News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Februar 2011.

Started by Madjo, January 31, 2011, 20:27:37

Previous topic - Next topic

Vasilije

Quote from: sanjin on February 15, 2011, 22:35:30 http://www.yr.no/place/Montenegro/Other/Podgorica/long.html 23.02.
Mozete li vi shvatit da yr.no nema blage veze sa prognozom!!!I ne zavaravajte se sa snijegom u  PG.!! :38:

Transmat

Metar snijega ce panut  :64:

Madjo

Ocekuje nas izgleda dobra kisa sjutra. Zanimljivo mi je kako temperatura opada uporedo sa jacanjem padavina,pri kraju dana.

Madjo

Po Coampsu, kratkotrajan prodor sa zapada, uporedo će pristizat ladniji vazduh. Ima li dobrovoljaca da otvori ciklon ?

aconi

Fraka

sanjin

Miloš

Quote from: Madjo on February 16, 2011, 13:21:31 Ima li dobrovoljaca da otvori ciklon ?

Nešto smo se ulijenili. Valjda zato što nije odavno bilo ciklona. Evo, ja ću da prozovem Ike.  :03:

Stefan600

Evo nama zahladjenja po Ec-u na +144!... Mozda se vratimo u zimuuu  :119:
Februar 2012. :)

Kimi

Lepi dani predstoje za Goč i Kopaonik  :03: :03: :03: :114:

snesko belic

Bice svasta ovih dana  :109:

Vasilije

Quote from: snesko belic on February 18, 2011, 13:09:08 Bice svasta ovih dana  :109:
Izjalovice se to kao sve ostalo bice al manje zahladjenje!!!

Fraka

Smije mi se brk za ovo sto GFS crta hehe, sjajan snijeg za sve sem primorja iPg(mozda)
Evo i za beograd.. lijep nacin da se oprostimo od ove zime  :109:

Miloš

Stvarno bi bilo lijepo da imamo oproštaj od zime ovakav kakav su nacrtala zadnja dva izlaza GFS-a. Još kad bi i ostali modeli večeras potvrdili takav scenario. :08:

Fraka

Madjo

Quote from: Miloš on February 18, 2011, 17:24:16 Stvarno bi bilo lijepo da imamo oproštaj od zime ovakav kakav su nacrtala zadnja dva izlaza GFS-a.

Nije ni blizu kraj zime  :122:  Jer temperaturalno naredna sedmica će bit ladnija nego prethodne četiri :114:
Sviđa mi se situacija za poneđeljak i utorak, plitki ciklon, blok na Atlantik tako da je za očekivat samo ladnija strujanja put našija krajeva.  :72:

snesko belic

Tacno na danasnji dan (18.02.2009),Podgorica je osvanula pod snijeznim pokrivacem,i snijeg je nastavio da pada tokom cijeloga dana,nadam se da se i ovako nesto slicno ocekuje i ove godine  :109:

Fraka

Pg je nikako prosla taj dan.. skoro svaki grad na primorju je imao vise snijega.. vidjecemo, jos se ne slazu modeli kako treba.. moze bit svasta.. :28:

Miloš

Znači, ciklon Jovan nam stiže već 21. februara. Vjerovatno konačno jedan pravi sniježni ciklon.  :45:

Fraka

Madjo

Quote from: Fraka on February 18, 2011, 23:38:20 Snezaaaa haha

Polako, sačekajmo naredne izlaze.Po trenutnim izlazima nije ni kod mene snijeg baš siguran, počelo bi sa kišom....  :78:

Miloš

S obzirom da se iz nepoznatnog razloga ne ažuriraju modeli na sajtu HMZ-a, evo ovaj model će nam poslužiti da vidimo gdje će biti centar ciklona Jovan u noći između ponedjeljka i utorka.
Jasno se vidi produbljivanje ciklona nad Jadranskim morem i solidne padavine u Crnoj Gori:

I na visini ciklonska cirkulacija na sličnoj lokaciji, temperature na sjeveru idealne za snijeg, a na jugu tek možda iznad 1000m. Kod Mađa granična situacija:

Simke

snesko belic

Nadam se da ce se snijeg spustiti i u nizim krajevima  :109:

Fraka

Mislim da ce bit oko 25 cm snijega u Bg, sto se mene tice dosta  :122: