News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2019.

Started by sanjin, December 28, 2018, 21:25:59

Previous topic - Next topic

sanjin

Quote from: Gaga on January 10, 2019, 19:51:00
Zahvaljujem! Mada cemo opet imat' dosta hladnoce do tada,moze bit' onda slican scenario kao juce.Samo sa snijegom da krenemo :62:
Mada nas novi Wrf 1km vidi u padavinskoj rupi.  :120:

Gaga

Quote from: sanjin on January 10, 2019, 20:19:50
Quote from: Gaga on January 10, 2019, 19:51:00
Zahvaljujem! Mada cemo opet imat' dosta hladnoce do tada,moze bit' onda slican scenario kao juce.Samo sa snijegom da krenemo :62:
Mada nas novi Wrf 1km vidi u padavinskoj rupi.  :120:
Hahaha iznenadio bi se da je drugacije  :120:

skener

On nije vidio ovoliki snijeg danas na Ct

dacolik

Za sad dosta optimisticno djeluje ostatak januara...
Mozda bude malo snijega u PG i u ponedeljak.

Dzoni

Quote from: sanjin on January 10, 2019, 19:47:14
Quote from: Gaga on January 10, 2019, 19:33:09
Kakav je novi Ec za 14-ti?Nece tel da mi otvori sajt  :107:
Minus 2 po visini i padavine u terminu 6-12h utc. Sve ce zaviti od termina dolaska oblacnosti u Pg. I sloja 925hPa naravno.
Ako tako bude, to je kisa. Potrebno je -4c u pocetku padavina kada imas takvu T2m kakva ce biti, par stepeni u plusu.
Steta, moglo je to biti oko 5-7cm snijega...Ako dodje do korekcije T 850hPa, moguce je i lijepo iznenadjenje.

p.s. Izgleda da cemo imati topliju drugu polovinu januara sa ne malo kise...

cetinje1

Od 18. do 20. kisa...sjever bi imao snijeg.

sanjin

Pisete o necemu sto ce se desit za 8 do 10 dana. I za ovaj sad ciklon modeli su u pocetku davali juzinu do Durmitora. Ajmo ozbiljnosti malo.

Nikola

Što je dobro kod fronta u ponedeljak da će oblačnost stići kasno u nedelju veče kad ćemo biti u minusu,neće biti vjetra,T850mb povoljna(za razliku od prošlih izlaza) i jače padavine bi počele brzo nakon naoblačenja.Nakon padavina izvedrilo bi se i uslijedio bi pad T.5-7mm u kratkom roku.Idealna situacija trenutno.

Poledica

A za dalje ovo nikola,ne izgleda dobro?

Nikola

Quote from: Poledica on January 10, 2019, 21:55:50
A za dalje ovo nikola,ne izgleda dobro?
Najbolje da se svi kolektivno preselimo u Kvebek.Onda bih i ja kukao da dođem ovamo  :75: :120:
Daleko je sve posle +144h

Dzoni

Ja nisam gledao projekcije modela za nedelju vece/ponedeljak...Komentarisao sam ovo sto je sanjin gledao i istinito prenio ovdje, ne vidim sto bi pogresan podatak iznio...oko T 850hPa, napisao je da imamo -2c a to je NEDOVOLJNO !
Ako je -4 tu bi imali snijeg...nisam imao kad da gledam, kad pogledam i izanaliziram, napisacu svoje misljenje.

dacolik

Podsjeca li vas ovaj januar na onaj februar iz 2012. ?

vanja

imao je taj februar debelu predigru i u decembar i u januar....vidjecemo

sanjin

Nikola

Nulta izoterma je na oko 700mnv u početku padavina(1-4h),što je povoljno ali T2m će biti problem,što će zavisiti od naoblačenja.

cetinje1

Ponedjeljak vrlo interesantan. Moglo bi ct 20 cm, a i pg par cm. A onda slijedi opasna kisa od petka.

petar

Ovo u ponedeljak je jedna porcija kise, sto se tice Pg

Gaga

Pa ne bih bas rekao da ce samo bit' kisa  :62:

JovanK

Po EC nije kise
Ec daje 5 cm snijega .... :62:

dacolik

Yr no povećao količine padavina na ~10 mm.. Takodje su i spustili temperaturu značajno.

Poledica

Nejasno mi je da ovaj yrno daje od petka sledeceg u Nk kisu i temp oko 4 do 5 stepeni a Cetinje vecinom snijeg i susnjezicu a zna se da nk bolje se brani od jugovine.

Mađo

U poneđeljak opet jedna sniježna epizoda za sve brdsko-brzinske krajeve.  :11:

Gaga

Bogomi fina snijezna epizoda,a za nas u ravnici mi  ovo izgleda nekako  neubjedljivo  :78:

Dzoni

Kako je prije neki dan sanjin napisao da modeli vide situaciju, uz manje varijacije ka boljem u medjuvremenu, sada su se vratili na te pocetne pozicije...Dakle samo -2c na 850hPa u najboljim terminima a kasnije i toplije...Znaci sve je jasno kisa u Podgorici nedelja noc na ponedeljak i sve do kraja padavinskog termina.
Steta, nije mnogo falilo.  :56:

Gaga

Otprilike tako nekako,mada u startu bi mogle bit' snijezne padavine,ali sve u svemu mrka kapa.