News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2019.

Started by sanjin, December 28, 2018, 21:25:59

Previous topic - Next topic

sanjin

Da ne bismo zatrpavali Srednjorocne i dugorocne prognoze.

Za sada, prvu sedmicu nove godine obiljezilo bi veoma hladno i vjetrovito vrijeme, ali uglavnom bez padavina.

Mnogo srece i snijega vam zelim.  :79:

Niksic 3

Ledera u Niksic krajem sledece nedelje,moze biti par ledenih dana.

EagleS

The absence of evidence is not the evidence of absence

staracfoco

Bon voyage....čemu? Po karti to je situacija za 04.01.2019.i mislim da znači da tada neće biti snijega. Pitam se zašto niko od forumaša, koji se razumiju u ove đavolje karte,neće da se izjasni o vjerovatnoći da će snijeg pasti prije ili poslije ovog datuma,pošto sve govori da nas čeka,ne baš kratak period,hladnog vremena? 

Poledica

Hladnoća je tu, svi parametri su tu samo da neki ciklon uskoci i to je to.

EagleS

Otišla je prilika koja se crtala prije dva dana za tad, eto ga ciklon završio u Egejsko more, s 30+cm snijega i hladne situacije sa potencijalno južnim vjetrom ostadosmo na suvu śeverovu nulu...

sanjin

Na sjeveru ce biti snijega u manjim kolicinama toko cijele  naredne sedmice. S obzirom na to da ce padati na debelom minusu, nakupice se pristojan snijeg.
Nazalost, ostali krajevi samo suvi zalad. Ali ima jos dosta vremena za promjene, pa i na gore.

Edit: Udari N/NE vjetra 3. januara bice i orkanske jacine u centralnom dijelu.

Dzoni

Ogromna je steta za nas u nizijama da nam ovakva situacija, sa vise ledenih dana u nizu, sto je kod nas bas raritet, prodje bez snijega i uopste izgleda za tako nesto.  :54:

sanjin

Akumulirane padavine do 2-og ujutru, po WRF-NMM 5km

Akumulirane padavine do 4-og ujutru po ICON-u 7km

cetinje1

ICON daje Cetinju nesto pavinaina?

sanjin

Daje, i to 2-og popodne. Eto ti karta, pa pogledaj.

JovanK

sanjin

Nesto jadno. Ali bi to bila kisa.

Pahuljica

EagleS

Narandžasti se Cetinje za 2. popodne

sanjin

Quote from: Pahuljica on December 30, 2018, 14:54:35
Bijelo Polje?  :03:
Razni modeli daju razne kolicine, od nekoliko mm do 10+ (ovo se odnosi na drugi januar).

Dzoni

Quote from: cetinje1 on December 30, 2018, 14:40:22
ICON daje Cetinju nesto pavinaina?
Moze se CT ocesati za par cm u srijedu vece...
Mi u kazanu, rupa dovijeka, nesto kapi moze da promakne jer smo previse topli u prizemlju za scenario koji vi mozete imati.

Nikola

AC stacioniran nad V.Britanijom,nakon kratkotrajnih slabih padavina u srijedu ledara.Od 3. do 5.januara Tmax u Z-B ravnici do 3c uz jak sjeverni vjetar,koji će oslabiti u subotu.

Jugozapad Srbije i centralna Bosna do utorka od 10-20mm snijega pri negativnim T.

vanja

m. najavio snijeg i u najuznijim djelovima zemlje za 2 jan. navece pa cak i u pg uslijed velikog pada temperature.za pg  wrf-nmm v3.9.1 ~9km,wrf-nmm v3.7.1 ~3km,
wrf-nmm v3.7.1 ~1km  takvu situaciju ne daju.

Miloš BP

Quote from: Nikola on December 30, 2018, 17:28:20

Jugozapad Srbije i centralna Bosna do utorka od 10-20mm snijega pri negativnim T.
Dako se i BP okoristi što!?! Jugozapad Srb nam je na granici..
Only black and white

sanjin

Cini mi se da sada ima vise sansi za padavine 2-og. Ciklon sa 1011hpa je u Jadranu.

Nikola

GFS jači za 5mb od EC za srijedu 12UTC,ako stane vjetar u utorak veče ušli bi pri povoljnoj T2m u naoblačenje sa T850mb od -2c susnježica ili vlažan snijeg nije isključen.

Fraka

Da, zbilja dobar zalad slijedi a sa njime i ozbiljna sansa za snijeg. Cini mi se da vecerasnji EC ide tome u prilog

sanjin

Ciklon u Jonskom, ciklon u Egejskom, ciklon u Crnom moru, ali nikako gdje nama treba.

Danilovgrad

Quote from: Fraka on December 31, 2018, 21:10:07
Da, zbilja dobar zalad slijedi a sa njime i ozbiljna sansa za snijeg. Cini mi se da vecerasnji EC ide tome u prilog
Sta kaze EC?  :32: