News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2019.

Started by sanjin, December 28, 2018, 21:25:59

Previous topic - Next topic

Nikola

Tek u narednih uru vremena kreću intezivne padavine koje traju do podne kad slabe.Mislim da možemo izdržati do 10h.
GFS uvodi padavine sjutra tokom dana.

Poledica

Yrno daje za sjutra oko 7\8 mm snijega.zanimljivo.

skener

Quote from: sanjin on January 08, 2019, 09:29:11
Jutros padavine smanjene.
Sto se tice Pg, mislim da mozemo izdrzati sa cistim snijegom negdje do 10h. Do tada bi trebalo da napada 15-20cm. Nakon toga miks svega i svacega i popodne nesto kise.
Niksic 25-30cm, Cetinje 40+, sjever od 20 do 40cm. Ulcinj nocas moze imati dekorativni pokrivac.

Dobra procjena, osim za Ct, ali raste i tamo  :109:

Nikola

Padavine staju,mada se ciklon produbljuje,možda se nastave i tokom noći.Kritični termin do 16/18h prolazi uz zanemarljive padavine tako da postoji mogućnost za čist snijeg tokom noći i sjutra.

Bole-PG

Quote from: Nikola on January 09, 2019, 13:48:08
Padavine staju,mada se ciklon produbljuje,možda se nastave i tokom noći.Kritični termin do 16/18h prolazi uz zanemarljive padavine tako da postoji mogućnost za čist snijeg tokom noći i sjutra.
micev ubijedjen da ima snijega nocas i do ujutru
Podgorice grade moj!!!

sanjin

Wrf 1km vidi prestanak oko 16h
Wrf 3km produzava padavine do 19h.

mijo

ovaj wrf je najavljivao prodor juzine danima i to vec u nocnim terminima tako da je dobro mashio kao i dosta ostalih modela :79:

Bole-PG

Ne bih rekao da je omasio posto imamo kisu kao sto je najavio
Podgorice grade moj!!!

Danilovgrad

To za nocas bi bila fantazija. Medjutim sta cemo sa nedeljom vece?

sanjin

Gfs daje sjutra slabe padavine od jutra do mraka. Ne znam koliko je to realno s obzirom na jacanje N/NE vjetra. Accuweather koji radi gotovu prognozu na osnovu njega kaze "Snow at times, accumulating 3-6 cm".
Cak i Wrf 3km vidi padavine u terminu 10-16h.
Slicno je i sa gotovim prognozama na osnovu Ec-a.

sanjin

Novi Wrf 1km nam daje manji snijeg sjutra sredinom dana.
Ciklon kod Otranta.

Nikola

Dolazi nešto sa mora,realno je da do jutra imamo par mm.Pri padavinama idemo u minus.

St.

Modeli su zestoko povecali padavine za danas, centar ciklona tik ispod nas.

Nikola

Šteta što snijeg neće izdržati u PG do ponedeljka kad se očekuju padavine.Biće nepovoljna T2m a granična T850mb.Nikšić a posebno Cetinje imaće novih 10-20cm.

sanjin

Quote from: skener on January 09, 2019, 10:40:55
Quote from: sanjin on January 08, 2019, 09:29:11
Jutros padavine smanjene.
Sto se tice Pg, mislim da mozemo izdrzati sa cistim snijegom negdje do 10h. Do tada bi trebalo da napada 15-20cm. Nakon toga miks svega i svacega i popodne nesto kise.
Niksic 25-30cm, Cetinje 40+, sjever od 20 do 40cm. Ulcinj nocas moze imati dekorativni pokrivac.

Dobra procjena, osim za Ct, ali raste i tamo  :109:
Evo i Ct potrefih. Bravo ja.  :11:

cetinje1

Kako vam izgleda ostatak januara? Dosta je oprecnih stavova, od jake hladnoce do toplog ostatka januara. Sto mislite?

EagleS

Od 21. januara nadalje se čeka berićetan ciklon, makar za malo visočije/više predjele. Guraju to GFS, GEM i njihovi ensi.
The absence of evidence is not the evidence of absence

Poledica

Sra se desava za ponedeljak?

sanjin

Sta je, Cetinjani? Malo vam je 60 cenata? Dabogda se podavili u snijeg. :11: Salim se.
U poneđeljnik nove padavine. Ct i Nk novih desetak cenata.
Pg ce opet biti granicna. Mozda dobijemo neki vlazni snijeg.

Gaga

Kakav je novi Ec za 14-ti?Nece tel da mi otvori sajt  :107:

sanjin

Quote from: Gaga on January 10, 2019, 19:33:09
Kakav je novi Ec za 14-ti?Nece tel da mi otvori sajt  :107:
Minus 2 po visini i padavine u terminu 6-12h utc. Sve ce zaviti od termina dolaska oblacnosti u Pg. I sloja 925hPa naravno.

Gaga

Zahvaljujem! Mada cemo opet imat' dosta hladnoce do tada,moze bit' onda slican scenario kao juce.Samo sa snijegom da krenemo :62:

dacolik

Dje gledate te prognoze ljudi?

sanjin

Quote from: dacolik on January 10, 2019, 20:09:43
Dje gledate te prognoze ljudi?
Karte modela ECMWF na meteociel.com a gotova prognoza na osnovu njega yr.no. ali taj sajt samo orjentaciono.

dacolik

Aha, ja uglavnom pratim forecu W2umbrellu, mada slabo pogađaju temperaturu..