mi uljepšava ove dane. Tačno je i da se iznerviram ponekad kad mi neki bod pobjegne za 0.1°C, ali i to je sastavni dio igre.
Ipak, nije ovo tenis, pa da se zna pred svaki turnir da će Federer da osvoji.
Tako da ne navijam za sebe. Od prvih 5 takmičara na tabeli, imam dva favorita.  :03:

Vjestica

Quote from: Miloš on December 08, 2010, 22:47:24
Od prvih 5 takmičara na tabeli, imam dva favorita.  :03:

Jedan od njih sam ja,naravno salim se.Po meni se do sad veoma dobro pokazao Gabes.  :109:

Miloš

Ti si šesti, a nakon ovog kola bićeš u minusu u odnosu na ostale takmičare za ta 2 poena, kolko god da dobro prođeš sjutra. Inače bi i ti bio među favoritima.
Mada, nakon ovog kola dolaze još dva, može dosta toga da se promijeni još na tabeli.

Transmat

Polako sa Federerom...
Ništa se ne zna.. vidiš šta se radi sa Nadalom...  pogledaj head to head :)

Nadal je jak psihom..
Kod njega volim to što je psihički najači, takođe najveći borac i zna šta želi...  
Zbog toga je jači od federera, koji je daleko talentovaniji, iskusniji..

Fraka

Ja se nikako ne bih slozio da je Federer talentovaniji, ali ovo bi trebali u drugi topic :11:

Vjestica

Quote from: Miloš on December 08, 2010, 22:55:05
Ti si šesti, a nakon ovog kola bićeš u minusu u odnosu na ostale takmičare za ta 2 poena, kolko god da dobro prođeš sjutra. Inače bi i ti bio među favoritima.
Mada, nakon ovog kola dolaze još dva, može dosta toga da se promijeni još na tabeli.

Milose ja nisam imao nikakvu namjeru kad je bilo prijavljivanje za takmicenje,da idem da osvojim neku nagradu,ovo mi je prvo takmicenje,nisam znao ni kako se prate rezultati ni kako se salju prognoze uopste,nego mi je admin nesto objasnio,nesto od vas cuo,tako da sam se polako ucio.
Sljedece godine boze zdravlja da uzmem to prvo mjesto  :120:

Dejo

Snega nema na Žabljaku svi su osvojili bod.

Tmin=9.2°C

Samo je Zack osvojio 1 bod.

Gabesz20

Quote from: Dejo on December 09, 2010, 07:15:45
Snega nema na Žabljaku svi su osvojili bod.

Tmin=9.2°C

Samo je Zack osvojio 1 bod.
:05: :05: :05:

Boce

Ne bi me čudio da ovo bude i maksimalna na Žabljaku danas

Miloš

Nikako da naučimo da kod južnog strujanja i oblačnog vremena Tmin na Žabljaku mora biti prilično viša nego što to crtaju modeli. Ovo je već treći ili četvrti put da bukvalno svi takmičari stave znatno niže temperature, eto osim Zacka koji je ipak bio dovoljno blizu da bi osvojio poen. Svaka čast!

Temperatura u Baru je 17.3°C i toliko drži još od sinoć, plus/minus 0.5°C. Ne bi trebalo da će tu značajnije da raste do kraja dana, pogotovo ako se uzme u obzir oblačnost i slabljenje i skretanje vjetra na SW smjer.

Na Žabljaku je prema synopu umjereno oblačno, tako da je dovoljno da malo ugrije sunce i ode temperatura znatno više nego što je iko očekivao.

Vjetar je trenutno u zbiru 9m/s.

Miloš

Temperature i vjetar u 8h bez gotovo ikakvih promjena.

Dejo

Sa 9,2 jutros na Žabljaku, već je 8 takmičara izgubilo bod na Tmax  :75:

Ali dugačak je dan danas, padavine moramo čekati do poslednjeg minuta  :111:

ptprince

Quote from: Miloš on December 09, 2010, 07:56:36
Nikako da naučimo da kod južnog strujanja i oblačnog vremena Tmin na Žabljaku mora biti prilično viša nego što to crtaju modeli. Ovo je već treći ili četvrti put da bukvalno svi takmičari stave znatno niže temperature, eto osim Zacka koji je ipak bio dovoljno blizu da bi osvojio poen. Svaka čast!

Ovde imam pitanje o mirkolokaciji sinoptičke stanice Žabljak. Neka kaže ko zna (Admin, recimo, mada nije zabranjeno ni drugima) kakav je reljef neposredne okoline stanice. Ako je tačno ovo što Miloš kaže (a nema razloga da mu ne verujemo, čovek je u tome), onda pretpostavljam da je glavni planinski masiv sa neke SSE-SW strane, jer pretpostavljam da onda tu neki fen igra bitnu ulogu. Možda bih i sam otkrio iz podataka, ali nešto nisam raspoložen da pretpostavljam, te bi mi neka potvrda (ili opovrgavanje) ovoga dobro došla. Unapred hvala.

Slažem se da su jutrošnje temperature ujedno i maksimalne, ili jako bliske maksimalnim za danas. Prednost toga jeste u tome što će se vrlo brzo razrešiti dilema oko temperatura. Međutim, kako ovo čudo od fronta ulazi tokom dana, verovatno pre 18 UTC u sve krajeve CG, količina padavina će biti izvesna tek samim čionom merenja u 18 UTC.

Srećno svima!
Vrlo je retko da neka planina promeni mesto. Vrlo je retko da neki okean presuši.

Fraka

E nema nekog fena na zabljak, jedostavno je bilo toplo i to smo svi predvidjeli.. no dobro, nije bitno  :03:
Padavine me brinu, ukoliko ne stignu prije 18 utc, odoh u duboki minus.