News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Februar 2011.

Started by Madjo, January 31, 2011, 20:27:37

Previous topic - Next topic

Fraka

Vrlo vjerovatno ce padat, onako uz vjetar kao sto zna dolje

Fraka

aconi

mislim da temp polako opada ako nastavi ovako bice mogucnosti za snijeg, jer su veceras padavine ocigledne, sad je trenutno 6.8 ...  :79: :107:

Simke

Ocigledno je da ce Podgorica vidjeti snijeg za pokrivac nisam siguran ali ce sigurno obijeliti ponegdje na primorju jer su tamo jace padavine trenutno 7

Fraka

Jako ozbiljan snijeg se sprema za Bg od sjutra.. izvjesno najveci snijeg ove zime, a sad na koliko ce se zaustavit pitanje.. nadam se da moze prici magicnoj cifri 50 cm  :04:

Danilovgrad

I vratih se.... Zahvaljujuci Fraki i informacijama od njega na FB kada je u pitanju zanimljivi cetvrtak i petak odlucih da se ipak vratim. Ulcinj i Bar imate sjajnu sansu u petak za snijeg. :)

Bura

17:00 h |  18:00 h

H.Novi             10            9          olacno
Bar                  9             8          umjereno oblacno
Ulcinj               7             6          pretezno vedro
Podgorica         7             6          pretezno vedro
Niksic               1             0         umjereno oblacno
Kolasin            -4            -4         slab snijeg
Zabljak            -8            -9         slab snijeg
Pljevlja            -3            -3         oblacno
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Danilovgrad

Miloš

Quote from: kecmi on February 23, 2011, 14:26:55 Velike mogucnosti su da ce u Bar pasti snijeg. To kazem jer je Bar na specificnom mjestu- nesto kao uvala oko koje su planine. Bar mozda nije hladan uvijek. Ali se u Baru svaki dan taloze i taloze hladne mase jer nedaju planine da ode.. I dakle kada naidje oblacnost sa padavinama na ovaj natalozeni hladni vazduh-pada snijeg. To se moze primjetiti kada na citavu Crnu Goru nailazi hladna masa-Bar je uvjek prvih nekoliko dana najtopliji, kad s ta hladna masa povlaci tada je Bar najhladniji.  ZNAM DA MNOGO PAMETUJEM ALI NE PRICAM OVO TEK ONAKO NEKO ZATO STO JESTE TaKO......  :03:

Da, Bar je baš poznat kao lokacija sa jako puno snijega u Crnoj Gori. :02: Da može da se opiše idealna geografska lokacija za mjesto u kom je snijeg naučna fantastika, onda bi to bili Bar ili Herceg Novi... Da nema Rumije i Sutormana, bila bi drugačija situacija. Snijeg bi padao jednako često koliko npr. u Podgorici ili u Ulcinju.
Ovoga puta nekim čudom postoje šanse da će padati, ali bez zadržavanja.

Bura

QuoteDa, Bar je baš poznat kao lokacija sa jako puno snijega u Crnoj Gori. :02: Da može da se opiše idealna geografska lokacija za mjesto u kom je snijeg naučna fantastika, onda bi to bili Bar ili Herceg Novi... Da nema Rumije i Sutormana, bila bi drugačija situacija. Snijeg bi padao jednako često koliko npr. u Podgorici ili u Ulcinju.
Ovoga puta nekim čudom postoje šanse da će padati, ali bez zadržavanja.
[/quote]

Milose, ja sam bas mislio suprotno, nisi me shvatio dobro. Bas zbog tih planina snijeg cesce pada u Baru i Ulcinj nego u Budvi i Herceg Novom....

Bura

Quote from: Danilovgrad on February 23, 2011, 18:17:13 http://www.foreca.com/Montenegro/Danilovgrad?details=20110225
Aj da BOG da!

Ako kako mozes ovu prognozu vise nikad u zivotu ne moj smatrat tacno....
Ovo je najgluplji sajt ikad napravljen. Pogle kolki kano snijeg za herceg Novi najavljuju-po njima zatrpace se HN snijegom.....
http://www.foreca.com/Montenegro/Herceg-Novi?tenday
a kao drugo ovaj sajt po nekad stavi da ce u Herceg Novom biti -15 stepeni a u Baru +5-10......
Pi

aconi

Mislim da jedini grad od primorskih koji ima sanse za snijeg bez zadrzavanja je Ulcinj,ostali gradovi na primoriju nema sanse ,a tek Bar 100% ne,barem ne veceras  :38:

Danilovgrad

Quote from: kecmi on February 23, 2011, 18:39:16
Quote from: Danilovgrad on February 23, 2011, 18:17:13 http://www.foreca.com/Montenegro/Danilovgrad?details=20110225
Aj da BOG da!

Ako kako mozes ovu prognozu vise nikad u zivotu ne moj smatrat tacno....
Ovo je najgluplji sajt ikad napravljen. Pogle kolki kano snijeg za herceg Novi najavljuju-po njima zatrpace se HN snijegom.....
http://www.foreca.com/Montenegro/Herceg-Novi?tenday
a kao drugo ovaj sajt po nekad stavi da ce u Herceg Novom biti -15 stepeni a u Baru +5-10......
Pi
naravno da to nije tacno, a oce li biti snijega, hoce, hoce.  :79:

Bura

Quote from: aconi on February 23, 2011, 18:46:13 Mislim da jedini grad od primorskih koji ima sanse za snijeg bez zadrzavanja je Ulcinj,ostali gradovi na primoriju nema sanse ,a tek Bar 100% ne,barem ne veceras  :38:

Naravno da nece biti veceras nigdje samo na sjeveru ce biti. Pa vedro je skoro u svim gradovima na jugu, ali pricamo za petak...........................
A sto se tice tvojih 100% ne za Bar, bolje stavi 99% jer ono 1% je VELIKO.
PS. Nemoj se naljutis  :03:

aconi

:45: evo vidjecemo to je moje misljenje  ... http://www.freemeteo.com/default.asp?pid=156&gid=3193044&la=21  A ovo me odusevljava samo da se ostvari  :79:

bole

Podgorica dobija ta 2cm snijega, da se ispisemo za ovu zimu.....osjeca se u vazduhu. :83:

aconi

da se tacka stavi ,i onda sa snijegom  :38:

Danilovgrad

Prema materijalima koje ja gledam i prema svemu... Danilovgrad ce imati tih 5 cm snijega i zbogom zimo do decembra.  :116: :80: A ONDA DOLAZI PROLJECE, LJETOOOO!  :111: :111:

Fraka

Kako se nacrta neka potencijalna zanimljiva situacija, tako krecu neozbiljnosti..
Volio bi da mi milos kaze koliko on prognozira da ce biti max snijega u Bg, tj da li ima sanse da pridje 50 cm?

snesko belic

Hoce li snijeg padat u petak najbolje cemo znat u subotu.... :05:
sory za off
I dalje sam u zabludi,pogledao sam sve sajtove i svi kazu snijezne padavine,i na kraj hoce neko da kaze da nema snijega u pg......  :19:

Fraka

Snesko, prva stvar, mozes pogledat 100 sajtova svi ti rade po gfs i crtace isto, druga stvar zanemarujes vjetar. Iz iskustva mog, a i vaseg pretpostavljam, znam da sjeverni vjetar i snijeg u pg ne idu bas.. uostalom NMM opet mora sve to da potvrdi.

snesko belic

Evo novi izlazi,samo jos ovako da bude :79:

Miloš

Quote from: Fraka on February 23, 2011, 19:46:28 Volio bi da mi milos kaze koliko on prognozira da ce biti max snijega u Bg, tj da li ima sanse da pridje 50 cm?

30-40cm ukupno. Moramo da uzmemo obzir sleganje snijega.
Što se tiče juga Crne Gore, petak poslijepodne i ta naredna noć će biti veoma zanimljivi. Šanse da Podgorica i primorje vide pahulje su znatno veće od 50%.

Bura

Koliko vidim NMM daje male sanse za snijeg, dok GFS najavljuje da ce sigurno padati....

snesko belic

Da li ste primijetili sta je HMZCG stavio za sjutrasnje stanje,a kad su oni ovo stavili to je sigurno.... :03: