News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

II ciklus - komentari

Started by Dejo, November 19, 2010, 14:12:07

Previous topic - Next topic

Miloš

Quote from: Madjo on December 08, 2010, 00:17:29
Miloše, đe ti to vidiš snijeg ??   :32:

Kako đe ?  :03: A evo u prognozama na forumu se samo o njemu priča, pa reko da ga prizovem.  :79:

Madjo

Quote from: Miloš on December 08, 2010, 00:04:18
Za snijeg sam siguran da može da padne makar 10cm do četvrtka ujutru.

I, što ne odigra ovo a  :120:

E padavine su posebna priča. U ovakvim situacijama, pred front se uspostavlja jugozapadno strujanje koje može da donese konvektivne padavine primorju, tako i unutrašnjosti zemlje, pa sam za Bar i Žabljak stavio više padavina, nego što će odigrati većina.

Nikakva razlika u odnosu na nas ostale  :78: Dakle,opet nijesi rizikova  :103: 

U Pljevljima

Kaže se u Pljevlja  :05:  E kakav si ti Crnogorac  :11: :122:  :63:

Cirius

Ja sam pojacao samo  "vezni red"  u  padavinama,  1-2-1,  Zabljak i bez konektivnosti i fronta iz zapadnih strujanja moze tokom dana ici na preko 5 mm   ..   sareno je totalno ovog puta,  ali vidim da mi je vjetar osjetno slabiji nego prosjeku,  racunam na neku siestu oko podna    :83:
Snijeg jedini zicer,  temp mozda malo lakse,  mada se to ne bi zakljucilo iz ovako razlicitih prognoza ..    :78:
Ako front startuje Pljevlja i Zabljak oko npr 17:00,  a moguce je da modeli toliko promase lagano,  bice malo bodova    :120:

Miloš

Quote from: Madjo on December 08, 2010, 00:28:03
Kaže se u Pljevlja  :05:  E kakav si ti Crnogorac  :11: :122:  :63:

Pismen Crnogorac.  :05: Ili se makar trudim...  :72:

Mađo, da ako mi ti doneseš sreće za ove padavine u Baru. To je na kraju jedino u čemu odstupam od konkurenata u vrhu tabele. Ajde da se uzdamo u konvektivne padavine sa mora. Bude ih kad god nema jakog vjetra.

Nego, ne znam zašto većina takmičara očekuje fenski vjetar u Baru. Baš se iznenadih kad sam vidio da su mnogi stavili preko 18°C.
Pa evo, danas uz konstantan fen sa istoka temperatura nije prelazila 18°C, a u četvrtak bi trebalo da vjetar skroz oslabi i okrene na jugo pred front. Još ako bude padavina, može i ispod 16°C da ostane.
A za Pljevlja sasvim suprotno. Malo ko je uzeo u obzir uticaj fenskog efekta južnog vjetra, evo u ovo doba je 12°C.

Dobro, dosta sam pametovao, ko zna šta će nam sve četvrtak donijeti. Ovo je najzanimljivija situacija za prognozu od početka takmičenja.  :109:

Madjo

Đe si vidijo pismenog Crnogorca  :15:  :67:

Za Bar se nezna nikad, pa baš jugo može podići temperaturu taman koliko treba svima.

Miloš

Teško taj jugo može podići temperaturu mnogo. Vjetar će biti toliko slab, da modeli naziru da može čak i tišina da bude popodne u Baru. A i ima logike u tome, zatišje pred buru.

Transmat

Vidjećemo to još za Bar.. sve je neizvjesno.

Nego..  Top 5  svi šifra 2 na Žabljak osim mene..  opet sam morao drugačije da odigram  :120: 
Računam da ću kao u prošla 2 kola zaradit poene na ostale parametre pa da priuštim sebi opet jedan rizik  :116:

Nego, gdje nam je stenli????    Nije valjda da nema ADSL i kod njega? 

Madjo

Ali bura u Baru tek kasno uveče  :78:   

p.s  Forumaši, jeste li viđeli kako Miloš radi prognozu za 2 minuta, otprilike i ako što slučajno pogodi,kako on kaže  :05:  A već, sve je razradio do detalja  :102: Htio je da navuče nekog da stavi snijeg za četvrtak  :75: :120: :67:

Fraka

Niko ne zna sto se moze desit, ali kolko sam skenirao ovu prognozu imamo neke kandidate za minus haha

goga

admine može jedna molbica

može malo manje kričave boje u tablici ... noćas bijah preumorna čekati a sad na poslu otvoriti tablicu je umijeće ... dočim mi se pojavi na monitoru kolege se zagledaju u to što gledam  :14:

još mi se sve vidi u prozoru tak da hoću :107:

Admin

Admin

Takmičar Stenli je svoju prognozu poslao sa 5 sati zakašnjenja uz napomenu da nije bilo izvodljivo da to ranije uradi. Vjerujem Stenliju, ali bi uvrštavanje takve prognoze u velikoj mjeri ugrozilo regularnost takmičenja.
Kakvo je vaše mišljenje?
Da li se slažete, recimo, da Stenli u ovom kolu dobije bodova koliko i najslabije ocijenjeni takmičar? To bi mu omogućilo kakav-takav nastavak borbe za vrh tabele, a ujedno mu učinilo praćenje sjutrašnjeg kola zanimljivim.

goga

Hvala Admine :121:

Ja se slažem da se stenliju iziđe u susret .. biće nezgodno samo ako netko uđe u minus pa Stenlija oštetimo  :62:

Dejo

Takmičenje da, ali bodovi 50%, tako da ne zavisi od drugog nego od svoje prognoze, ali neće dobiti pun fond bodova... To je moja ideja.  :105:

Madjo

Šteta  :02: Ja bih je prihvatio, čim nije ima interneta nije mogao viđet ni što smo mi prognozirali.

Admin

Da li je prihvaćeno da se Stenliju upiše polovina od "zarađenih" bodova u ovom kolu?
Ukoliko ta polovina ne bude cijeli broj, zaokružuje se na veću cifru.
Primjer: Stenli zaradi 7 bodova, dobija 4.

Madjo

Možda da mu se daju 2 kaznena boda ?  Na primjer ako osvoji 7, dobija 5  :78:   :32:  Što ćeš, viša sila, bojim se da se ne kazni previše.

Rade

Quote from: Madjo on December 08, 2010, 13:24:09
Možda da mu se daju 2 kaznena boda ?  Na primjer ako osvoji 7, dobija 5  :78:   :32:  Što ćeš, viša sila, bojim se da se ne kazni previše.

Slažem se sa Mađom, treba da učestvuje, pa neka mu se skinu ta 2 boda.

Admin

Ako se Stenli slaže sa oduzimanjem 2 boda, molim da nam to potvrdi, kako bih njegovu prognozu učinio javnom!

goga

a kako da čovjek potvrdi ako nema interneta i dalje ... imaš valjda kakav kontakt Admine pa ga priupitni  :03:

Transmat

Šteta stvarno.
Ja mu ne bih ništa skidao. Ali onda bi se vjerovatno ljudi bunili zbog regularnosti.
Ja lično se slažem šta god Admin odluči.
Samo nemojte mnogo bodova da mu odbijete.

Miloš

Ja sam taman htio da predložim da dobije 2 kaznena boda, kad vidjeh da je i Mađo to predložio. Bilo bi zaista šteta da dobije 0 poena, jer je do sada slao jako kvalitetne prognoze, i ovoga puta ga je viša sila spriječila. Znamo da ovako idemo protiv pravila takmičenja, ali tu smo da izađemo u susret jedni drugima.  :03:

Što se tiče današnjih temperatura, u Baru je otišla prilično visoko, do 18.3°C, ali bi sjutra morala biti makar malo niža. Žabljak i Pljevlja su imali više temperature nego što je iko očekivao. Za Pljevlja mi to odgovara, ali ne i za Žabljak, jer bih bio na samoj granici kad bi i sjutra bilo ovako (a modeli kažu da hoće).
Ipak se nadam da će padavine odraditi svoj posao.

Cirius

Podrzavam ovaj  "blazi"  pristup Stenliju ..   bitnije je da nije mogao stici ovaj novi ec od 00 Z,   a ako je vidio prognoze,  to je manje vazno,  jer je sve to neprecizno,  kao sto ce se pokazat' sjutra     :05:

Admin

Kontaktirao sam Stenlija i on se složio sa "kaznom" od 2 poena.
Evo njegove prognoze:

BAR    17.0   2
ZAB   8.5   2
PLJ   15.2   1
Vjetar (Br+Zb+Plj)   12
Tmin   6.5
SnZ   0

Miloš

Hehe, prepisao od mene.  :63:
Šalim se, naravno, svaka sličnost je vjerovatno slučajnost.