News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

II ciklus - komentari

Started by Krivi, December 07, 2012, 15:31:52

Previous topic - Next topic

dikile

Čestitam pobednicima ali i onima sa malo manje srece.
Ostalo nam je jos jedno kolo da se sigramo  :72:

Predlazem adminu da se sledece godine uvede utesna nagrada za najbaksuza takmicenja. Da se posebno za tu nagradu zbrajaju greske za 0.1C

Jocko

Baš bi bilo dobro da bude PG u zadnjem kolu, a može slobodno i Bar i Žabljak.  :03:
U 15h:
Herceg Novi 15.1
Pljevlja 3.8
Kolašin 4.3

Dakle konačna kombinacija izgleda ovako:

Herceg Novi 16.1  0
Pljevlja 3.8  0
Kolašin 4.3  0
Vetar 6m/s
SnŽ 38cm

Čestitke svima koji su učestvovali danas (za promenu)  :11: a naročito onima koji su danas imali 7 i više poena!  :111:
Ja danas prema mom proračunu imam 6 - nije loše, ali moglo je dosta bolje.

Miloš

E ne znam, Fraki bi trebalo dodijeliti neku specijalnu nagradu za to!  :48: Imam i ja grešaka od po 0.1°C ili 0.2°C, ali ni blizu toliko.

Ovo kolo me skroz odaljilo od vrha tabele, ali i na njega gledam sa vedrije strane jer sam Kolašin koji me o jadu zabavio u dosadašnjem dijelu takmičenja ovoga puta pogodio u decimalu.  :45:

Neka me neko ispravi ako griješim, ali ovako će izgledati vrh tabele po mom proračunu:

IvanZD 54
MAGICIAN 54
AW 53
Skener 53
Rakun 52
Dejo 52
Bumbar 52

Fraka

Ma, salim se ja, desava se, nije to toliko mala sansa  :99:

Cini mi se da je Tmax u Kolasin bila taman 5.1, krivo mi je sto nije bila terminska to  :11:

Miloš

Još jednom svaka čast Skeneru!  :48:

Jeste da je još daleko, ali djeluje da su male šanse da nešto naruši greben Sibirskog anticiklona pod čijim ćemo uticajem biti narednih nedjelju dana. U tom slučaju, nazire se još jedno kolo sa relativno stabilnim vremenskim prilikama (nalik ovom), i teško da bi moglo da donese neke veće preokrete.
Ja ću samo navijati da niko nema ukupnu grešku u Tmax ispod 1.3°C. I utješna nagrada bi dobro došla.  :08:

Admin

U dosadašnjem dijelu takmičenja 54 puta je napravljena greška (Tmax i Tmin) od 1.6 ili 3.6 stepena. Dakle, to su one greške kad se za 0.1 stepen ne osvaja bod ili gubi bod.
Najmanje sreće su imali Fraka, Boce, Vasilije i Abracadabra koji su po 3 puta uspjeli da naprave takve greške.

Fraka

Haha, zbilja mi je nevjerovatno da je samo 3 puta, bice onda mnogo vise puta bilo za 0.2  :99: no, vratice se to!  :60:

skener

Hvala,bice neizvjesno u poslednjem kolu. Vijelo takmicenje je puno preokreta i nema lakog kola,ovdje ce kao i danas nijanse odlucivati...mada zvisi i koje ce gradove Admin izabrati

Transmat

vidim bilo je interensantno danas.
Ja sam rabotao citav dan, pa nisam obracao paznju na temperature.
Cestitke najboljima.
Nadam se da ce iduce godine biti 3 ili 4 ciklusa kao nekada, tu bi se faktor srece manje osjetio.
Mada znam da je i ovo bio podvig organizovati, s obzirom na stanje. A nije lako ni voditi takmicenje.

Miloš

Da sam u vrhu tabele, izabrao bih Bar, Podgoricu i Nikšić za zadnje kolo, ali ovako mi je potpuno svejedno.  :08: Što se mene tiče, mogu i Pljevlja opet.

Krivi

Loše kolo za mene. Nekako mi je žao što je ostalo još samo jedno kolo, bilo je ovo vrlo interesantno takmičenje. Izgleda da ću dobiti i neke pare od ovoga, simbolične, ali za nekog laika za meteorologiju, to je uspjeh.
GGMU!

Nikola

Cestitam skener  :45:

Ja ne znam kako da igram,kad pogledam karte i tako odigram 6 poena,kad se oslonim na moguce scenarije i mikroklimu 6 poena,e jedino nisam pokusao da prepisem gotove prognoze sa yr i w2u i kombinaciju svega toga,ali nadam se tome na sledece takmicenje i u zadnjem kolu cu isprobati taj sistem.

demijan

dan sam proveo vani .jos jedan vedar i lijep dan za setnje.
vidim da je bilo veselo kao i svaki cetvrtak  :105: kao uvijek je nesto krivo..ili premalo analize ili previse;ili premalo oslanjanje na poznavanje mikroklime ili previse ..ili... heheheheeee e to je ljepota..ne postoji poznat dan unaprijed...  :105:  :59:
uhvatio sam hn u 0,0  ..mislim da je 0,1 bila visa promasio bih  :114:
čestitke svima! bravoo skeneru na 9ku  :109:

Nikola

Nista ne krivim,samo treba dobro analizirati sve tri mogucnosti i staviti sredinu sto ja nisam radio,a opet i to nije 100% uspjesno,jer postoji sreca,sto kazes demijan nijedan dan nije isti a hemija atmosfere je previse slozena.

skener

Hvala svima na cestitkama  :03: 

Bice interesantno poslednje kolo,nema Pljevalja,ali je Ulcinj tu  :11:  i ocekivano Pg i Zb

Mađo

Bravo Skeneru, moje čestitke  :109: :109:

Bravo i ostalima.Ispade i ovo kolo zaebano.  :11:

demijan

gfs nacrta neku akcijicu  za cetvrtak ... :33:

Miloš

Da, GFS vidi neku zanimljiviju varijatntu za četvtrtak, dok EC nešto slično vidi u petak. Ja svakako navijam da bude zadnje kolo meteorološki što zanimljivije, zbog veće neizvjesnosti.

Admin

Dobro bi bilo da i u utorak osatnu tako neusaglašeni!  :05:

dikile

Sada i EC i GFS kazu da ce u cetvrtak biti  :106:

Miloš

Rijetka situacija da EC krene za GFS-om. Smiješi nam se zanimljiv četvrtak, što vjerujem da priželjkuju svi osim dvojice prvoplasiranih.  :08:
Sličan finiš smo imali i prošle godine, kada je jedna zanimljiva situacija dovela do neočekivanog preokreta na vrhu tabele baš u zadnjem kolu.
Biće dobro da ostane ovako do utorka.

Admin

Quote from: Miloš on January 04, 2013, 22:20:42
...
Biće dobro da ostane ovako do utorka.
... a da se u srijedu sve preokrene!  :120:

Miloš

Mađo

Drukče biste priželjkivali da ste pri vrhu  :05:

Ja od ovih favorita navijam za Rakuna.  :08:

Admin

Je li Prijekornica daleko od Njeguša?