News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Februar 2011.

Started by Madjo, January 31, 2011, 20:27:37

Previous topic - Next topic

Vasilije

Tesko da ce biti tolika razlika da ga primorje dobie a PG. ne 1/10!!!!Pahulje mi nista ne znace!! :31:

Stefan600

A to ti tako biva Vaso. Ali ja nikad nebih to rekao odje. Nikad, pa da je 100%, ja sam takav. Ne mogu...
Februar 2012. :)

Miloš

GFS 18Z ponovio slične padavine kao i prethodni izlaz, ali su WRF i NMM suvi ko barut za jug Crne Gore. S obzirom da su to modeli znatno bolje rezolucije, treba njima vjerovati, jer uzimaju više uticaj orografije kod sjevernih strujanja, nego globalni model. Jak sjeverni vjetar i obilne padavine na jugu nikako ne idu zajedno. Možda bude padao snijeg u četvrtak i petak, ali sniježni pokrivač teško... Možda Ulcinj trenutno ima najveće šanse od južnih gradova.

Madjo

Quote from: Vasilije on February 22, 2011, 22:51:46 po ovome 15-25cm

Quote from: Poseydon on February 22, 2011, 22:56:24 Nemas sto cekati, u PG moze biti samo nanosenja pahulja sa sjevercem.Primorje, posebno Ulcinj, mogu dobiti fin pokrivac...

Quote from: sanjin on February 22, 2011, 23:01:07 Ma ne... Posejdon je samo optimista sa iskustvom.  
hehe....Ulcinj ce dobit fin pokrivac....a PG se moze slikat do sljedece zime.

Quote from: Vasilije on February 22, 2011, 23:03:47 Tesko da ce biti tolika razlika da ga primorje dobie a PG. ne 1/10!!!!Pahulje mi nista ne znace!!

Oćete li mi reći đe vi to vidite i za koji se dan ovo odnosi, jer nijesam u toku  :121:

Stefan600

A ne vala.  :46: Cetvrtak,petak.

Madjo

Fala  :47:
Mogu li se nadat kojoj pahulji ja šužanj sa Njeguša  :78:

Stefan600

Nzm ni sto ce  za nas bit.  :82:

Simke

U petak Gfs daje nesto vise padavina ali neizbjezno je to da ce Pg vidjeti snijeg,makar padavine a pokrivac tesko zbog pojacanog sjevernog vjetra

Madjo

Ecmwf daje glavninu padavina sjutra veče.
Sjeverni vjetar i jake padavine teško idu zajedno, makar na jugu.Možda ipak ova istočna komponenta donese nešto padavina i iznenadi, ko zna  :78:

Cirius

Quote from: Madjo on February 23, 2011, 00:13:40 Ecmwf daje glavninu padavina u četvrtak veče.
Sjeverni vjetar i jake padavine teško idu zajedno, makar na jugu.Možda ipak ova istočna komponenta donese nešto padavina i iznenadi, ko zna  :78:
Sigurno,  ja ocekujem 18 / 25 cm,  zavisno od dijela grada ...   Milos je poceo sve ovo,  sad se sigurno cijepa od smijeha ...     :23:
Grubi modeli crtaju jak AC u sjevernom Atlantiku tokom cijelog sljedeceg perioda.  Posle toga vjerovatno stizu  "westerlies"  sa vise padavina i poznatom ciklonskom magistralom od Biskajskog zaliva do Djenove i dalje.  To ce biti pocetak onog proljecnog,  sekundarnog padavinskog max ovih prostora.

Simke

Ja sad nesto gledam mi sve o snijegu a moze biti da bude i 15mm sve dzaba ako prizemna temperatura bude viskoka kao nocas Pg nikako ispod 6 bice taman sjutra dnevna 12 i nece se spustat ispod 5 bojim se  :32:

Dzoni

Podgorica je kolege u ovim situacijama suva ko barut pa je svaka prica na temu snijega izlisna,nazalost.

sanjin

Ima li sto god novo sa tim modelima??

sanjin

Quote from: cirus on February 23, 2011, 00:22:45
Quote from: Madjo on February 23, 2011, 00:13:40 Ecmwf daje glavninu padavina u četvrtak veče.
Sjeverni vjetar i jake padavine teško idu zajedno, makar na jugu.Možda ipak ova istočna komponenta donese nešto padavina i iznenadi, ko zna  :78:
Sigurno,  ja ocekujem 18 / 25 cm,  zavisno od dijela grada ...  
Zezas li se ti ? 18-25cm snijega u PG???      :75:

Miloš

Quote from: sanjin on February 23, 2011, 10:23:44 Ima li sto god novo sa tim modelima??

Biće slabog snijega u petak veče i u Podgorici i na primorju. Nema tu ništa ozbiljnije, nemojte da se nadate.

Madjo

yr.no za petak i subotu ucrtao 20-tak mm padavina pri temeraturi od -2 za moje selo.

sanjin

Quote from: Madjo on February 23, 2011, 11:50:35 yr.no za petak i subotu ucrtao 20-tak mm padavina pri temeraturi od -2 za moje selo.

Ne gine ti pola metra snijega.
Za PG je ucrtao oko 11mm ....  :78:  

snesko belic

Na svoju licnu odgovornost kazujem da Pg moze nocas ocekivati susnjezicu,a za nesto vise....... :23:

niksicki

Quote from: Madjo on February 23, 2011, 11:50:35 yr.no za petak i subotu ucrtao 20-tak mm padavina pri temeraturi od -2 za moje selo.

A za Niksic crta 11 mm,a temperatura -3.Kad bi se ostvarilo  :33:

Stefan600

Momci, znaci, mi podgoricani nishta...   :75: A najavljuje li se slabljenje vjetra ili mijenjanje njegovog pravca na istocnjak, bar maloo...? To bi bilo povoljno zar ne?

Dzoni

Svakako da bi bilo povoljno,ali se ne moze ocekivati,vec naprotiv i pojacanje.

Stefan600

Bura

Velike mogucnosti su da ce u Bar pasti snijeg. To kazem jer je Bar na specificnom mjestu- nesto kao uvala oko koje su planine. Bar mozda nije hladan uvijek. Ali se u Baru svaki dan taloze i taloze hladne mase jer nedaju planine da ode.. I dakle kada naidje oblacnost sa padavinama na ovaj natalozeni hladni vazduh-pada snijeg. To se moze primjetiti kada na citavu Crnu Goru nailazi hladna masa-Bar je uvjek prvih nekoliko dana najtopliji, kad s ta hladna masa povlaci tada je Bar najhladniji.  ZNAM DA MNOGO PAMETUJEM ALI NE PRICAM OVO TEK ONAKO NEKO ZATO STO JESTE TaKO......  :03:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Fraka

Kecmi velike sanse su ti mozda 5% haha, mada i to tesko jer je malo padavina.. nema tu nista znacajno, mozda poprsi malo na primorje, ali ja licno sumnjam.

Bura

Ma, dovoljno je i to.......... samo nek se prica da je ove zime treci put padao snijeg u Baru  :03:
Bolje gram nafake no kilo mozga.