News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Avgust 2015.

Started by Cirius, August 01, 2015, 00:05:32

Previous topic - Next topic

Cirius

Pada opet, možda produži malo sad.

--- grmljavina i pljusak.

prenka

Opa evo grmljavine i slabiji pljusak  :109:

Miloš

Koliko se samo razgrmjelo, izgleda da je dobar pljusak sa grmljavinom prošao blizu Bara, preko Sutormana. Baš se naglo aktivirala atmosfera noćas, ali to je i bilo za očekivati, jer popodne nije bilo ništa.

Miloš

Kakva gromada od oblaka se razvila kod Budve, vrlo moguće da je superćelija u pitanju:

Često sijeva u tom pravcu:

T 24.8°C

EDIT: Još je ojačalo, maksimalno odraz po prvi put od kad pratim ovaj radar:

Miloš

Jaka grmljavine, stiže porcija polako.  :105:

Nikola

Jaka grmljavina i pljusak.

pg

Jaka kisa I grmljavina
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

vanja

Slaba kisa, udaljena grmljavina :)

Miloš

Pola sata laganog pljuska uz nevjerovatno čestu grmljavinu, a onda još pola sata pravog potopa uz jaku grmljavinu, ova noć je definitivno nadmašila očekivanja.
Broj munja sve govori:

Radarske:

AMS je do 3.40h zabilježila 20-ak mm, što odgovara realnoj slici, ali je od tada palo još barem 15mm.

Miloš

Evo podataka sa AMS, palo je 40-ak mm, jedan stubić je išao čak i do 16mm. I mene je malo iznenadila baš tolika količina, moguće da je pored mora padalo još jače.

Ovamo se smirilo, pada slaba kiša uz udaljenu grmljavinu, sad je Ulcinj došao na red.

Još jedan pogled na ovaj impresivan sistem koji je nadmašio onaj od prije neku noć.  :105:

Temperatura je pala na 18.8°C, što je najniže još od juna.  :08:

Dule97

Stvarno nevjerovatna grmljavinska aktivnost nocas dolje na jugu  :45:    Sigurno da i Ulcinj uz Bar biljezi dobre padavine  a Podgoricu je ovo samo okrznulo sjevernim dijelom i palo oko 8mm, kod mene 4mm 

NikCG

Dobra kisha sinoc uz grmljavinu jaku !jutros pored plaze svjezina milina.:)

Fraka

Trebalo bi da je i Albanija pustila u rad radar, tako da bi valjalo da neko okaci neki link, da vidimo valja li to cemu.. da ja ne tragam odje sa ovih 30kbps.
I dalje sam u Fujairu.. prijatnih 37 stepeni

Dule97

Evo ga link radara
http://192.84.154.117/adriaradars/imgs/last_albania.png

Za sad imaju problema jer im slika nije kompletna ali ce valjda to popraviti.Ono sto je bitno je da pokriva veci dio Crne Gore samo je pitanje hoce li svudje dobro hvatat reflektivnost oblaka   :59:

Miloš

Kako se ispadala lijepo kiša ovih dana, avgust je već preskočio 100mm u Baru. Evo padavina u prethodna24h, Bar na prvom mjestu:

Bar 42mm
Ulcinj 30mm
Virpazar 23mm
Kotor 17mm
Budva 16mm
Nikšić 12mm
Plav 12mm
Golubovci 11mm
Podgorica 9mm
Cetinje 9mm
Njeguši 9mm
Tivat 8mm
Studeno 4mm
Šavnik 4mm
Herceg Novi 2mm
Pljevlja 2mm
Andrijevica 2mm
Rožaje 2mm
Dragovića Polje 1mm
Kolašin 0.9mm
Žabljak 0.7mm
Berane 0mm
Bijelo Polje 0mm

Nadam se da nisam nikoga preskočio, jer je ova lista sve duža i duža. Namjerno preskačem Petrovac jer gotovo uvijek daje nerealno malo padavina.

Cirius

Dodaj i Podgoricu sa nekih 9 mm, sudeći po ams.

T 27,3'C, grupice pamučnih kumulusa jedre tamnoplavim nebom ...      :105:    :105:

--- jače naoblačenje i slaba kiša sa zapada.

Miloš

Quote from: Cirius on August 20, 2015, 11:41:00

Znao sam da ću nekoga da preskočim, ali đe baš glavni grad.  :120:

Evo u okolini glavnoga grada ima nekih jačih oblaka, vrlo vjerovatno i grmljavine:

U Baru vedro, kiša ovamo pada samo pred zoru.  :17:

superwoman

Quote from: Miloš on August 20, 2015, 14:00:17
Quote from: Cirius on August 20, 2015, 11:41:00

Znao sam da ću nekoga da preskočim, ali đe baš glavni grad.  :120:

Evo u okolini glavnoga grada ima nekih jačih oblaka, vrlo vjerovatno i grmljavine:

U Baru vedro, kiša ovamo pada samo pred zoru.  :17:

Grmljavina, kisa i potpuno crno nebo!

JovanK

Pada kiša pofino .... :105:

sanjin

Zestoko sipa uz jak vjetar.

Cirius

Ovamo dobro pada već sat vremena, bilo je i jakih pljuskova i grmljavine ... mislim da je palo preko 20 mm. Ova odbjegla ćelija je bila izdašna mimo očekivanja   :67:    Evo sad jak vjetar. 

pg

Skvasih se posteno sad nisam ocekivao ovakvu akciju
Ispada se kisa dobro i  dalje pada T 20.2C
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

SnowHunter

Na Zvezdari dobar pljusak u prethodnih sat vremena, palo je vjerovatno oko 15mm. Grmljavina je bila slaba. Nekoliko fotografija:

Slaba kiša i dalje pada. Da dodam da je sa današnjim padavinama Beograd već uhvatio avgustovski prosjek.

Miloš

Dobro se ispadalo u Podgorici, 16mm prema AMS, nije bilo očekivano tako nešto danas!

U Baru su se na trenutak pojavili obećavajući cumulusi, ali brzo se sve to razbilo. Temperatura je dogurala do 28°C.

superwoman

Nismo se ovome nadali ali se fino ispadala i pala temperatura...