News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Srednjoročne i dugoročne prognoze

Started by Admin, September 20, 2009, 18:09:54

Previous topic - Next topic

Dzoni

A jos vele babe,jedna ovakva zima ne ide nikad sama,barem u paru  :120: Znaci bas cemo se nacekat   :05:

prenka

Vecerasnji Ec popravlja situaciju za kraj perioda , jes predaleko ali mozda to bude neko zahladjenje , malo ih je ove zime bilo  :29:

Fraka

Ec je barem uspostavio stanje da visoki predjeli ne brinu za snijeg....

Nikola

Nista strasno ako (a vjerovatno oce ove zime) ZB ravnica proci bez pokrivaca,samo da naredne zime ne bude tako, mislim da je u Podgorici za redom bez pokrivaca znalo biti po 2-3 zime.

sanjin

EC nista posebno. Samo predjeli 1500m+ bi imali snijeg. Mnogo bolji je GFS koji daje fino zahladjenje za 10-11. februar.

Fraka

Ada mora bit jos jedno propisno zahladjenje. A i da ne bude da smo zdrao. Ali nemojte pricat da je gotovo i da je dan duzi itd, jer to su besmislice. Februar je vazda bio snijezni mjesec. Ima jos sanse.. Stvorice se jedan blok na atlantik kad tad.

Mađo

Februar je maajka.  :53:
Jadran je najladniji u tom periodu.

Fraka

Sve u svemu, ceka nas vrlo aktivna ciklonska aktivnost narednih 10 dana. Sve ciklon za ciklonom... Obilna kisa, a bogami i obilan snijeg na visim planinama zagarantovan

Krstooo

U Srbiji su krajem ove nedelje najavili do +20,oće li kod nas biti nešto slično ili samo kiša,oblačno i promjenljivo?

Fraka

Opasno je kuvanje ovim meteorolozima odje u glavu. Cus 20 stepeni.. ovaj topalovic je lik koji jos nije pogodio prognozu.. eo 20 godina. Kao da se trudi da bolje izbupeta nesto. Sad je prije nekoliko izjavio da vise nece biti hladnih dana ove zime.. legendica

Mađo

A ja se oduševim kad vidim da se citiraju srbijanske prognoze. :23: Niđe veze nó ajd. :16: Da ne budem pogrešno svaćen, mislim samo i samo na prognozu.  :27:

Dzoni

Quote from: Fraka on February 04, 2014, 22:54:34
Opasno je kuvanje ovim meteorolozima odje u glavu. Cus 20 stepeni.. ovaj topalovic je lik koji jos nije pogodio prognozu.. eo 20 godina. Kao da se trudi da bolje izbupeta nesto. Sad je prije nekoliko izjavio da vise nece biti hladnih dana ove zime.. legendica

Da nije Todorovic ? To je legenda,zeznuo je kolegu m..... ihahaa koliko,najavio je za Bozic u Srbiji veliku hladnocu i snijeg,a bili smo svjedocima proljecnih temperatura  :120:

sanjin

Malo je reći da su modeli očajni. Čak ni u 300 i nekom satu se ne vidi zahlađenje.

skener

Quote from: sanjin on February 06, 2014, 20:54:14
Malo je reći da su modeli očajni. Čak ni u 300 i nekom satu se ne vidi zahlađenje.

U 300 i nekom satu se vidi da ce onaj Stanojevic iz Srbije biti u pravu kad je rekao da ce oko Sretenja od 15-18 biti Tmax oko 20 stepeni  :05:

Bole-PG

Podgorice grade moj!!!

Dzoni

Fraka

GFS vidi za 10 dana dobar blok na Atlantiku... ne bi bilo lose da se ponovi 19. februar 2009  :62:

Fraka

Kolko se ono srucilo kod tebe tu noc Madjo.. 80 cenata? uh.. sjecam se onih tvojih slika.. kristalno vedro nebo, minus debeli i metar snijega  :04:

Mađo

Jes, osamdeset cenata pri vjetru i mećavi na -3 za nekih 15 sati padanja. ...  :21: 
-----
Narednija danah kiša.  :23:

sanjin

EC i GFS od 192. sata vide stvaranje bloka nad Atlantikom i prodor hladnoce u nase krajeve.

petar

Quote from: sanjin on February 09, 2014, 17:41:12
EC i GFS od 192. sata vide stvaranje bloka nad Atlantikom i prodor hladnoce u nase krajeve.
zaista je dobro ovo sto crtaju modeli, daj Boze da ne omase

Fraka

Yeti

Izgleda za EC ne važi ona da je jutro pametnije od večeri,već je to kod njega obrnuto!Bješe fino ono od jutros,pa potlje poče i GFS da se slaže,mi se mučenici ponadasmo é ćemo viđet kojih par dana prave sniježne zime,al' šipak!This winter is lost!Nepovratno!
Listen to me carefully,I shall say this only once

sanjin

Nevjerovatno koliko je ove zime EC u raspadu kad su u pitanju termini 120h+. Jutros GFS nastavlja pricu sa zahladjenjem oko 17.02. a EC se vratio na taj scenario.