News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2012.

Started by Cirius, December 28, 2011, 13:48:33

Previous topic - Next topic

Стенли

Ja idem 2dana 3 na Studeno od cetvrtka.. Gore ce bit dobrog snijega nadam se,ne sumnjam u to..  :79:

Gaston

Ima snijega dosta na Studeno,vise nego prosli vikend,mada, ako bude toplo kao ovih dana...

Стенли

Quote from: Gaston on January 04, 2012, 00:15:25
Ima snijega dosta na Studeno,vise nego prosli vikend,mada, ako bude toplo kao ovih dana...

Bio sam u Nedelju gore, dzipom izadjosmo, nevjerovatno. Moglo se bez jakne lagano, uz neku setnju cak je bilo i vruce u duksericu.  :75:

niksicki

Quote from: stefan96 on January 03, 2012, 23:26:11 :11: Po modelima, nebih rekao...
Vazda cu prije vjerovati babi nego modelima,a i ne znaci mozda da ce odma hladnoca,nego moze biti za 10,15 dana  :67:
Sjecam se 2005 da je pocetkom januara bila prica kako je jedan djed iz okoline Niksica rekao kako ce za Savindan biti metar snijega kod njegove kuce.Znam da sam se i ja sam sprdao tome,ali vaistinu nije pogrijesio,tako da...  :11:

Nikola

U Niksic moze bit snijega u petak ujutru(neki cenat),a ovo je izgleda zima ista kao 2006/07 isti polozaj Ac,islandski minumum koji ne popusta,cikloni koji pogadjaju Grcku ama sve isto do sad a i sad modeli isto daju jos 6 dana.Ali sto je najvaznije Zabljak,Kolasin i predjeli preko 700-1000m imaju i dobijace dobar snijeg.Zabljak u subotu ujutru moze izac na blizu 70cm.

Dzoni

Ma ne interesuje me Zabljak !  :76:

Stefan600

Jos ovaj put nek dobiju dobar snijeg. I onda imaju tih 60-70 cenata, i do kraja zime, ne zanima me uopste.
Februar 2012. :)

prenka

posto sjutra idem u kolasin interesuje me kako ce biti vrijeme tokom dana i da li ce biti snijega ? :32:unaprijed zahvalan

Miloš

Samo povremena slaba susnježica i snijeg u toku dana, u toku noći jače padavine.

Madjo

Quote from: nikolA on January 04, 2012, 15:10:54 islandski minumum

Ne nó kineski.  :28:

Neznam što si se ufatio Islanda, da nemaš kakvu piplicu gore ?  :11:

Pušti se Islanda,nema to nikakve veze sa nama više nó lí ja z baletom.  :28:
Niti nam dolaze cikloni otolen niti nam ladnoća može doć otolen.Možda kad bi zaledilo Atlantsko more. Nikakve veze nema vjeruj Nidža.  :03:

prenka

Nikola

Madjo nema on direktan uticaj ali Ac iz njegove pozicije nama(nizim predjelima) salje jaku hladnocu i ciklon zapadnije u Mediteranu,a ovako to sve odlazi Jonskim i Tirenskim morem,tako da ima uzrocno-posljedicne veze
Evo prikaz situacije ove zime  :81:
Nedovoljno hladnoce za snijeg u PG i ciklon brzo odlazi

Evo prikaz situacije kada Pg pretezno  ima snijeg
Jaka arkticka hladnoca obrusava se pravo na Balkan,ciklon je formiran zapadno,veca kolicina padavina,duze traju  :81:

slikovito morate priznati  :62:

Bura

Quote from: nikolA on January 04, 2012, 20:34:22 slikovito morate priznati  :62:

Itekako  :05: Fino objasnjeno, fino receno....  :45:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Madjo

Nidžá,
valjda je jasno da jaka hladnoća dolazi sa kopna,kontinenta,nikako sa mora ili okeana.Za nas je najbolje da ladnoća dođe sa Rusije ili Skandinavije a uporedo formiranje ciklona tu kod Italije.

Kada vrlo ladan vazduh uđe nad relativno toplom velikom vodenom površinom eto početnog preduslova za stvaranje ciklona.

Nikola

Zasto ne treba gledati w2u jos jedan od mnogih ....  :120:

"U nedelju i ponedeljak oblačno, na severu povremeno sneg, a na Primorju pretežno sunčano"

Cirius

Izgleda da su 7 dana unaprijed i GFS i EC  bili veoma dobri.    Na prvoj strani je prikazano kako su crtali ovaj prodor tada,  a evo ih današnji izlazi oba modela za petak :

edit -  985 hPa nad Grčkom,  uvjek lijepo viđet'    :119:

bole

michael

06.01.2012 У СРБИЈИ ВЕТРОВИТО. УМЕРЕН И ЈАК, У ЦЕНТРАЛНИМ, ЈУЖНИМ И ИСТОЧНИМ КРАЈЕВИМА МЕСТИМИЧНО И ОЛУЈНИ СЕВЕРНИ, СЕВЕРОЗАПАДНИ ВЕТАР (УДАРИ ВЕЋИ ОД 17 м/с). -
Најава је за период од:  13:19 05.01.2012  до: 13:19 07.01.2012

http://www.hidmet.gov.rs/ciril/upozorenja/index.php  -  УПОЗОРЕЊА И НАЈАВЕ РХМЗ СРБИЈЕ

Fraka

A meni let sjutra u 8 za bg  :119:

Bole-PG

Ja sjutra picim put Slovenije,a onda se put nastavlja za austriju i svajcarsku i italiju.Oce li biti  sto padavina ujutro do Hrvatske ,idem ovo preko Bileca i Stolca....
Podgorice grade moj!!!

Nikola

u Niksicu  sjutra rano ujutru kisa ce preci u snijeg  i moze biti manjeg snz. pokrivaca ali ce padavine slabiti i prestati tokom dana

Bole-PG

Oce li ga biti oko 7-8
Podgorice grade moj!!!

Nikola

Quote from: Bole-PG on January 05, 2012, 18:35:58 Oce li ga biti oko 7-8
Ne mogu to da znam ali padat oce,jer hladnoca dolazi u to vrijeme pa mu treba jedno sat pa se primi

Bole-PG

To sam ocekivao ujutro,ali nisam znao oce li preci u snijeg.Hvala ti.
Podgorice grade moj!!!

niksicki

Ja sam nesto optimista sto se tice snijega u Nk.Mislim ako bude jak intezitet padavina kad bude prelazilo na snijeg da bi za 10tak minuta mogao obijelit,a onda sve ide lagano.Do kad se otprilike mogu ocekivati padavine odje?9,10?