News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

II ciklus - komentari

Started by Nikola, November 24, 2011, 21:53:21

Previous topic - Next topic

Miloš

Sastavio jedva, našao neku srednju varijantu GFS-a i EC-a, i na osnovu nekog osjećaja. Jedva čekam da vidim ostale prognoze, sigurno će biti šareno.  :72:

Fraka

Admin

Definitivno, vrlo interesantno kolo.
Pogledah večeras karte ... i drago mi je što se ne takmičim.

Admin

Ako ti je za kakvu utjehu da se takmičim ne bi se moja prognoza mnogo razlikovala od tvoje.  :11:

MeteoLaik

Pardon, snijeg sam stavio 0cm, a ne 5cm. Hvala. :) srećno svima.

Miloš

Uh, koje šarenilo. Ja sam stavio ubjedljivo najvišu Tmin, i sad razmišljam da li sam gledao iste modele kao i drugi takmičari, jer mi Tmin odudara barem 4°C od prosjeka.  :07:
Biće vjetra i oblačnosti pred prolazak fronta, fenski efekat u Pljevljima. Znači, Tmin bi bila na Žabljaku uz oblačnost, a modeli vide temperaturu slobodne atmosfere oko 0°C na 850mb. E sad, gdje su ostali takmičari vidjeli vedro i tiho vrijeme, pokušavam da odgonetnem.  :02:
Za ostale parametre, tu sam blizu nekog prosjeka.

Fraka

Iskreno milose, mislim da ti je najrealnija Tmin, doduse ja mislim da ce bit u blagom minusu...

dikile

I ja bas to gledam, posle tebe imam najvisu tmin -1, racunao sam da bude oko nule , a stavio -1C za svaki slucaj.

Cirius

:102:        :110:       a ovo se zove šarena prognoza .......      :79:  

Fraka

ja tek sad vidim da sam stavio -2.5 mjesto -1.5  :07: :07: :07:
a kako ne vidjeh.. ma neka stoji sad

Admin

Ako u potpunosti vjeruješ kartama, Miloše, u pravu si. Temperatura bi u srijedu uveče trebala da ode u debeli minus, a onda od ponoći da ubrzano raste.

Miloš

Quote from: Admin on December 07, 2011, 00:33:32
Ako u potpunosti vjeruješ kartama, Miloše, u pravu si. Temperatura bi u srijedu uveče trebala da ode u debeli minus, a onda od ponoći da ubrzano raste.

Što za Žabljak važi. A i za Pljevlja ako uzmemo u obzir fenski efekat. Ali Kolašin, vjerovatno se u njega uzdaju takmičari koji su stavili jako niske Tmin. Tu može da se zadrži inverzija i ujutru.

Quote from: dikile on December 07, 2011, 00:31:34
I ja bas to gledam, posle tebe imam najvisu tmin -1, racunao sam da bude oko nule , a stavio -1C za svaki slucaj.

Dobro je da je barem još neko razmišljao kao ja. Uostalom, vidjećemo preksjutra ujutru! Srećno svima, laku noć!  :48:

Nikola

Nisam stavio snijeg u Zabljak znam da ce ga biti sjutra ali ispod 6cm a padavine u cetvrtak Gfs i Eta daju od sredine dana tako da zaobilaze termin 06H za visinu snijega.Ovo kolo najteze do sad bice i najzanimljivije a i Adminu najteze da na kraju sabira  :122:

RAMONES

U ovoj tablici sa prognozama su drugačiji podaci od onih što sam poslao. Molim admina da prokontrolira još jednom.  :03:

Rade

Ja sam izašao noćas u grad i sjetim se da sam zaboravio poslat, idem kuci za laptop i sa mladom sastavljam prognozu :D Na šta to liči ne znam!

Admin

Ramones, ispravljeno.
Većina prognoza ili ispravki stigne u poslednjih dvadesetak minuta, nešto e-mailom, nešto putem poruka na forumu, neke čak i SMS-om... i skoro da je nemoguće ne napraviti poneku grešku.

Rade

Dušane ti radiš ogroman posao, normalno je da se desi, pa neka ljudi provjere i prijave na vrijeme

goga

Dobro jutro ... vidim bizu Miloša sam sa Tmin .... to je dobar znak  :53:

I ja sam kao i Miloš ... vidi se da će zatopljavati ali sad ... točno kad će krenuti i koliko brzo e to mi je bila enigma onih 5 min em neznam mikroklimu em mah kako bude bude  ... ostalo nisam previše razmišljala ... ustvari baš najviše oko tmin

Fraka

Da sam danas sastavljao prognozu, odigrao bi potpuno isto i to me raduje  :105:

Fraka

Vrlo niske temperature danas na sjeveru...

Miloš

Da, niska oblačnost u Pljevljima i u Kolašinu se drži mnogo bolje nego što smo očekivali. Ukoliko se ne razbije do kraja dana ili u toku noći, eto meni gotovo sigurnog boda na Tmin. Ali, nikad se ne zna.
Sjutra će sigurno biti više temperature na sjeveru, ali pitanje je koliko.
Da sad mogu da mijenjam prognozu, samo bih za nijansu spustio Tmax za Pljevlja i Kolašin i to je to.

Rade

Zato sam ja uništio sve sa Tmax...

ehtelion

i ja sa padavinama:) da te nije rade mlada nagovorila da podignes temperaturu?

Rade

Hahahaa  :67: E ne znam što mi bi, ali sam samo pogledao na brzinu i sastavio :)

demijan

odavno nije bilo nesigurnije.i bukvalno,svako moze pogoditi sve i promasiti sve.sneg na zabljaku je tu,od juche, i dalje kao najsigurniji.samo chekam sutra..