News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Mart 2015.

Started by Cirius, March 01, 2015, 00:03:07

Previous topic - Next topic

Dzoni

Sad sam od vani, uzasno hladno, kisa uz jak sjeverni vjetar ne posustaje, 4,0 c u centru grada.

Nk

Mi smo najgori sa padavinama u cijeloj drzavi, nema srece odje dok je sjevernog vjetra

Fraka

Nemote se zalit Niksicani, jedini ste od gradova imali kakvu takvu zimu  :11:
Ovamo i dalje kisa pada, mada laganije malo. T 5.4 stepeni kod mene. Do 14h je palo oko 125mm ako sam dobro sracunao, a od tada ja mislim jos bas mnogo.. vidjecemo nocas.

Inace ja sam imao osjecaj da je palo mnogo, mnogo vise od ovih 125 mm.

prenka

Kakvo nevrijeme u Podgorici trentutno  :01: Struja svako malo blicka , bice veceras da pola drzave ostane u mraku kako je krenulo   :35:  Jos jedna fotografije sa fb stranice . Na putu za tunel Sozinu  :75:

Nikola

Na Bogetice pada ali se ne prima,onda km-dva ka Nk pokrivac,kod Budosa je duplo veci(oko 15cm) nego u Nk,jer je ranije poceo da se prima.Ima rastopljenih do prvog tunela.
Rijetko se desava da samo na par km vazdusne linije bude tolika razlika u snijeznoj granici ,na Garcu je bila na oko 1000mnv.

Ovo su najduze i najintezivnije padavine sa jakim N vjetrom od kad pamtim.

Fraka

Jos ce i snijeg pocet. T samo 5.0 kod mene

mijo

vala zaocekivati je da jos i snijeg vidimo posle svega ovoga danas

Gile

Ja ne znam sto se neki zale na sjeverni vjetar,bar danas snijegu ne smeta nista.

Fraka

E ovo nisam ocekivao. T 4.6 i rastopljene pahulje.

vanja

Bio sam do Klopota. To je selo na nekih 10km od PG i nalazi se iznad  cuvenog mosta na Maloj rijeci. Visina sela je otprilike oko 400mnv. Vrijeme oko 1430h. Jak snijeg nosen jakim vjetrom , auto je pokazivao 1stepen. Bilo ga je oko 3cm gore. Kad sam se peo sa autom gore snijeg je poceo da mjesa sa kisom kod onog nadvoznjaka tacno kod mosta na Maloj rijeci. Pretpostavljam da je tu nekih 200-230mnv. Kad sam se vracao, sat vremena kasnije susnjezica me je pratila skoro do Platija tj Bioca. Pretpostavljam da je sada na Bioce susnjezica. Da je kojim slucajem u PG bila malo niza temperatura imali bi snijezni armagedon tj februar 2012 u svom sjaju...ovako trt meduna. Mozda veceras usled jakih padavina i jakog vjetra proleti koja natopljena. Trenutno PG mjeri 4.8c

i oko 100 metara nize:

NK sve ce biti dobro

Ja ne znam sto se zalite kad ja ovakvo nevrijeme kao od prije desetak minuta u zivotu nijesam dozivio. Ovakav intezitet snijega sa ovakvim vjetrom u zivotu nijesam vidio. Vozite a sve ispred vas je magla samo vidite pahulje precnika 3-4 cm i nista vise. Ko je ovo propustio propustio je zaista mnogo :D
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Miloš

U Baru pada jaka kiša, nakon primirja. Uz jaku buru. Temperatura u padu na 7°C, vjerujem da se sniježna granica spustila nisko. Vidjećemo uskoro podatak o količini padavina, mislim da je preko 100mm palo danas.

milos555

Jak sitan snijeg, praćen umjerenim do jakim vjetrom!  :79:  :119:

Nikola

U cijeloj drzavi umjerene do jake padavine,kako samo plasa u Pv,Kl,Nk i na Zb.

Povremeno olujan sjeverni vjetar.

Kisa,povremeno ima rastopljenih.

T 4.31c

P.S. Nk -0.6 uz 1.4 RR

T pala na 4.18c

mijo

U pg T 4c  mogli bi i mi malo da gledamo pahulje nocas

Cirius

Quote from: nikolA on March 05, 2015, 18:16:27
Ovo su najduze i najintezivnije padavine sa jakim N vjetrom od kad pamtim.

Ja sa nevjericom gledam ovaj grafik cijelo popodne ...  Nekadašnje pravilo da jak N/E vjetar i obilne padavine ne mogu da potraju je srušeno do temelja danas u Podgorici    :46:

petar

Nevjerovatno zaista da nismo imali srece sa temperaturom, danas bi uzivali al sta je tu je, nisam zapamtio da je uz ovako jak sjever bilo ovako obilnih padavina u Podgorici... kisa i dalje na reflektorima se vidi po koja pahuljaa...

Mladen

Zna li neko visine snijega u 19h, i količinu padavina?

Bura

Evo par slika od Barana.

Željeznica samo što nije prelila:

Rena je to već odradila:

Bulevar 24. novembra, kao po običaju, zatvoren u ovakvim situacijama:

Bolje gram nafake no kilo mozga.

Miloš

Tačno Ciriuse, ali sigurno da bi bilo još mnogo više padavina da nije bilo tog vjetra, ipak je fenirao. Obrati pažnju koliko je više padavina danas bilo na primorju nego u Podgorici, što je prava rijetkost kod ovako dubokih ciklona.

Evo dugo čekanih podataka od 19h. Za početak 12h padavine:

Herceg Novi 170mm
Bar 132mm
Ulcinj 130mm
Tivat 126mm
Podgorica 75mm
Kolašin 60mm
Žabljak 49mm
Nikšić 37mm
Pljevlja 26mm

Visine snijega u 19h:

Žabljak 139cm
Kolašin 65cm
Pljevlja 38cm
Nikšić 11cm

SnowHunter

Od mene ukupne padavine do 19h - stvarno nevjerovatne količine:

Cetinje  275mm
Herceg Novi  260mm
Virpazar  260mm
Tivat  180mm
Ulcinj  160mm
Bar  152mm
Podgorica  119mm
Golubovci  111mm
Danilovgrad  95mm
Kolašin  84mm
Žabljak  83mm
Nikšić  76mm
Pljevlja  36mm

Žabljak je u prethodnih 24h dobio ukupno 75cm novog snijega (ukupna visina je porasla za 71cm) i to je jedna od rekordnih vrijednosti u zadnje vrijeme.

staracfoco

Ovamo kao da igranka tek počinje.Gust,sitan i suv snijeg počeo prije pola sata i čini se da nema namjeru da stane.

Južina

I ovamo isto i dalje dobro pada nije to neki ubitačni intezitet ali je sasvim OK.
Ima ga vjerovatno oko 30 cm.

skener

Malo mi je cudan podatak da je u Pv palo 36 mm, a 38 cm snijega :32: inace nevjerovatne kolicine zaista...koliko ima snijega na Ct?

Miloš

Quote from: SnowHunter on March 05, 2015, 19:24:39
Žabljak je u prethodnih 24h dobio ukupno 75cm novog snijega (ukupna visina je porasla za 71cm) i to je jedna od rekordnih vrijednosti u zadnje vrijeme.

Ne zaostaje mnogo ni Kolašin sa 61cm novog snijega u prethodna 24h. U Srbiji je na Zlatiboru za isto vrijeme palo 41cm snijega.