News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Februar 2018.

Started by Miloš BP, February 01, 2018, 10:14:08

Previous topic - Next topic

SnowHunter

U 04h Nikšić uz +2.3°C prijavljuje slabu kišu, Cetinje u zadnjih 1h na temperaturi ispod 0.5°C bilježi oko 7 mm padavina prema AMS - to bi valjda morao biti snijeg?  :78:

Na Njegušima je +1.2°C.

Nikola

Kolašin susnježica , Cetinje snijeg,Nikšić kiša? ! :75: Vrlo čudan raspored T850mb.
Čestitke Cetinje na snijegu :79:

dacone

Niksic obijelio snijeg..

SnowHunter

Studeno jutros:

Cetinje prema AMS bilježi nešto preko 20 mm sniježnih padavina za 3h. Iako su takve padavine prema svim kriterijumima jake, osmatrač u synop upisuje slab snijeg.  :78:

Stefan600

Na Cetinju ako pada snijeg pada samo zbog obilnih padavina. Iz termina u termin Cetinje javlja 0.5+mm padavina(poslednji prijavljeni na AMS je 0.9!)... Ja moram krenuti za Kotor u 8 sati, sta li se zbiva gore?
Februar 2012. :)

Južina

Ovđe napadalo 20 cm

Aprililili :11:

Taman je april

SnowHunter

Preko noći je palo 32 mm padavina na Cetinju, nažalost jutros mjeri samo 7 cm snijega. Ima dosta pozitive u slojevima iznad , Njeguši trenutno mjere +1.6°C. U Nikšiću je temperatura lijepo opala, prema synopu pada slaba kiša na +1.4°C.

Na Bjelasici ozbiljnija akcija tek kreće:

cetinje1

Oko 10 cm na Cetinju. Pada i dalje.

Niksic 3

Dobro jutro iz kisnog Niksica,snijega ni na vidiku :11:

Niksic 3

Odje su slabe padavine do maloprije 11mm.Na Jasenovom Polju sve je palo u snijeg trenutna visina snijega 11-12cm,vidjet cemo na koliko ce gore izaci.

Dado

Juce sam zalio sto necu biti u Nk jutros a sad mi je drago, nevjerovatno kakva ispala.
T 2.4C i to uz jugo od 5m/s kao od sale, ova zima nastavlja u svom stilu..

Dzoni

Kako neko rece prije 2-3dana, "prva ozbiljna zimska situacija" ove zime...eto ne bi ni nje kako se ocekivalo  :07:

U kazanu je oblacno sa kisom, takt 7c.

Miloš BP

Kakva kisa u HN. U zadnjih pola sata palo oko 30mm kise. T.samo 4°C.
Only black and white

Fraka

Poledica

Gaston

Studeno, 10-15 cm snijega je palo, lagano pada i dalje.

Yeti

Miješa sa sve većim udjelom snijega,dosta je freško,kad ima jačih padavina to ide na snijeg
Listen to me carefully,I shall say this only once

Mađo

Na Njeguše tokom cijele noći je padala slaba kiša, sa povremenim pokušajima susnježice i snijega.  :11:

Vidim na stanicu da se u jednom trenu temperatura tokom jutra bila digla čak na +3.7°.Pretpostavlja sam da će kod mene bit većeg udjela južine zbog otvorenosti ali ne baš ovoliko.  :78: Eto barem se Cetinje obijelilo.  :45:

Palo je sveukupno 21 mm kiše, do 7h tačno 16 mm.Sniježna granica od oko 950 prosječno, podno Lovćena na 900.

Trenutno pada mokar snijeg.T 1.7°

Serdar

Sniježni pokrivač u NK na 640mnv.

Mađo

Quote from: Nikola on February 13, 2018, 00:58:09
Postoji jedina mogućnost da se ciklon neočekivano produbio pa je toplije po visini,jer ako je po modelima izoterma 0c na 300/400mnv iznad NK nema šanse za kišu,ali kod nas je sve moguće.

Mislim da se nije produbio,pretpostavljam da bi imali veći plus po visini i jači vjetar a i jače padavine.Moguće je da se "pomjerio" od modela taman toliko da je onaj klin plusa po visini, koji je crtao jugu Hrvatske, preselio kod nas, preko zapadnija krajeva.  :78:

Ovoliko granično da je bilo,pričam za moje selo, nije bilo da ja pamtim barem 2-3 zime. Po mene,jednako zanimljivo kao da pada snijeg. :109: A iz nekih ličnih razloga taman mi odgovara što ga nema.  :105:

Fraka

Da, bas tako.. zanimljivo svakako. Nije za sad ni neka kolicina prevelika pala gore, ocekivao sam vise dosta. Mislim da je Orjen prosao vrhunski.. Vidim Trebinje ima dobre padavine, a i HN citavo vrijeme, veliki se snijeg gore oburdao a i jos ce.

Mađo

U Cetinje 15 cm!
---
Jak snijeg. T 1.2°
Fotka od maloprije :81:

Sinoć sam pripremio i moju lopatu ali trt.  :16:  :11:

milos555

Kakav fijasko od najavljenog snijega!  :14:
Sve i da ga tokom dana bude, neće se zadržavati jer je podloga mokra.

Bura

Cijela zemlja u plusu; Cetinje najhladnije, najbolje se drži. U 12h javlja umjeren ili jak snijeg na T 1.3°C.  :45: :114: Nikšić ostade kratkih rukava.

Barska AMS je završila svoje na određeni period... Samo se nadam da neće imat sudbinu kao ova u Nikšiću. Ipak Bar ima viši status u hijerarhiji meteostanica.

Uz pojačano jugo, kao po običaju, Bar je najtopliji u zemlji i muči se s padavinama, okruglo T 9.0°C.

Quote from: Mađo on February 13, 2018, 11:45:31
Sinoć sam pripremio i moju lopatu ali trt.  :16:  :11:

Mađoni, ipak ti razmisli da skokneš do Podgorice na adresu Rimski trg 46. Kandiduj makar "lopatu".  :05: Genijalno.  :67:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Niksic 3

U Bihacu 80cm trenutno!!!!A nadmorska visina 200 metara.
Nema odje padavina svo vrijeme strca.Evo na Jasenovo Polje 13cm izmjerise,to sto je bilo padavina sve je otislo u snijeg.