News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Avgust 2015.

Started by Cirius, August 01, 2015, 00:05:32

Previous topic - Next topic

Transmat

Quote from: Gaston on August 22, 2015, 08:07:06
Jaka grmliavivina i pljusak na Studeno.
Spustilo se i dolje, najboje su prosli Martinici i tamo put glave zete.
Sigurno 15 litara.

niksicki

Jutros bilo fino kise u Nk,a i grmljavine.Na Grahovu bilo suvo oko 9i30,da bi od Dragalja do Lipaca padala kisa ko iz kabla.U Novom trenutno suncano,ima malo oblaka.Jutros bilo dosta kise i grmljavine kazu.

Gaston

Jutros ustadoh oko 6 sati, śedoh da popijem kafu na terasu ispred kuće, no se smrzoh.
6,5°C je bilo napolju, poslije viđeh da je i na Žabljak bilo toliko.
Trenutno je 20,7°C, po koji oblačak na nebu, pirka sa jugozapada.

EagleS

Kako li je tek bilo na 2200mnv jutros , oko 1°C vjerovatno :78: prava šteta što nemamo jednu ams visoko gore  :03:
The absence of evidence is not the evidence of absence

sone

Ponovo mora se palit klima,evo sam je od 12 ukljucio.

pg

10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

Dule97

Nakon 11 dana opet preko 35C,trenutno vedro uz T 35.4C

Miloš

Na sjeveru je bilo nešto kiše i grmljavine u popodnevnim satima:

Žabljak 6mm
Kolašin 4mm
Pljevlja 1mm

To su gotovo izvjesno bile i poslednje padavine ovoga avgusta, narednih 5-6 dana (možda i više) nam donose nove vrućine i prilično dosadno vrijeme, kome će se radovati uglavnom oni koji dolaze na ljetovanje u Crnu Goru.

sone

Toplo i sparno veceras u Podgorici.Ponovo Kazancina kljuca.E nije mu se moglo dati bolje ime :13:

SnowHunter

Danas na Komovima prekrasan dan, jutro na Štavni (1700mnm) svježe uz 10°C, dan idealan za šetnju uz 18-19°C. Nekoliko fotografija glavnih vrhova sa Štavne i vrha Šančevi (1828m):

Transmat

Ako je vjerovati AMS u Pg preslo je 38 C. A bogmo i ima toliko. sad se vratih iz grada,  preko morace bjese bas vruce. Ovdje kod mene  u Martinice ima i 39 C. tacno se osjeca ono da pece za oci..  Haos..  iskocice na 40 danas, sjutra....

sone

Vrelo napolju,pamticemo ovo ljeto gospodnje dobro.Protekla noc bila uzasna,ponovo pod klimom se spavalo a taman se zidovi i kuca ohladila.Ponovo se vratio zalivanju....bijase lijepo bez toga,cak nekoliko jutara po travi bilo dobre rose,mislio sam zavrseno je s tim.

sanjin

Tmax 39.1

Sada 33.7   :13:

Admin

Avgust 2015 je bio jedan od toplijih, ali kad ja PG u pitanju još nije oboren nijedan dnevni temperaturni maksimum. Možda bi se to moglo desiti danas, 30. avgusta. Rekord od 38.7 C iz 1950. biće ozbiljno ugrožen.

Bura

Da ljeto ne planira da se povuče pokazuju i jučerašnji maksimalci. Evo koje su im vrijednosti, sa glavnih, klimatoloških i automatskih stanica, kao i sa aerodroma:

Podgorica 39.1°C
Virpazar 38.5°C
Gornji Bandići 37.8°C
Rvaši 37.7°C
Golubovci 37.7°C
Ulcinj 36.8°C
Herceg Novi 35.8°C
Kotor 35.5°C
Tivat 35.2°C
Sutomore 35.1°C
Bijelo Polje 35.0°C
Berane 35.0°C
Budva 34.8°C
Lepetane 34.3°C
Cetinje 33.9°C
Dragovića Polje 33.5°C
Kamenari 33.3°C
Plav 33.0°C
Nikšić 32.9°C
Pljevlja 32.8°C
Kotor, luka 32.7°C
Utjeha 32.1°C
Rožaje 32.0°C
Šavnik 32.0°C
Bar 31.8°C
Njeguši 31.6°C
Plužine 31.0°C
Kolašin 30.9°C
Studeno 28.6°C
Žabljak 26.9°C
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Hello Kitty

Od starih ljudi sam čula izreku ''Prva kiša u avgustu-doviđenja ljeto''. Možda je to nekad i važilo ali poslednjih godina to sigurno nije slučaj.
Zašto na sajtu u okviru 'Vrijeme u gradovima' nema podataka za Budvu? 

staracfoco

Hello Kitty,o prvoj kiši u avgustu,preobraženju i sličnim iskustvenim zaključcima,kad je vrijeme u pitanju,nešto sam napisao u jednom postu na osnovu sopstvenog životnog iskustva,jer sam i ja "cvijetu mladosti" ali ,ovog ljeta,ta iskustva ne znače ništa.Budve nema na listi vremena u gradovima,jer se tu vrši prezentacija podataka sa glavnih klimatoloških stanica u koje Budva ne spada.Kod mene svježa jutra i pakleno vrući dani i prvi sumrak,nastavljaju svoj niz.Jutros temperatura 11 stepeni,danas oko 35 tako da prilagođavanje ljudi sa "načetim"zdravljem ne ide baš sjajno.Off:ukoliko promjena vremena ide brzinom kojom radi internet na ovom sajtu,mislim da ćemo doćekati decembar da se nešto promijeni.

Transmat

Quote from: staracfoco on August 30, 2015, 19:47:59
Hello Kitty,o prvoj kiši u avgustu,preobraženju i sličnim iskustvenim zaključcima,kad je vrijeme u pitanju,nešto sam napisao u jednom postu na osnovu sopstvenog životnog iskustva,jer sam i ja "cvijetu mladosti" ali ,ovog ljeta,ta iskustva ne znače ništa.Budve nema na listi vremena u gradovima,jer se tu vrši prezentacija podataka sa glavnih klimatoloških stanica u koje Budva ne spada.Kod mene svježa jutra i pakleno vrući dani i prvi sumrak,nastavljaju svoj niz.Jutros temperatura 11 stepeni,danas oko 35 tako da prilagođavanje ljudi sa "načetim"zdravljem ne ide baš sjajno.Off:ukoliko promjena vremena ide brzinom kojom radi internet na ovom sajtu,mislim da ćemo doćekati decembar da se nešto promijeni.
Dobro je vama u berane vjeruj mi (barem kad je vrijeme u pitanju) Ne moze to da se poredi sa Zb Ravnicom, pogotovo sa Podgorickim nocima.  Znas sta znaci 11 stepeni ujutru..   izladi se kuca i zidovi i onda do podne mozes otvorenog prozora.  Zamisli da si na Dzadu Podgoricku 30 stepeni u ponoc a ujutru ako si u urbanom dijelu grada, nikad ne pada ispod 25 stepeni ljeti (jer zraci ulica) to je skoro 15 stepeni razlike nocu.. a da ne pominjem dnevne kad gura na 43 stepena... oci ispadaju.
Tako da gore nema ljeta u poredjenju sa ovim zlom. Pozdrav za tebe zemljace!

staracfoco

Fala na pozdravu Transmate.Moj post nije imao za cilj da pokaže da mi prolazimo nešto loše,već da ukaže na to da se ove godine vrijeme ne pridržava nekih ,uobičajenih,šablona.Kako je vama u Podgorici vidio sam kad sam trebao da prekonačim jedne noći ljetos pa sam pobjegao glavom bez obzira u 22 sata i ujutru ponovo vozio do Podgorice da završim posao koji nije završen prethodnog dana.No izgleda da se i vašim mukama primiče kraj samo da ne bude kakve ispale jer ja ,ovog ljeta, vjerujem da će se nešto desiti tek kad se to i desi.Pozdrav svima. 

Bura

Vruće danas u državi. Juče maksimalci ostali malo niži nego što smo očekivali.  :03: U Baru T 31.5°C .

Evo jednog prelijepog prizora iz voda ispred Bara, delfini:  :04:

Izvor: BARinfo
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Transmat

Covjece, delfini. Strava!!   

pg

Prelijepa slika!  :03:
Suncano i vrlo toplo T 37C
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

staracfoco

Prelijepa slika.Naše,Beranske,rode ispoštovale red vožnje i otišle na svoja jesenja i zimska odredišta.Svake godine,kad vidim da se ispraznilo gnijezdo strepim da li će se ponovo vratiti.

Admin

Tx dana u PG prešla 38 stepeni. Nikad se to ranije nije desilo na 31.avgust.

EagleS

The absence of evidence is not the evidence of absence