News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Avgust 2015.

Started by Cirius, August 01, 2015, 00:05:32

Previous topic - Next topic

sone

Donja Gorica od juce do jutros iz tri naleta dobila 30-tak litara,sasvim zadovoljan,znam da je moglo bolje ali s obzirom da je avgust mjesec u pitanju nije lose.Pamticu ovo ljeto do kraja zivota kao veliku muku,ako ne bude jos koje gore tamo do kad planiram da zivim a to je 2075 godina :11: :11:

montenegro

Da nema neko ružu vjetrova za Kolašin?

Miloš

Nekoliko stanica je i danas zabilježilo pristojne padavine:

Nikšić 19mm
Herceg Novi 14mm
Ulcinj 11mm
Bar 7mm
Tivat 4mm
Kolašin 3mm
Podgorica 0.2mm
Golubovci 0mm
Pljevlja 0mm
Žabljak 0mm

Gaston

8,9°C, zamalo da upalim peć. :83:
75,6mm kiše je palo na Studeno u ova dva dana.

pg

Vrlo prijatna nkc T 20.9C
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

pg

Konacno jedna noc a da nije tropska Tmin 19.2C
Suncano T 27.5C
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

Miloš

Za razliku od nekoliko prethodnih dana, danas je u većem dijelu zemlje bilo sunčano i stabilno.
Prekid niza tropskih dana nije dugo trajao na jugu zemlje, sve stanice su zabilježile Tmax od preko 30°C, u Baru okruglo 30.0°C.
Ipak, ovih maksimalnih 30°C uz vlagu oko 50% mi djeluju kao svježina nakon onog pakla.

Miloš

Ozbiljno se razvilo nad Jadranom. Modeli ne daju velike šanse da dogura do nas, ali pratimo, nikad se ne zna:

Sa jutrošnjom Tmin od 20.6°C, može se reći da je ovo bila veoma prijatna tropska noč.  :08:

Nikola

Po radaru se vidi fronta koja se priblizava,danas je akumulirano dovoljno toplote da veceras moze biti dobre akcije.

Jedan grmljavinski neaktivan oblacni sistem zahvata Bjelopavlice.

Miloš

Oblačnost nad otvorenim morem je oslabila, ali se i dalje drži. U međuvremenu su krenuli razvoji i u unutrašnjosti. Vidjećemo šta nam donosi ovo popodne i veče:

Miloš

U međuvremenu je ponovo za nijansu ojačalo i opasno se primaklo, već je nadomak Boke:

WhiteWalker

staracfoco

Ja nemam potrebna znanja za pristup radarskim snimcima i raznim kartama kao i njihovom tumačenju ali imam neka druga znanja koja mi pomažu da se snađem u prognozi vremena.Preobraženje gospodnje,iako mi ni vjera nije jača strana,još od malih nogu u mojem kraju,najčešće.znači i kraj pravog ljeta.Bude vrućih dana i poslije ali to više nijesu one prave ljetnje žege.Ovaj datum i uspomene na neke budalaštine iz djetinjstva i mladosti,čije se posljedice manifestuju prilikom promjena vremena,govore mi da će,narednih dana,biti promjena koje bi trebalo da donesu padavine kao i zahlađenje.Moram da napomenem da sam pažljivo iščitao i pogledao sve ono što su postavili i napisali forumaši od znanja i iskustva,pa i preslušao zvaničnu prognozu i tek tada se ohrabrio da se glasnem.Bez šale,Milošev boravak u Crnoj Gori kao i stalna Nikolina aktivnost održavaju forum kad nema akcije,pa sam i ja odlučio da malo razbijem monotoniju "originalnom"prognozom.

Bura

Evo mammatusa na nebu iznad Bara. Prelijep jedan prizor.   :43: Nijesam ih mnogo puta vidio, ali svaki put sam sve više očaraniji njima.   :21: :04:

T 25.5°C i potpuno oblačno.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Miloš

Došlo je nekako do Boke u osbljenom stanju, Herceg Novi bilježi već mjerljive padavine. Ovamo u Baru teško da bude išta, možda kratkotrajna kiša i to je to.

Na satelitskom snimku to ljepše izgleda:

Temperatura u padu na 27°C.

NikCG

Evo vec desetak minuta pada kisha.Naravno kao i u vecini slucajeva doslla je iz  pravca Hn.Vjetar slab.

vanja

Dva vrlo slaba naleta kise . Izgledalo je da ce od zapada fino da pljusne ali vjetar je imao druge namjere. Koliko sam uspio da vidim put Garca  Dg i Martinica je bilo nekih padavina. Dako bude sto kasnije

Dado

12 mm danas, sasvim pristojno. T 17.2C

Miloš

Slabo padavina donio ovaj sistem, samo u Nikšiću pala dobra kiša:

Nikšić 12mm
Herceg Novi 2mm
Kotor 2mm
Pljevlja 2mm
Žabljak 1mm
Budva 0.2mm

Podgorica, Bar i Kolašin su imali nemjerljive količine padavina.

Vidjećemo može li biti šta u toku noći, neke šanse postoje.

Cirius

Transmat

Quote from: Cirius on August 19, 2015, 22:27:20
Kiša  :83:
I ovamo, pazi radar, odraz samo u Martinice i tamo oko Dajbaba i Botuna  :120:

Slabo je ovo..  danas bilo mozda 2 litra padavina.  ali je svjeze bas.

Cirius

:120:   ali ništa, stade brzo. Nije isključeno da tokom noći pljusne malo   :78:

Miloš

U Baru potpuno oblačno, ali ni kapi kiše za sada. Nešto se formiralo tuda oko Boke, ima i grmljavine:

Zbog oblačnosti, temperatura je nešto viša nego prethodnih par noći, 24°C.

Transmat

svicka..  i cuje se grmljavina, u kobilji Do :)  :64:

moze to do ovamo, prsnuce malo

Miloš

E blicka i u Baru na sve strane. Opet će me pred zoru probuditi grmljavina, izgleda da je to jedino doba dana kad može ovamo kiša da padne.  :75: