News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Decembar 2010.

Started by Miloš, November 26, 2010, 16:48:14

Previous topic - Next topic

Fraka

Zanimljivo je kako i gfs i EC u narednom periodu crtaju neki "zarobljeni" hladni vazduh iznad balkana... ne znam sto je to

Stefan600

Ja do Nove ne vidim nishta (po modelima) sto bi moglo rezultirat snijegom...
Februar 2012. :)

LOMIBA

za 2-3 dana znacemo nesto vise.. :60:
U dobru se ne ponesi!

Madjo

Pregleda sam noćašnji Ecmwf, ništa značajno u narednom periodu, jedina situacija koja ima prostora za izmjene na bolje je eventualni ciklon za naredni četvrtak,petak i subotu.Sve zavisi kako i koliko će usisat ladnog vazduha Sredozemlje.
No i to je daleko.

snesko belic

jesu li moguce kakve snijezne padavine nocas u pg,ipak se temp. dobro spustila????

Madjo

Quote from: snesko belic on December 19, 2010, 00:06:28
jesu li moguce kakve snijezne padavine nocas u pg,ipak se temp. dobro spustila????

Ne ništa.
Ispadalo se dobro ovih dana.  :38:

snesko belic

Hvala Madjo na odgovoru  :47:

demijan

Quote from: Fraka on December 18, 2010, 19:59:16
Zanimljivo je kako i gfs i EC u narednom periodu crtaju neki "zarobljeni" hladni vazduh iznad balkana... ne znam sto je to
to je i meni dana zapalo za oko.interesanto...

Poseydon

Dobra putanja, 850hPa u minusu, ali prizemlje pretoplo za snijeg, a vjerovatno i 950hPa,tako da smo ga  :77: Prije Bozica tesko da ce sto biti interesantno za nas na jugu...

Madjo

Meteogrami za noćas i sjutra daju veliku mogućnost padavina, rekao bih da je moguć koji cenat snijega u mojim krajevima,u početku.  :53:

Danilovgrad

Da li ce kisa u narednom periodu popomognuta topljenjem snijega izazvati opet poplave? Koliko se kise prognozira?

Madjo

Ne, zato što će na planinama na sjeveru ipak padati snijeg.
Ali, svakako uticaće da se održi visok vodostaj.

Danilovgrad

Mislio sam na rijeku Zetu, a u NK ce kisa...

Madjo

Quote from: Danilovgrad on December 19, 2010, 13:44:49
Mislio sam na rijeku Zetu, a u NK ce kisa...

Ništa, ne očekuju se velike padavine.

Danilovgrad

Ok, Madjo, mada na HMZ CG pise intezivne padavine u ponedeljak u juznim i centralnim predjelima.

Madjo

Budi bez brige.
Do poplava dolazi usljed ogromnih kiša i naglog topljenja snijega, što ovog puta neće bit slučaj, makar u planine.
Naravno da će opteretit ionako opterećeni hidrološki sistem.

Danilovgrad

Moze usporiti oticanje jezera....?  :32:

Stefan600

Moze jugo da uspori oticanje Bojane. Sto bi rezultiralo da se voda duze zadrzi.
Ja msm da je Madjo pominjao da mozete vidjeti koju pahulju i nocas! IZVINI MADJO AKO SAM POGRESNO PRENIO.!  :72:

Danilovgrad

U pocetku ce biti poneka pahulja kod nas?

Stefan600

Msm da je tako juce nedje u nekom topicu pomenuo(u ovom ja msm)...

snesko belic

jeli moguce da u pg. neka pahulja proleti?

Stefan600

Madjo

Quote from: stefan96 on December 19, 2010, 19:38:54

Ja msm da je Madjo pominjao da mozete vidjeti koju pahulju i nocas! IZVINI MADJO AKO SAM POGRESNO PRENIO.!  :72:

Mislio sam za moje selo i nijesam bio u pravu.Odma je startovala kiša.U predjelima iznad 900m na jugu je bilo zeru snijega i to je to.

Fraka

Gfs odlican, vidjecemo sto kaze EC.. planine ce dobit zestoke porcije snijega sigurno, a mi ostali smrtnici cemo vidjet mzoemo li sto zakucit  :111:

snesko belic

evo sta gaze free meteo za podgoricu