News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Februar 2011.

Started by Madjo, January 31, 2011, 20:27:37

Previous topic - Next topic

Simke

http://freemeteo.com/default.asp?la=21&gid=3193044&pid=23  :114: ovo sve nesto iznenada haha
Quote from: Miloš on February 22, 2011, 17:53:03 Od kad pratim modele, ne pamtim da su ikad ovako nešto za Bar nacrtali u narednih 96 sati. Doduše, ne smijem još ništa da pričam, jer je ovo samo jedan izlaz globalnog modela, ali me živo zanima šta će nacrtati večeras WRF i NMM. Evo GFS-ov meteogram, snijeg čist ko suza u petak:

ovaj model Milose do sad je spaki put pogodio da vidimo sad!

Miloš

Da, ali moram da naglasim još jednom da je ovo prvi izlaz GFS modela koji je ovako nešto nacrtao. Prethodni su davali sasvim slabe padavine za četvrtak i petak.
Ipak, moramo biti realni. Ovo što je proračunato u prethodnom meteogramu je gotovo nemoguće da se desi, jer su preko 10cm snijega u Baru naučna fantastika. Ipak, dokle god modeli crtaju ovako nešto, znači da ima potencijala da bude snijega i na jugu. Presudiće večerašnji izlazi regionalnih modela. Znači, ako WRF i NMM ne potvrde makar nešto slično ovome, mogu GFS i EC da crtaju kolko god oće...

Simke

Quote from: Miloš on February 22, 2011, 18:19:43 Da, ali moram da naglasim još jednom da je ovo prvi izlaz GFS modela koji je ovako nešto nacrtao. Prethodni su davali sasvim slabe padavine za četvrtak i petak.
Ipak, moramo biti realni. Ovo što je proračunato u prethodnom meteogramu je gotovo nemoguće da se desi, jer su preko 10cm snijega u Baru naučna fantastika. Ipak, dokle god modeli crtaju ovako nešto, znači da ima potencijala da bude snijega i na jugu. Presudiće večerašnji izlazi regionalnih modela. Znači, ako WRF i NMM ne potvrde makar nešto slično ovome, mogu GFS i EC da crtaju kolko god oće...
Slazem se

Bura

Ih pa to bi bilo onda stvarno SUPER za nas Barane zeljne snijega.

Al evo na primjer planina iznad Bara Sutorman, visok je tacno 998 metara, i na njemu snijega nema. Znaci da se na juznim planinama snijeg jos nije spustio ispod 1000 metara.
Ali sve je moguce. Daj boze da je ovaj gore meteogram tacan!  :03:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

aconi

Bura

Evo po podatcima ECMWF, snijeg u cetvrtak i subotu u Baru i Budvi
http://www.meteo.co.me/meteogrami/3dana.php

Fraka

Kecmi,spustio se snijeg ispod 1000 metara ali na lovcen i orijen.

Fraka

Treba sacekat NMM, meni je to sve isto malo nerealno.

Miloš

NMM nas polako vraća u realnost. Znatno manje padavina na jugu Crne Gore, ali s obzirom na temperature vrlo vjerovatno snijeg. Sve to uz jak sjever.

Bura

Quote from: Fraka on February 22, 2011, 19:57:01 Kecmi,spustio se snijeg ispod 1000 metara ali na lovcen i orijen.
A dobro jeste i na Rumiju, ali da bi pao u Bar, trepa prvo da se spusti na Sutorman

sanjin

Quote from: Miloš on February 22, 2011, 20:36:05 NMM nas polako vraća u realnost. Znatno manje padavina na jugu Crne Gore, ali s obzirom na temperature vrlo vjerovatno snijeg. Sve to uz jak sjever.
Znaci nista od snijeznog pokrivaca?

Miloš

Quote from: sanjin on February 22, 2011, 20:38:10
Quote from: Miloš on February 22, 2011, 20:36:05
NMM nas polako vraća u realnost. Znatno manje padavina na jugu Crne Gore, ali s obzirom na temperature vrlo vjerovatno snijeg. Sve to uz jak sjever.
Znaci nista od snijeznog pokrivaca?

Polako, ne treba ništa isključiti još uvijek, ali i sam znaš da situacije sa jakim sjevernim vjetrom ne donose Podgorici veliki snijeg. Za sat-dva će izaći meteogrami WRF-a i NMM-a pa ćemo vidjeti šta će da ispadne.

Inače, za Beograd se crta 20-30mm snijega u četvrtak i petak. Možda će zvučati čudno, ali nije isključeno da se ozbiljno primaknemo pola metra, s obzirom da već sad ima 12-13cm.

Bura

Iha, pa evo i za Bar dobar snijeg...

Fraka

To su oni isti podaci od prije, ceka se NMM meteogram za sat vremena, EC ne daje ni 3 mm padavina za jug, skeptican sam

Stefan600

Izadjoshe li vise ovi Wrf i Nmm?  :75:
Februar 2012. :)

snesko belic

evo i ja ih cekam skoro 2 sata,nadam se da ce uskoro,evo sta kaze hrvatski freemeteo  :79:

Madjo

Sanjine, kad kačiš karte na forum prvo snimi željeni izlaz u svoj kompjuter pa onda podiži na imejdžšak. Nemoj kopirat direktni link, jer onda će se mijenjati slika svaki put kad izađe novi izlaz, a to nam nije od koristi.Glupo je kad neko bude ljetos čita i gleda ovo što kačimo u februar a ono stoji aktuelna karta sa temperaturama preko 30 stepeni   :17:  :77:

Po yr.no od sjutra veče moguće manje sniježne padavine u svim višim krajevima.

Stefan600

Kad izlaze ovi Nmm i Wrf? U 12h, jel??

Stefan600

Stara je ova prognoza ka Grci  :102: Salim se. Cekaju se novi izlazi sad, mnogo toga ce reci, jedva cekam...  :21:

Poseydon

Nemas sto cekati, u PG moze biti samo nanosenja pahulja sa sjevercem.Primorje, posebno Ulcinj, mogu dobiti fin pokrivac...

sanjin

Quote from: stefan96 on February 22, 2011, 22:58:50 Auf. 'Pesimizam'.  :75:
Ma ne... Posejdon je samo optimista sa iskustvom.  :83:
hehe....Ulcinj ce dobit fin pokrivac....a PG se moze slikat do sljedece zime.

Stefan600

A znam ja sto se desava kad duva sjeverac, nisam ja glup. Ali bolje neka ne progovara ovako.  :24: