News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Decembar 2010.

Started by Miloš, November 26, 2010, 16:48:14

Previous topic - Next topic

snesko belic

znaci ne mogu opisat kako sam srecan sto ce  biti snijega,mogli bi smo mi sa foruma koji smo iz pg da se skupimo i da zajedno uzivamo u tojoj caroliji. :116:

Danilovgrad

Da Dzoni, medjutim prema svim informacijama sa kojim raspolazem u Dg ce biti blizu 30 cm. Na terasi cu slikati kasnije visinu snijega. Bicete obavijesteni. Ali opet siguran sam u 20 cm.

snesko belic

I kad se prve pahulje mogu ocekivati otprilike?

Vjestica

Quote from: snesko belic on December 17, 2010, 20:44:51
I kad se prve pahulje mogu ocekivati otprilike?

Ne znam ni ja sto ih nema jos.Milose?  :79:

Madjo

Quote from: Danilovgrad on December 17, 2010, 20:35:33
Da Dzoni, medjutim prema svim informacijama sa kojim raspolazem u Dg ce biti blizu 30 cm. Na terasi cu slikati kasnije visinu snijega. Bicete obavijesteni. Ali opet siguran sam u 20 cm.

Daće Bog.   :45:
Stalno spominješ i sigurno će bit tako.Vidim da je danas Danilovgrad bio hladniji od Njeguša, može se očekivati i preko 30 cm, očekuje se otopljenje ali danas je u Dg bilo jako hladno i nema šanse da će sjutra preskočit 1°, što je dovoljno da visina snijega dostigne pola metra do sjutra veče.Nakon toga se očekuje ledena noć uz Tmin čak do -13 °, naravno govorim za Danilovgrad.

Stefan600

Ali Pg je zagonetka najveca.
Februar 2012. :)

niksicki

Fraka

itekako... prije je madjo postavio sliku, kisa ce probit i u niksic, doci ce do masivnog topljenja snijega sa svih planina cak i sjevernije malo.. Doduse to nece uticat na Dg

Madjo

:67:

Nikšićki, vrlo je realno.
Kao što vidiš, očekuj dosta sniježnih padavina u Nikšić.  :101:

snesko belic

za sada samo treba gledati da je temp. ulcinja niza od bara,a kada skoci znaci dosao je topli vazduh,i kroz jedno 2 ili 3 sata snijeg ce u Podgoricu preci u susnjezicu i kisu,prema informacijama koje sam gledao veceras ce biti obilne padavine,pa se Podgoricani pripremite za grudvanje,jedino me cudi sto padavine nisu jos pocele...??

Danilovgrad

Madjo, da ovo shvatim kao ironiju ili?  :32: :05:

niksicki

Da li se moze ocekivat sjutra vece malo snijega i da li ce ici temperatura u minus u noci subota na nedjelju?

Poseydon

U Podgorici oblacno i ledeno.Jos pola sata i mislim da ce poceti.Zapucilo se nebo dobro.

Madjo

Quote from: Danilovgrad on December 17, 2010, 20:51:50
Madjo, da ovo shvatim kao ironiju ili?  :32: :05:

Ma jok.

Nikšićki je postavio meteogram za svoj grad, možeš ga slobodno upotrijebit za Dg, s obzirom da se uzdiže velika planina Garač iznad njega, mislim da će on reć "južino, stop"  :27:   "Nećeš u moje mjesto da donosiš vlagu i toplinu, idi u Arabiju pa se tamo bukaj"   :67:

Danilovgrad

Quote from: Poseydon on December 17, 2010, 20:54:45
U Podgorici oblacno i ledeno.Jos pola sata i mislim da ce poceti.Zapucilo se nebo dobro.
Hehehe, pa rekao nam je Milos oko 22h pocinje ili malo prije.

Madjo

Quote from: niksicki on December 17, 2010, 20:52:43
Da li se moze ocekivat sjutra vece malo snijega i da li ce ici temperatura u minus u noci subota na nedjelju?

Pogledaj meteogram što si okačio i sam izvedi zaključak.

Evo ti naši meteogrami od dva različita modela :81:  http://www.meteo.co.me/meteogrami/3dana.php

niksicki

Gledao sam i prije ovo.Vidim da yr.no daje neki slabi snijeg i tokom noci temp. u minusu,a nnm i wrf nista,pa ne znam kome da vjerujem  :32:

Miloš

Ja sam rekao 22h plus/minus jedan sat, što znači da neće biti iznenađenje da padavine počnu i oko 23h.
Inače, očekuje se da u malim vremenskim razlikama padavine krenu u CG. Što znači da kad Njeguši ili neki grad u Boki jave prve padavine, u narednih pola sata mogu da očekuju i PG i ostali primorski gradovi.

EDIT: Sad vidim da su zadnji izlazi malo pomjerili padavine za nekih sat vremena, moguće je da krenu i poslije 23h, ali do ponoći sigurno. Pojačanje padavina nakon ponoći.

Miloš

Bez nervoze Stefke... Nisam ja kriv, no modeli.  :08: Biće snijega, strpi se... Noćas nema spavanja.  :79:

Stefan600

Ako nema. Odoh ja lezat posle 12 ako ne bude snijega.

Vjestica

Quote from: Miloš on December 17, 2010, 21:33:22
Sad vidim da su zadnji izlazi malo pomjerili padavine za nekih sat vremena.

Milose,da nisu jugovinu odlozili za malo kasnije kao sa padavinama sada?

Miloš

Crtaju postepen porast temperature već od sad, a onda nagli porast oko 06UTC, baš kao i prethodni izlazi. Moje mišljenje je da će Podgorica tek tada da padne, pred zoru. Mada nije isključeno ni da počne da miješa snijeg sa kišom i ranije.

Bole-PG

Sto je car ove prognoze kako se mijenjaju ove vrlo kratkorocne prognoze.
Podgorice grade moj!!!

snesko belic

kako fino pada,dokle moze potrajat ovaj snijeg sto se tice pg,i kakvo je stanje u drugima gradovima? :79:

Stefan600

Kad ce stanuti ova kisa, i da li ima sansi da opet predje u snijeg tokom dana, ili je ovo kraj. :06: