News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Februar 2011.

Started by Madjo, January 31, 2011, 20:27:37

Previous topic - Next topic

Madjo

...počeće da suvim i sunčanim vremenom, a što će bit dalje ne zna se.  :78:

Miloš

Ovamo u Beogradu makar u prvih par dana neće biti ni sunca, ni pozitivnih temperatura.  :79:

sanjin

http://www.yr.no/place/Montenegro/Other/Podgorica/long.html 20 stepeni?  :06:  :67:
Izgleda zimi dolazi kraj....  :80:

Simke

Quote from: sanjin on February 01, 2011, 16:38:38 http://www.yr.no/place/Montenegro/Other/Podgorica/long.html 20 stepeni?  :06:  :67:
Izgleda zimi dolazi kraj....  :80:
Pa dobro ne mora bas da znaci,ali i tacno je da nece biti neke jake zime vise jer modeli crtaju do 14.anticiklon nad sredozemljem koji pe povlaci prema istoku tako da imamo samo priliv toplijeg vazduha

Dzoni

Izgleda opet cemo se morat' vadit' na "jarceve" :03:....eee kaze se nije majku snasla muka od sina sto se kocka nego sto se "vadi"  :05:

bole

Jos jedan zalad da zakacimo i bice fino :)

Simke

Dok je kod nas suvo i toplo juznije u Grcku u cetvrtak i petak snijezni ciklon pravice smetnje putarima cak i u primorskim oblastima Dokazi:GFS EC ETA NMM

Simke

Kod nas tek interensantno posle 13.februara nece da popusti anticiklon pa nece ali kad popusti eto neko nevrijeme mirise :71:

Madjo

Cirius

Jeste,  u prelazu januar/februar i pocetkom februara  -  mozda najhladniji dio zime  -  formirao se ovaj anticiklon i donosi stabilno i suncano vrijeme,  a kako se bude premjestao na istok bice i toplije.  Pg ima realne sanse da se primakne  20-ici za koji dan   :67:  

Dzoni

Madjo

Dok Gfs i dalje halucinira sa nezapamćenoj studeni, novi izlaz Ecmwf-a nas vraća u realnost i crta ciklon u Jadranu za otprilike 7 dana. Klasična južina uz dosta kiše....

Vasilije

Quote from: Madjo on February 10, 2011, 23:07:17 Dok Gfs i dalje halucinira sa nezapamćenoj studeni, novi izlaz Ecmwf-a nas vraća u realnost i crta ciklon u Jadranu za otprilike 7 dana. Klasična južina uz dosta kiše....

Ode nam i ciklon :19:!

Simke

Nema ovdje zahladjenja vidim ja dobro a na mart necu da racunam to moze samo zabljak da se nada  :72:

Madjo

Ecmwf potvrdio ciklon za srijedu i četvrtak.
Čini mi se da za duže staze bolje pogađaju 00z izlazi nego 12z.  :78:   :81:

Simke

Srijeda i cetvratk kisa,a jace zahladjenje EC crta za nedelju 20.feb

Stefan600

Evo posle 20 dana i ja na forumu  :67:  Pratio sam ove modele, nishta. Ali evo nam sad Ec vraca zimu oko 20-og... Vidjecemo oce li, i koliko ce drzat to  :53:
Februar 2012. :)

Simke

Goreg Februara jos nisam gledao,a i u narednom periodu nista znacajno Pg moze da kaze cao snijegu do sledece zime,jer oko 20tog imamo blaze zahladjenje suvo i onda standard na zapadu evrope duboki cikloni a na istoku anticiklon znate sta to znaci

Fraka

Ide kisa koja ce bit i u planine u cetvrtak, a nakon toga nas ocekuje zahladjenje, sto ce bit i kako ce bit ne znam. Ali za ovu kisu sam siguran.

Simke

Za nedelju Eta,Ec i Gfs crtaju od -10 do -16 po visini od ponedeljka snijeg,cekamo nove izlaze  :27:

Dzoni

Evo vam zadnji "izlazi" iz zoo vrta BG, mecka je izasla iz jazbine I ostala van,cao zimo! Priroda je cudo !

ehtelion

bole

polakote ima jos prostora za zimu :)

Dzoni

Xaxaxxaa, oce to na +6c  :05: