News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2012.

Started by Cirius, December 28, 2011, 13:48:33

Previous topic - Next topic

Bura

Quote from: Fraka on January 26, 2012, 22:35:51 Uh kecmi, pa ne moze ovo proc bez orkanskog sjeveroistoka

ENE i NE!  :12: :12: Onda ga Bar ne ide u minus, koliko god da je hladno. Al zato Ulcinj, prijeti da obori rekord od pocetka mjerenja!
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Fraka

A kako ste mislili na jug cg da bude zahladjnje? pa ne moze to prov bez vjetra cus... ako bude ovako kako se crta dnevne T oko 0 su se desavale u PG pri jakom sjeveru. Itekako je moguce... to je ogroman minus.. cudo bi ovo bilo, veliko cudo ako bude ovako..

Miloš

Može Kecmi, ti se vjerovatno ni ne sjećaš jakih zima prije više od 5-6 godina, kad se u Baru temperatura danima spuštala ispod 0°C uz sjever (nije to bio naročito jak vjetar, al' je duvao konstanto). Sjećam se da sam bio u osnovnoj školi, kad je jednog dana uz sjever u Baru zabilježena minimalna od oko -4°C, a maksimalna od +1°C. Prethodnih zima se nije tako nešto dešavalo, ali ako se ostvari ovo što crta EC, nije isključeno.

Fraka

E milose i ja se toga dana sjecam, mislim da sam bio 6. osnovne. Ne znam je li bio ledeni dan u Kotor, ali je bilo blizu sigurno... uglavnom ledenice su visile na sjeverna vrata od grada i tu su stojale nekoliko dana.. nikad to necu zaboravit.. bila je jedna velika lokva pored osnovne skole, koja je bila zaledjena punih 5 dana... to je daleko najladniji period koji ja pamtim.. strahota  :02: I sjecam se ujutro minimalnih T u rozaje -30...

Bura

A Ulcinj, kakav je bio tih dana? A HN?
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Fraka

Ulcinj je imao ledene dane toga se sjecam..

skener

Quote from: Fraka on January 26, 2012, 22:29:10 Nisu bas navikli na ovo scepo da znas... Ali to je samo dokaz da ce kod nas bit okid!

Nece mnogo negotin zaostajat.. pogotovo sa minimalnim http://www.yr.no/place/Serbia/Other/Negotin~787718/long.html

Ako je ovo tacno ima da se smrznemo  :05: ali super,dako posle toga uleti neki ciklon

scepo

I onda trpaona al za sad modeli nista ne vide :32: :83:

winter

Po nekom nepisanom pravilu uvjek posle velikih hladnoca uleti neki ciklon tako je bilo i sa Dragicom mada je ovo nesto bolje ali je posle nje uslijdila juzina
sto se mene tice nebi ima nista protiv Dragice 2 samo bez juzine  :109:

Fraka

Ne mora to da znaci trpaonu.. sve zavisi, moze opalit takva juzina da se i na planine snijeg otopi.. sve je moguce.... Vidjecemo sto ce se dogadjat...
Uglavnom Bg ne moze da izvisi sto se zime tice ni u jednom slucaju... ako opali juzina eto inverzije na -10.

SnowHunter

Novi GFS još hladniji :75:, ovo nije bivalo na kartama  - 1929. na pomolu, čak i ako bude malo ublaženo padaće rekordi:

Inače, kombinacija vrlo niskih temperatura (-10°C) i košave odavno nije bila u Beogradu. Za one koji će je možda prvi put doživjeti, preporuka je da na vrijeme nabave duge gaće  :11:, vunjene fanjele i dobre windproof jakne. Ne mogu tačno da se sjetim datuma, ali negdje devedesetih kombinacija jake košave i temperature ispod -10°C je ledila krv u žilama, ništa hladnije u životu nijesam doživio.  :116:

Miloš

SH, s obzirom da će nedjelja biti jedini kritični dan što se tiče intenziteta košave, gledaću da ipak ne napuštam stan.  :08:

Inače, ovo što je nacrtao novi izlaz EC-a je savršena situacija za snijeg u Podgorici, i to već u četvrtak. Eto, to kažem po prvi put ove godine. Mađutim, GFS drži ciklon previše južno da bi uticao na nas, a i ovo je prvi EC-ov izlaz koji crta nešto, tako da za sada treba biti oprezan sa najavama. A da ima potencijala, ima!  :45:

skener

po svemu sudeci imacemo veoma hladnu sedmicu,samo da dodju te padavine u drugom dijelu sedmice,uh

Fraka

Mislim da bi cak i primorje dobilo snijeg bez problema, a podgorica, tropaona! Nada se da je EC u pravu jer ovo nije realno sto GFS crta!

winter

Stefan600

Crta Ec snijeg, e sad, nije ovo bas pravi polozaj ciklona. Daleko je nekako  :78: Ako bi se malo pomjerio istocno, dobro bi bilo, dobili bi vise padavina...A i ne znam, ovamo gdje smo mi nalazi se i mnooogo hladniji vazduh nego u centru cikona tako da bi mogao da povuce ladovinu i onda bez problema da sipa? To bih volio da mi neko pojasni jer nisam siguran...
Februar 2012. :)

Fraka

vise padavina = vise juzine... ovo je dobro.. ih kad bi bilo ovako... zatrpavanje

Stefan600

Znaci ako se pomjeri ciklon prema lednijem podrucju i zahvati ga to nista nema veze?
Februar 2012. :)

winter

GFS i ne posustaje  :114: