News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

II ciklus - komentari

Started by Admin, November 14, 2014, 20:25:50

Previous topic - Next topic

kristian_zg

Oh kako skromno mecava_zg od tebe kada već skoro sigurno imaš 8 bodova  :27:

Cirius

Toplo more u Novom danas   :105:   toplije u njemu nego van njega     :14:     :14:

mecava_zg

Quote from: kristian_zg on December 04, 2014, 14:39:41
Oh kako skromno mecava_zg od tebe kada već skoro sigurno imaš 8 bodova  :27:

Pobjegao mi je Zabljak, Podgorica takoder osim ako u 15h ne poraste za tih jos 0.1. U HN je vjerojatno nakapalo nesto, a kako stvari stoje moglo bi i drugdje pa mislim da bi 6 bio neki moj maksimum u najboljem slucaju...

Shody

Jel može netko napisat trenutne rezultate,  u gužvi sam pa ne stignem provjeriti

kristian_zg

Ovo je totalno neslužbeno!!!
HN  16.6  (1??? ne izgleda mi baš da je bilo poslje 7)
PG  16.3  0
ZA  10.0 (? AMP upitno) 0
Vjetar (Hn+Pg+Za) 5
Tmin 1.7
SnZ  0

Miloš

Ovo je dobitna kombinacija zaključno sa podacima od 15h:

HN  16.2  1 (0.2mm)
PG  15.9  0
ZA  9.7  0
Vjetar (Hn+Pg+Za) 5
Tmin 1.7
SnZ  0

Sa temperaturama je gotovo, ali treba sačekati do 19h ne bi li nakapalo nešto kiše i u Podgorici i na Žabljaku. Djeluje da će prvoplasirani nakon ovog kola još uvećati prednost.

kristian_zg

Od kuda ti taj synop da ga znam dalje pratiti?

Shody

Miloš

Quote from: kristian_zg on December 04, 2014, 15:39:06
Od kuda ti taj synop da ga znam dalje pratiti?

Izabereš Crnu Goru i vrijeme u UTC: http://synop.meteos.rs/

kristian_zg

Znam za taj synop ali on ne daje max temperature osim u terminima. Važan je onaj termometar (ako se ne varam alkoholni) koji je na stanici koji van svih termina daje tmax. Ili je nešto drugo u pitanju?
@Shody- podaci su sa pljuska koji prikuplja podatke sa AMPova a one ne mogu imati službene vrijednosti (koliko znam).

Shody

Pa i gledaju se samo maksimalne temperature u terminima.

Ako npr. između 12 i 13h bude 12.6 a osmatrac kad ide izmjeriti,  obično to bude 10ak minuta prije punog sata izmjeri  11.2, gleda se tih 11.2....

Miloš

HN bilježi nešto jaču kišu, već je na 2mm, možda ode i u kod 2 do 19h. Podgorica i Žabljak bez mjerljivih padavina i dalje.

Nikola

Pocela kisa u PG.

P.S. Stala kisa,nije bilo mjerljivo.

Nikola

Miloš

Quote from: Miloš on December 04, 2014, 16:54:17
HN bilježi nešto jaču kišu, već je na 2mm, možda ode i u kod 2 do 19h.

Ode definitivno, već je na nekih 7mm. Zanimljivo je da je samo jedan takmičar odigrao uopšte mjerljive padavine u Herceg Novom. Da se ja pitam, dobio bi 1 bod bonus zbog toga.  :08:
Podgorica i Žabljak bez mjerljivih padavina.

Shody

Totalna ludnica na kraju od kola. Iako smo svi dobili -1 na nekom parametru. Svi osim Dikle na oborinama u HN, a Dikle -1 na tmax u PG.

Svaka čast Dikle jer si prepoznao ove oborine, ja sam ih ocekivao u ZB. Majstore  :116:

Shody

Koliko vidim pojavilo se nešto oborina u PG. Ne znam je li službeno.

Miloš

Biće to mjerljive padavine u Podgorici, jer sve što zabilježi AMS do 18.50h ulazi u synop od 19h. Dakle, biće potpuno neočekivanih 2 1 0.
Kako se takmičenje primiče kraju, sve mi je žalije što ipak nisam učestvovao, nikad nije bilo zanimljivije i nepredvidivije. 9/9 kola sa mjerljivim padavinama dosad.

Miloš

Konačno:

HN  16.2  2 (9mm)
PG  15.9  1 (0.5mm)
ZA  9.7  0
Vjetar (Hn+Pg+Za) 5
Tmin 1.7
SnZ  0

AdriaticWeather

Znači 2 puta HN u terminima uhvati 16.2, a treba mi 16.3, a između toga ode i na 16.8. Što više reći..  :107: :05:

Admin

Boki i IvanZD su četri puta izgubili poen zbog greške od 0.1 C. Fraki se to dogodilo tri puta.
Samo desetak takmičara nije imalo sreću da zbog tako male greške izgube poene.

Agnes

ja sam danas dva grada ubo sa 1.5 greskom  :53:

Dado

najgore odigrano kolo u istoriji takmicenja, ako znam sta sam mislio sa ovim  :76:

IvanZD

Quote from: Admin on December 04, 2014, 20:01:33
Boki i IvanZD su četri puta izgubili poen zbog greške od 0.1 C.
Da sam dobio te poene bio bih blizu vrha tabele. Ovako sam blizu dna. Eto što je sreća  :08:

Admin

Možda će vam u nastavku takmičenje biti od koristi prognostički meteogrami iz različitih modela.
http://195.66.163.7/nwp/modeli/wrfv35/oper11/meteogrami1/new/grads/index.php