News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

II ciklus - komentari

Started by Krivi, December 07, 2012, 15:31:52

Previous topic - Next topic

Miloš

E ako ja ne bačim nekad bombu na ova Pljevlja, ne vjerujem da će iko.  :106:

Vrlo je moguće da odu i preko 7°C i da dobijem 2 negativna po prvi put u karijeri.  :116:

Fraka

Ja imam jedno -10 ove god na Pljee :105:
Mada ne bi trebalo da se toliko nagare haha

Miloš

Juče su od 12h do 15h porasla za 6°C jer se razbila magla, vjerujem da će slično biti i danas.
Evo 3.5°C u 12.30h.

Kolašin i Herceg Novi zaglavili u ovih pola sata.

Fraka

Preselicu se u Pljevlja na ustrb svojih plucaah!  :116: :116:

skener

Do juce su bila najhladnija svaki dan,a evo vec 2 dana oko podne se razbije inverzija i odu visoko...nadam se da nece previse,bar u ovim terminima kad se mjeri

Jocko

Kako stvari stoje u 12:30h na kraju ću baš za HN uzeti bod. Kolašin nikako da krene gore, i postao sam svestan da trebam biti zadovoljan da nagura do 3.5 ne bi li izbegao negativni.  :07: Pljevlja isto kao kod ostalih...postajem sve svesniji da gubim bod, iako ja pokrivam do 5.0 tamo.

Miloš

Moram da vam priznam da me baš razočaralo ovo kolo. Ne toliko što sam pogubio poene na Pljevlja i što ću ponovo pasti ispod 10. mjesta u ukupnom skoru, ionako mi to nije ni bitno toliko. Žao mi je što sam analizirao nekoliko situacija iz prošlosti i nekoliko različitih modela da bih što bolje procijenio situaciju u Pljevljima. A na kraju je pogodio neko ko je samo prepisao ono što kaže neki od modela, od istih modela koji su prekjuče za Pljevlja davali +8°C, a bilo je 0°C.
Ove godine jednostavno iskustvo nikako ne dolazi do izražaja, a faktor sreće ima previše udjela, to smo više puta zaključili.

Stanje u 13h:
Herceg Novi 15.0°C
Kolašin 3.4°C
Pljevlja 3.7°C
Vjetar 6m/s

Miloš

Svih 41 takmičara su osvojili poen na vjetar!  :109:
Mnogi su bespotrebno izgubili poene na padavine.

Jocko

Evo ga, "ode" i HN...već 15  :26: no nadam se da to ništa ne mora da znači, možda to bude i maksimum. Neka bude kao na mojoj AMS  :11: gde temp. polako opada.
Pljevlja i dalje guraju, deluje da bi to moglo preko 5.0...no videćemo, nadam se da neće. Kolašin konačno malo porastao, ali kao što rekoh...samo neka u narednom terminu ima preko 3.5 i biću zadovoljan. Vetar uzeh bod  :24:

Fraka

Malo prikocise Pljevlja...

Bilo kako bilo, mislim da je pobjednik kola Adriatic Weather  :105: Isplatilo se boravljenje na Zabljak  :11:

Mađo

Quote from: Miloš on January 03, 2013, 13:06:21
A na kraju je pogodio neko ko je samo prepisao ono što kaže neki od modela, od istih modela koji su prekjuče za Pljevlja davali +8°C, a bilo je 0°C.

Jbga, svi mi imamo tu mogućnost.  :23:
Sad ispada da takmičari koji na taj način rade prognozu neznaju ništa i da nausput imaju u svako kolo dosta sreće.  :23: Nije to baš tako,ipak uz malo sreće treba imat i znanja i odit na što manji rizik, i nije niko nezasluženo u gornjem dijelu tabele, isto kao što sam ja u donjem dijelu,potpuno zasluženo.  :27:

Jocko

U pravu si Mađo...Nisam to hteo komentarisati  :10: ali pridružujem ti se u mišljenju.
No znam da Miloš nije imao lošu nameru, samo je pomalo besan...i na pogrešan način je to "iskalio". Ima nas raznih, standardno preko 40 takmičara nije mala cifra, i naravno da ima onih koji se ne bakću mnogo, a nasuprot njima ima onih koji prognozu rade i sat vremena, možda i duže. Pa sad nekad se to isplati, nekad ne. Moje mišljenje je da je rangiranje na tabeli ustvari najviše merilo "zagrejanosti" za ovo takmičenje...odnosno stvar uloženog truda i volje (naravno iskustvo i znanje se podrazumeva).

Miloš

Nit' sam bijesan, nit' sam imao namjeru ikoga da uvrijedim, a pogotovo vas u čije znanje iz ove oblasti ne sumnjam ni najmanje.
Ako sam ikoga kritikovao, onda sam za modele, što su baš danas našli da ispadnu pametni.  :08:

Sjeverni vjetar malo zakočio temperaturu u Pljevljima, možda to ipak ne ispadne baš toliko loše. Sad me više brine HN koji je uhvatio ozbiljan zalet u ovih pola sata.

Fraka

Vec sam prije nekoliko dana reko da ne pamtim da je ikad, ka ove godine, cetvrtak bio dan kad se odstupa od mikroklime i desavaju nebuloze.. Eto, dosta puta u toku takmicenja suse desile neke nelogicne stvari i upravo oni koji najbolje poznaju klimu cg su najgore prolazili...

No da se vratimo.. E pa to, upravo sam zbog sjevernog vjetra vjerovao da se pljevlja nece toliko nalozit...

Mađo

Sjeverni vjetar je razbio inverziju koja je danima vladala u Pljevlja.  :03:

Miloš

Juče je još ta inverzija "načeta", danas je samo sjeverac dokusurio. Ali je isto tako i spriječio ozbiljniji rast u popodnevnim satima. Da ako ostanu ipak ispod 5°C, to sad djeluje realno.
Čekamo podatke od 14h. Jedino mi je Kolašin siguran.
U 13.30h:
HN 14.6
Plj 3.4
KL 3.7

skener

Jedino sam izgleda Kolasin Tmax slabije prognozirao, fali mi jos 0.5 C tamo,ali tesko ce to izgurati tamo do 14, a ne vjerujem da posle moze rasti,samo stagnirati ili opadati

Nikola

Hn plago pada u odnosu na 13h,ne bi mi valjalo da ide preko 15c jer uzeh i tu negativni.
Pv i Kl za sad sigurni.

Miloš

Kolašin raste do 14h, a obično nakon 14.30h bilježi nagli pad kod vedrih dana. HN vjerovatno neće preko onih 15°C, a u Pljevljima je svašta moguće do 15h.

Ne znam gdje nam je Cirius danas, nedostaju njegovi duhoviti komentari vezani za Fog de Pljee.  :11:

dikile

Kakva ce zbrka biti na vrhu, prvoplasirani u dosadasnjem toku takmicenja za sada samo 4 boda.

Ja osvojih 6 bodova, pobeze mi Plje za 0.2C, mogao je malo ranije da ukoci. Najvise mi je krivo sto dobih -1 na tmin za 0.1C.

Nego sta je tu je vise srese drugi put. Svako kolo je bilo nepredvidivo sem prvog.

skener

Izgleda da ce Hn ipak preci 15, a Kolasin mi sporo raste  :02:

Miloš

U 14h:
Herceg Novi 16.1
Pljevlja 3.6
Kolašin 4.2

Prema tim podacima, ovakvo bi bilo stanje na vrhu nakon ovog kola:

IvanZD 54
MAGICIAN 54
AW 53
Rakun 52
Dejo 52
5-6 takmičara 51

Jocko

Odoše HN preko 15. Sad sam i ja razočaran u ovo kolo, ne pada mi napamet da zbarajam poene...ali verovatno imam 5-6.

U 14h:
Herceg Novi 16.1C
Kolašin  4.2C
Pljevlja   3.6C

Nisam video da me je Miloš preduhitrio...sorry.

Fraka

Hahah.. sto napravi HN  :67: Taman kad sam mislio da cu jedno kolo proc bez 0.1 greske... e ne moze! :102: :102:

Gabesz20

Pobeze mi Kolasin, dobro je ja sam zadovoljan, guram kako umem i znam. Da sam samo za nijansu bolje odigrao prvi ciklus onda bi se mogao nadati...Zaletio sam se u drugom ciklusu, ali nemoze se sve nadoknaditi sto sam kiksao u prvom.