News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Decembar 2010.

Started by Miloš, November 26, 2010, 16:48:14

Previous topic - Next topic

Bole-PG

Podgorice grade moj!!!

Fraka

ne smijem rec, neko ce pomislit da radim protiv crne gore...
gledam kako se odvija situacija sjeverozapadnije od nas, a najbolji primjer za to je obala susjedne drzave. Neka 2-3 sata snijega ide prije probijanja juga. Jugo probio i u rijeci sad, ali palo je dosta snijega i vjerovatno ce jos malo izdrzat.
Mada normalno, opet to je drugi svijet, tako da nase primorje nema sto da trazi, ali podgorica bi stvarno mogla dobro proc  :111:

ehtelion

ali Rijeka je na samoj obali potpuno "nebranjena" a kod nas su planine koje vec imaju dosta snijega sto je dodatni bedem koliko toliko.

Bole-PG

Podgorice grade moj!!!

Fraka

pa da, upravo zato i kazem da moze da se oduzi i da padne dobro u Pg i DG.  :63:

Bole-PG

Ma kazem za ono "ne smijem reci"
Podgorice grade moj!!!

Fraka

Moram jos da kazem da se jako brzo krece taj talas padavina. Znaci oko 21-22 ce pocet festa  :79:
Bole, ja to iz sale samo, ne zanima me previse ogranicenost nekih ljudi.

Bole-PG

Primi k znanju
Idem ja sad od nekih 21 h
zzz
Podgorice grade moj!!!

Stefan600

Kad ce naoblacenje, i sa koje strane da ga ocekujem.  :103: Nervira me vedrina. Bice slika nocas.  :114:
Februar 2012. :)

Miloš

Quote from: Dzoni on December 17, 2010, 17:16:22
Quote from: Miloš on December 17, 2010, 15:27:45
Prve pahulje u PG moguće već oko 19h, a pravi snijeg očekujte oko 22h (plus/minus 1h).

Omanuo si, snijeg pada vec od 16:40h  :60:

A za ozbiljnije padavine cemo vidjet dal ces omanut  :62:

Jesam, priznajem. Te slabije padavine od ispod 1mm mogu uvijek da promaknu modelu i da ih bude kad ih niko ne očekuje.
Međutim ovaj glavni talas sigurno dolazi tad kad sam napisao, a taj talas ćete poznati kad krene pravo zatrpavanje, kao iz bajke.
S obzirom da otopljenje malo kasni u odnosu na padavine, moglo bi i primorje imati još jednu porciju snijega večeras.  :27:

A onda snijeg prelazi u onu groznu pojavu čije ime nije vrijedno pominjanja.  :19:

Biće Stefane, za nekih sat vremena. Već je stigno do granice CG i Hrvatske. Stiže iz pravca zapad-jugozapad.

Stefan600

Cirius

Mozete na ovom linku pratiti nailazak Dragice,  update-uju se infracrvene slike sa svega 6-7 minuta zakasnjenja,  prakticno real time     :105:    Uskoro je nad nama        :101:

http://www.sat24.com/it

sanjin

Odlican .... ciruse....

Stefan600

Da. Stvarno. A kako cemo pratit za  Juzinu. Ocemo li pratit kad probije kod Bara ili dje?-Zaliv?

Miloš

Quote from: stefan96 on December 17, 2010, 19:22:10
Da. Stvarno. A kako cemo pratit za  Juzinu. Ocemo li pratit kad probije kod Bara ili dje?-Zaliv?

Kad pređe u kišu u Ulcinju, za sat-dva treba očekivati i u PG. Bar će imati kišu mnogo ranije.

Dzoni

Nebih bas ovu tvoju tezu uzeo kao aksiom.

Moze da se desi da PG i 6h drzi nakon sto probije u Ulcinju a ostaje da vidimo...

Miloš

Može, naravno, ali modeli ne ukazuju mogućnost na tako nešto. Ostaje da se nadamo.  :03:

vanja

Milose modeli nikad nisu pokazivali cini mi se da pg moze da izdrzi jugovinu?...ispravi me ako grijesim

Stefan600

Jeste, oni ka' da nema onoga bedema na jugu. BRUKA/

Dzoni

Nikad. A bilo je situacija da drzi od 6h do cak 24h to je i Admin potvrdio. Nadajmo se bar 6h sada.

Danilovgrad

Ja sam prije 2 dana rekao da ce u Danilovgradu biti i do 20 cm snijega medjutim neko mi je rekao da sam skroz lud.  :05: Hehehhe, ako, ako, ljudi ja dizem te 20 za jos 5 cm. Dakle posto Dragica udara direktno na STARU CG i Bjelopavlice, mi ocekujemo 25 cm u najmanje.  :79:

Dzoni

Ja sam u stranicama iza prognozirao da ce,ako ne prodre juzina brzo, DG imati od 10 do 20cm snijega a PG od 5 do 10cm.

snesko belic

a kakve se padavine ocekuju u pg,hoce li biti jaceg inteziteta?

vanja

Quote from: snesko belic on December 17, 2010, 20:27:11
a kakve se padavine ocekuju u pg,hoce li biti jaceg inteziteta?

vidjeces uskoro  :116:

Stefan600

Nego sta-ima da tropa za sat vremena zestoko.