News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Novembar 2015.

Started by Cirius, November 01, 2015, 00:02:33

Previous topic - Next topic

Tihi

U Nk slaba kisa.U okolini snijega ima samo na visim planinama.Trenutno do 1600 mnv pada kisa.Vrh planine Studene(1574mnv) koja se nalazi neposredno pored Vucja a inace je i jedna od najvisih tacaka Krnovske visoravni samo je malo objelio
, 1 cm maksimalno.Na sjeveru snijeg pada i na 500 mnv dok ga ovamo nema ni na 1500.Nije se ocekivao snijeg gore na toj visini danas preko dana,ali se lokalni uticaji planina ne mogu zanemariti.Do vecernjih sati snijezna granica u okolini Niksica mogla bi se spustiti do 1000mnv a preko noci i do 800mnv.

bole

Prodjoh sad Krstac ķod Mojkovca....
Odokativno 5cm snijega.....

sanjin

SnowHunter

Lijepa slika sa Žabljaka danas - prvi ozbiljniji snijeg u sezoni.  :43: :43: :43:

Slika je iz Vijesti, autor Obrad Pješivac...  :45:

niksicki

Quote from: Tihi on November 24, 2015, 13:08:24
U Nk slaba kisa.U okolini snijega ima samo na visim planinama.Trenutno do 1600 mnv pada kisa.Vrh planine Studene(1574mnv) koja se nalazi neposredno pored Vucja a inace je i jedna od najvisih tacaka Krnovske visoravni samo je malo objelio
, 1 cm maksimalno.Na sjeveru snijeg pada i na 500 mnv dok ga ovamo nema ni na 1500.Nije se ocekivao snijeg gore na toj visini danas preko dana,ali se lokalni uticaji planina ne mogu zanemariti.Do vecernjih sati snijezna granica u okolini Niksica mogla bi se spustiti do 1000mnv a preko noci i do 800mnv.
Odakle ti ove informacije i reci mi mozes li postaviti sliku neku dje se vidi taj vrh od 1574 mnv da bih znao o cemu se radi? Prije sam se razmisljao da odem do na Vucje,ali rekoh posto nije bog zna kakav intenzitet padavina moze biti da je i gore kisa.

Južina

Prestale padavine, ova crkavica se gotovo sva istopila.Mada je bilo lijepo viđeti ga nakon evo preko pola godine

Nikola

Tihi

Niksicki,ugrabio sam danas da vidim taj vrh od kuce na par minuta u trenutku kad su se razisli oblaci.Jasno se vidjelo da je sami vrh malo objelio a potom su se ponovo navukli oblaci.Mislim da gore i sad nije nesto posebno,vise je bilo kise nego snijega.Tamo bi se situacija mogla popraviti nocas ,a i to sto kazes ,intezitet padavina je slab.

niksicki

Ok :) I u Goliju je danas kisa.Snijeg je kod moje kuce gore(1250mnv ) padao u nedelju,ali se nije primao,dok ga je po planini bilo nesto malo.

staracfoco

Cijeli dan slaba kiša.Hladno.Od prije pola sata naizmjenično slaba susnježica i kiša.

Стенли

Prokapa kisica povremeno. Temperatura 9oC

skener

Da li neko moze da prokomentarise situaciju na Zabljaku da je T u pitanju...jos sinoc oko 20h ona je bila oko -3, a jutros je  nesto malo iznad nule...ni tada , a ni jutros nema padavina, niti vjetra pa ne znam sta je moglo prouzrokovati rast T...

Tihi

Oblacno,tiho jutro ,bez padavina .Snijezno stanje u planinama u odnosu na sjever je jadno.Snijega ima tek iznad 1700/1800mnv i to vrlo malo.Trenutno u okolini ima padavina u vidu snijega i susnjezice .

Fraka

Skener, pa upravo je to razlog. Ova temperatura je realna, a kad krenu padavine, T ce da padne zbog izotermije.
Kod mene nista zanimljivo.. 450 NM jugoistocno od Fujaireh. T 28 stepeni, oblacno

Nikola

Modeli su davali otopljavanje po visini,sto je i rezultiralo porastom T pod oblacnoscu bez padavina.

Slaba kisa.T 10.9c.

Filip.V

Ja sam novi clan, pratim forum odavno, ne pisem jer se i ne razumijem puno  :109: . U Niksicu oblačno jutro, ponegdje sa slabom kisom. T oko 6  stepeni.

NK sve ce biti dobro

Quote from: Filip.V on November 25, 2015, 10:25:20
Ja sam novi clan, pratim forum odavno, ne pisem jer se i ne razumijem puno  :109: . U Niksicu oblačno jutro, ponegdje sa slabom kisom. T oko 6  stepeni.

Pozdrav!  Predsjednice da to nijeste vi s obzirom da se sve poklapa pa i grad :D

Dg trenutno oblacno i odvratno
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

SnowHunter

Dobrodošao Filipe!  :45:

Ovo su 24h padavine izmjerene jutros u 07h - bilo je čak i obilnih u centralnim predjelima i na krajnjem jugu:

Kolašin  49mm
Ulcinj  44mm
Šavnik  40mm
Njeguši  31mm
Dragovića polje  28mm
Bijelo Polje  28mm
Studeno  27mm
Nikšić  26mm
Kotor  25mm
Virpazar  24mm
Tivat  22mm
Podgorica  21mm
Bar   21mm
Žabljak  21mm
Herceg Novi  19mm
Golubovci  18mm
Rvaši  16mm
Petrovac  16mm
Plužine  16mm
Danilovgrad  15mm
Cetinje  14mm
Berane  13mm
Andrijevica  13mm
Plav  13mm
Gornji Bandići  8mm
Pljevlja  5mm
Budva  5mm
Rožaje  5mm

Pomalo neobična izohijetna karta - Cetinje u skoro najsuvljoj zoni:  :120:

Žabljak u 17h javlja kišu na +0.4°C, AMS u 17.30h daje +0.2°C i solidne padavine od 0.4mm na 10 minuta - valjda je konačno presniježilo?  :78:

NK sve ce biti dobro

U Nk ga od 12 ne staje.
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Nikola

Ni ovamo.Vjerovatno presnijezilo i u Pljevljima 0.91c.

niksicki

Ako vec nije mislim da ce onda ubrzo presnijeziti i na Vucje.Steta sto nije jaci intenzitet padavina.

Czv Nk

Razvedrava se,necemo ocdje vise gledati ni kise a tek snijega....

SnowHunter

Nakon skoro mjesec dana bez padavina, na većini stanica u CG traje šestodnevna kišna serija. Ovo su 24h padavine izmjerene jutros:

Herceg Novi  42mm
Budva  31mm
Tivat  29mm
Njeguši  26mm
Cetinje  25mm
Plužine  25mm
Nikšić  24mm
Studeno  22mm
Virpazar  20mm
Petrovac  19mm
Ulcinj  18mm
Danilovgrad  17mm
Golubovci  17mm
Šavnik  16mm
Rvaši  15mm
Podgorica  14mm
Gornji Bandići  14mm
Bar   13mm
Kolašin  11mm
Žabljak  11mm
Dragovića polje  11mm
Pljevlja  7mm
Bijelo Polje  5mm
Andrijevica  4mm
Plav  3mm
Berane  2mm
Rožaje  0.3mm

Žabljak mjeri 18cm snijega, Pljevlja 1cm. Na početku skijališta na Bjelasici tek simboličan sniježni pokrivač:

Filip.V

Hvala na dobrodoslici  :47:

@ SnowHunter, ti uvijek sa lijepim slikama.  :83:
U Niksicu je zahladilo, mozemo li ocekivati koju pahulju obzirom da duva sjever  ?:79:

sanjin