News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Novembar 2015.

Started by Cirius, November 01, 2015, 00:02:33

Previous topic - Next topic

sone

Ima ovdje stete kod nas dosta...sve sto nije zavareno bilo odnio je vjetar u tri materine.Tek ce se ujutro pravo stanje vidjet.

Transmat

Slusam vjetar napolje, mada nikad ovdje jugo ne moze biti ni priblizno jak kao Sjeverni vjetar..  Moze u Pg da udari jace puno..
Uh na zabljak je zaista jak.. evo sad vidjjeh u sinop 34 m/s udar vjetra na zabljaku !!!   

pg

Bogomi jak jugo i u Podgorici.Ne pamtim jaci jugo ovdje
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

sone

Quote from: pg on November 21, 2015, 21:36:26
Ďobriii udari vjetra,jedni od jacih za 40 godina otkad sam rodjen.Zasto ovaj jugo ima jacu rusilacku moc il je to moje subjektivno misljenje.Ne pricam bez cinjenica jer ovuda uvijek vecu stetu napravi od najaceg sjeverca.Volio bih malo struku cuti a ima je na forumu.

Transmat

Quote from: sone on November 21, 2015, 22:06:00
Quote from: pg on November 21, 2015, 21:36:26
Ďobriii udari vjetra,jedni od jacih za 40 godina otkad sam rodjen.Zasto ovaj jugo ima jacu rusilacku moc il je to moje subjektivno misljenje.Ne pricam bez cinjenica jer ovuda uvijek vecu stetu napravi od najaceg sjeverca.Volio bih malo struku cuti a ima je na forumu.
zamisli kako je na zabljak Sone.. 

13361 41440 81607 10077 20068 38319 48273 57012 76366 8672/ 333 86714 88524 91148=

48 m/s  udar vjetra!!! 

sone

Quote from: Transmat on November 21, 2015, 21:33:45
Slusam vjetar napolje, mada nikad ovdje jugo ne moze biti ni priblizno jak kao Sjeverni vjetar..  Moze u Pg da udari jace puno..
Uh na zabljak je zaista jak.. evo sad vidjjeh u sinop 34 m/s udar vjetra na zabljaku !!!   
Bijah svjedok prosle godine kod kuma na Prentinu glavicu kad udari ona mecava kako je zovete.Njemu kuca bila nezavrsena  pa sam vrsio evakuaciju u ponocnim satima.Znaci ono je nevjerovatno.Ja imam kucu u Grlicu kod Dg i plac u potkuli lakica,aj za kulu ne mogu tvrdit jer sam rijetko tamo al u Dg nikad onakvi udari ne mogu biti sjeverca sto ih dozivjeh u martinice pred proslu novu godinu.Koja je ono ruza vjetrova,dje ga onako lokalno stvara sa onom jacinom.Jesi li analizirao kad to Transmat.Zanimljivo bas,mada vama i nije sigurno :31:

milos555

Udari u NK prelaze 30 m/s.  :52: Povremeno ima i grmljavine.

Transmat

Duva i na Kulu Lakica naravno, jos jedan kilometar odatle pocinje da slabi drasticno.. Znaci od Gorice, gdje je onaj most gdje se skrece put Ostroga.. 
Analiziram svake godine evo vec 20 god.. :)  Imali smo jednu pauzu od 5-6 god,, Ali prosle zime zato 2 jaka vjetra..
Tako da ovaj juzni je ovdje presmijesan za nas :)  Ali naravno ne duva ni pola sto tamo kod tebe..
Isto tako ne duva isto u Zagoric Juzni vjetar i kod tebe juzni vjetar..

Transmat

Quote from: milos555 on November 21, 2015, 22:25:13
Udari u NK prelaze 30 m/s.  :52: Povremeno ima i grmljavine.

28 m/s zvanicno. Ali to je tu, to je zaista jako nema sta! bice otkrivenih krovova..

sone

Naucili su ti gorstaci gore na svaku vremensku muku,no mi ovuda osim onih vrucina kad nas nesto ovako zadesi problemi nastaju.Gore se rade objekti spuceni,zatvoreni,iskustvo sa kojih strana duva i td..Namjeran sam pravit nesto u Grlicu jer je ova postojeca stara kuca ili u Potkuli,uglavnom boze zdravlja kad je budem radio pravicu je ni da ce biti na Atlantiku.Sve ludje i ludje vremenske prilike dolaze.Nista vise nije kao prije,a tek nece biti.

Nikola

Bjelasnica 4c,Jahorina 0c zanimljivo.

Umjerena do jaka kisa,T 19c

Стенли

Podatak iz Niksica sa AMS za 22:20 zaista djeluje zastrasujuce ako je tacno. Je li ima iko da potvrdi ovo. Dakle udar vjetra od 38.4 m/s

Transmat

Quote from: Стенли on November 21, 2015, 23:00:45
Podatak iz Niksica sa AMS za 22:20 zaista djeluje zastrasujuce ako je tacno. Je li ima iko da potvrdi ovo. Dakle udar vjetra od 38.4 m/s
Tacno jeste, sto ne bi bilo, ali je bilo govora jos prije par godina vezano za mjerenje udara sa AMS. da to ipak nije toliko mjerodavno. jer je bio onaj udar u Hn, sad se ne sjecak koliko neko pamti sigurno , oko 55 m/s ??
Tako da bih se ja ipak drzao samo sinopa kad je udar vjetra u pitanju
Ne znam jesi li vidio moj post od prije, u synop su zabeljezili 48 m/s na Zabljaku  :36:

Nikola

Front stigao do Mostara.

Nevjerovatne temperaturne razlike u Srbiji Knjazevac,Leskovac i Zajecar imaju tropskih 20/21c dok je u Sremu i Banatu ispod 4c.

Стенли

Nisam vidio taj podatak od nocas za Zabljak. Ali, neko moje misljenje je da 38 m/s moze napraviti veliku stetu, pogotovo po gradu... Sigurno ce javiti neko ovdje na forumu od kolega je li sve u redu  :29:

Стенли

Miloš

U Beogradu upravo prolazi front. Pljušti kiša, temperatura 4°C. Koliko dugo nije padala, više sam zaboravio i kako izgleda.  :27:

Kimi

Cetinje udari vetra preko 30M/S :01:

Kad i jedna Pljevlja idu na udare preko 20,sve je jasno kakva vetrina se navrzla...

SnowHunter

Jug divlja skoro u cijeloj Crnoj Gori...

Ovo su maksimalni udari vjetra koje su zabilježile AMS:

Žabljak  173.5 km/h
Nikšić  142.9 km/h
Cetinje  121.0 km/h
Herceg Novi  95.8 km/h
Kolašin  95.4 km/h
Bar  72.0 km/h
Pljevlja  69.1 km/h
Podgorica  69.1 km/h

Vidim da već ima problema - Nikšić je bez struje.

U prethodnih 24h do sada najviše padavina bilježi Cetinje - 180mm, Žabljak broji 110mm, Njeguši 106mm, Virpazar 87mm, Studeno 83mm, Dragovića polje 75mm.

Nikola

Definitivno u Niksicu i na Zabljaku ima materijalne stete,ocekivan je olujni ali ne i orkanski vjetar.

Vjetar se polako smiruje i mijenja pravac u S i SW sto je dovelo do pada T,posebo u Novom.

scepo

Na Cetinje udar vjetra 48.4 m/s  :82:

Krivi

Belvil trenutno... hlaaadno, umjeren vjetar, oko 0...
GGMU!

Admin

Par puta sam pisao, ali opet ću. Kad naiđete na udar vjetra >30 m/s, pogledajte da li je u tom desetominutnom terminu bilo i obilnijih, odnosno intenzivnijih padavina. Ukoliko nije, velika je vjerovatnoća da je podatak tačan, no ukoliko je takav udar praćen i intezivnom kišom (pljuskom) postoji mogućnost da je podatak lažan.

SnowHunter

Prvi snijeg sezone u Beogradu.  :43: :43: :43:  Nije baš onaj najljepši, zrnaste je strukture i prepun vode - ali svakako ga je lijepo vidjeti, posebno poslije toplotnih rekorda do prije samo dva dana:

Krivi

Još malo slika sa Novog Beograda.. :D
GGMU!