News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Decembar 2010.

Started by Miloš, November 26, 2010, 16:48:14

Previous topic - Next topic

Danilovgrad

Ehtelion, slazem se  :112:
Danilovgrad ce dobiti zavisno od jacine snijega, od 5 do 10cm. Zivi bili pa vidjeli.  :114:

Poseydon

To je Coamps prvi osjetio.

Madjo

Quote from: Poseydon on December 16, 2010, 17:37:46
To je Coamps prvi osjetio.

Kad spomenu Coamps, bačih pogled na novi 12z izlaz.Ciklon će iz Đenove produbiti do 990 mb i direktno preskočiti na istok Evrope, ali klin toplote u noći između petka i subote prvo udara na znatno sjevernija područja od nas :52: da bi tokom jutra došlo do naših krajeva ali bi se nula ipak zadržala ili bi bilo granično baš za moje jugozapadne krajeve  :55: Nakon toga bi se povratila hladnoća po visini ali tu već padavine posustaju   :78:  
Tako kaže >Coamps 12z.  :03:

ehtelion

Quote from: Danilovgrad on December 16, 2010, 17:32:01
Ehtelion, slazem se  :112:
Danilovgrad ce dobiti zavisno od jacine snijega, od 5 do 10cm. Zivi bili pa vidjeli.  :114:

ja niti kazem niti prognoziram da ce panut snijeg. I prosli put si rekao da ce panut snijeg pa ne bi nista od toga.

Danilovgrad

A neeeee, onaj put sam tvrdio da ce makar biti susnjezice i bilo je, Stenli mi je svjedok.  :03:
Sjutra snijeg krece vec od ranije, ali slabo ce to biti, glavnina uvece. Padace do 01h  :79: :79: sigurno, nakon toga ako ce +30 bitno je da ga ima, da pada.  :33: :05: :05:

ehtelion

a susnjezice vazda ima u nasim krajevima kad god se desavaju prelazi tako da si tesko mogao promasiti.

LOMIBA

bice kise to vam  je sigurno...  :62:
U dobru se ne ponesi!

Stefan600

Custe li Dusana  :43: ... Koji car.  :11:

Mi svi razocarani zbog situacije ali on gura po svome... Veli za Pg sjutra snijeg(i ne pomenu smijenjivanje sa kisom(valjda da bi obradovao malo narod)), ali je na kraju rekao nadajmo se da ce se zadrzati. U svakom slucaju, milo mi je sto je dao nesto konkretno, da se ne izvlaci kao neki.  :45:
Februar 2012. :)

LOMIBA

U dobru se ne ponesi!

Danilovgrad

http://www.foreca.com/Montenegro/DanilovgradZ
Znam da je Foreca BOZE OPROSTI, ali jugo se odlaze ljudi ili nece biti jak... U DG se snijezna granica sa ponoci pomjera cak do 07h. Tako je i na meteograme HMZ CG, isto su pomjerili snijeznu granicu dobuko u jutro.

Dzoni

Svidjaju mi se ove slike koje je Madjo u gornjem postu postavio,to bi mogao biti skoro idealan scenario a i Ulcinj pada s temperaturom sto je jako dobro  :109:

Poseydon

Madjo

Ovaj noćašnji snijeg na jugu je juče predvidio Coamps.Istina nema detaljne karte ali jeste crtao onaj ciklon u Jonskom moru malo bliže nama nego što je crtao Ec i naravno tu granicu low polja duž primorskih planina.
Eto, čisto da stoji za arhivu.  :03:

snesko belic

Hoce li biti kakvih padavina nocas? :78:

Madjo

Quote from: snesko belic on December 16, 2010, 22:34:24
Hoce li biti kakvih padavina nocas? :78:

Poneđe na jugu su moguće, posebno u planinskom dijelu.I ovaj snijeg noćas je malo iznenadio, u Cetinje 12 cm snijega gotovo iz ničega je stvarno atrakcija.  :52:

Slijede nam par sniježnih dana.    :105:

Dzoni

Dako ovakvo iznenadjenje bude i sjutra vece al da ne zaobidje mrceno Podgoricu kao veceras  :22:

Fraka

Pa sad se ja pravim pametan, ali NMM je crtao ovo juce i cini m ise da je bilo rijeci. Mozda je iznenadjenje 12 cm, ali to nije vise od 6 mm pri ovoj temperaturi.. To se crtalo juce bogami. Za sve 3 primorske planine, orjen, lovcen i rumiju su se crtale slabe snijezne padavine. Jel tako madjoni?

snesko belic

veceras  mozda nesto pane  i u  Podgoricu :01:

Madjo

Quote from: Fraka on December 16, 2010, 22:45:36
Pa sad se ja pravim pametan, ali NMM je crtao ovo juce i cini m ise da je bilo rijeci. Mozda je iznenadjenje 12 cm, ali to nije vise od 6 mm pri ovoj temperaturi.. To se crtalo juce bogami. Za sve 3 primorske planine, orjen, lovcen i rumiju su se crtale slabe snijezne padavine. Jel tako madjoni?

Vjeruj da nijesam obraća veliku pažnju, u fokusu mi je bila situacija u petak.
Zadnja informacija da Cetinje mjeri 15 cm novog snijega  :55: To su već umjerene sniježne padavine.

Stefan600

Ljudi, vi pricate da onaj nmm izlazi oko 10 h... Pa sta kaze? Izlazi... Kako stoji situacija za sjutra? (mn je stvarno muka gledati, a i znam dosta puta pogrijesit).
Februar 2012. :)

Madjo

Stefane, nemam volje sad pisat i kačit karte, sporo otvara forum, samo ću reć da je noćašnji izlaz bolji od jutrošnjeg i jučeranjeg za zeru.

Dzoni

Quote from: stefan96 on December 16, 2010, 22:54:11
Ljudi, vi pricate da onaj nmm izlazi oko 10 h... Pa sta kaze? Izlazi... Kako stoji situacija za sjutra? (mn je stvarno muka gledati, a i znam dosta puta pogrijesit).

Kisa moj Srefane...

Danilovgrad

Snijega ce biti u Podgorici dosta, nekih 5 cm i bice obilan, koliko ce se zadrzati to ne znam. Bez brige, Podgorica ima siguran snijeg sjutra popodne, tj krajem dana. DG necu da komentarisem jer nam se smijesi dobrih 20 cm.

Fraka

Situacija je gotovo ista kao sto smo najavljivali.Zadnji gfs jos gori od svih, NMM slican. Danilovgradski nadam se da si svjestan sto je 20 cm mokrog snijega. To bi se desilo kad bi sve padavine koje se sjutra ocekuju bile cisti snijeg, a budi siguran da ce 80% padavina bit kisa. Po zadnjem GFS se ne pise dobro, nimalo.
Edit : Ne sjutra, nego u subotu ujutro.