News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Mart 2015.

Started by Cirius, March 01, 2015, 00:03:07

Previous topic - Next topic

Cirius

Naravno da ih je skratio, ali činjenica da može da padne 100+ mm uz jak vjetar ... ! Zamišljam ovaj scenario prije mjesec-dva uz povoljnije temperature, metar snijega uz jaku mećavu    :67: 

Temp u padu, 4,2'C, bio sam do Farmaka i nazad, ima nešto pm3 kroz kišu nošenu jakim vjetrom.

michael

Quote from: skener on March 05, 2015, 19:28:52
Malo mi je cudan podatak da je u Pv palo 36 mm, a 38 cm snijega :32: inace nevjerovatne kolicine zaista...koliko ima snijega na Ct?

i meni je to bilo čudno. gore mi stari žive kažu zaista ga i ima oko 40cm toliko i jako pada..... inače, u okolnim predjelima  oko 1m jer kiša nikako nije ni padala Ljubišnja vjerovatno mnogo mnogo više, prema svim selima je inače prekid.....

Nikola

Quote from: Cirius on March 05, 2015, 19:02:27
Ja sa nevjericom gledam ovaj grafik cijelo popodne ...  Nekadašnje pravilo da jak N/E vjetar i obilne padavine ne mogu da potraju je srušeno do temelja danas u Podgorici    :46:
Ovakvi cikloni se jako rijetko desavaju,ne zbog putanje Ve normalno sa primarnim centrom u Tipernsko nego zbog sekundarnog u Jadransko more.

T 4.2c ne azurira se AMS.

P.S. Modeli ovog puta bili cak i blazi,vec do 19h na Zabljaku 71cm novog snijega,u Kolasinu 61cm.

vanja

Quote from: Fraka on March 05, 2015, 19:43:49
U Skaljare susnjezica na svaki jaci udar vjetra. T 4.7
(prebaceno iz prognoze)

vanja

javljaju na dnevniku da je na Vjeterniku ka Lijevoj rijeci u smetove  zavijan autobus ucenika sa nastavnicima. Mogu mislit kako gore siba snijeg sa vjetrom

boka

u PG hladno T oko 4c
vjetar dobro udara...
sad vidjeh sa balkona auto DG tablice ,bjese snijeg po krovu

Nikola

Quote from: vanja on March 05, 2015, 20:02:23
javljaju na dnevniku da je na Vjeterniku ka Lijevoj rijeci u smetove  zavijan autobus ucenika sa nastavnicima. Mogu mislit kako gore siba snijeg sa vjetrom
Vidjah,poslali su spasilacke sluzbe.

Sve vise rastopljenih.Crna Gora je specificna kod ovakvog ciklona ne bi me zacudilo da presnijezi,iako je po visini samo -1/-2c dok je u Bosni na nizim T2m i 850mb bez pokrivaca.

sanjin

Tokom dana...

Sa Vijesti, mislim da je Kolasin

CDM, Plav

CDM, Mojkovac

CDM, Pljevlja

Sa Fejsbuka, Ski centar Kolasin, novonapadali snijeg 50cm+

superwoman

Sad iz grada, prehladno i jak vjetar, ne pomaze kisobran.

Fraka

Bile oslabile padavine i T skocila. Sad opet jace padavine uz pokoju rastopljenu pahulju. Ima i pokoja nerastopljena ipak. Sjajno

dacone

ovamo stalo sve,ima ga oko 15ak cm,sad mi javise da na cetinje i dalje pada,bice ujutro i tamo fin pokrivac :03:

skener

Steta sto se AMS ne azuriraju od 19h, ali ocigledno da padavine prolaze, mada ce slabijih jos biti...na sjeveru mecave svakako

NikCG

Sad slaba kiša,T 5'C .E ovoga potopa danas. :05:

Miloš

U Baru i dalje pada kiša uz buru, temperatura je pala na samo 6°C.

NK sve ce biti dobro

Smirilo se. Ja mislim da je to to. Iskreno da vam kazem da je ovo za mene iznenajdenje s obzirom da je gro padavina bilo tokom dana. Jos juce bih potpisao 10 cm. U ovim cudnim zimama treci pokrivac ove godine ohrabruje  :07:
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Dzoni

Quote from: Cirius on March 05, 2015, 19:02:27
Quote from: nikolA on March 05, 2015, 18:16:27
Ovo su najduze i najintezivnije padavine sa jakim N vjetrom od kad pamtim.

Ja sa nevjericom gledam ovaj grafik cijelo popodne ...  Nekadašnje pravilo da jak N/E vjetar i obilne padavine ne mogu da potraju je srušeno do temelja danas u Podgorici    :46:

Pravilo zasigurno nije sruseno, vec se pokazalo da izuzetno rijetko, kod mocnih ciklona (poput samog kraja ciklona iz 2012, kad smo takodje imali snijeznu mecavu u Pg 2-3sata) ima i ovakvih IZUZETAKA.

Mađo

Kod mene napadalo oko 25 cm mokrog i teškog snijega.  :43: Dako metnem koju siku poslijen a sad idem da se bačim malo u snijeg.I dalje pada.  :21:  Samo ovaj novi je suvlji malo.
Puca šuma pod teretom snijega. :02:

Fraka

U sustini ljudi, nidje ne padaju neke velike kolicine sa sjevernim vjetrom. Dese se izuzeci, ali obicno i odje i svuda kad okrene na buru, presusi kroz sat, dva i to je to. E pravi izuzetak je bio 19. februar 2009. kad je satima urnisao sjever i jak snijeg. Ja sam mjerio 10-12 cm ispred kuce, sjecam se da su Njegusi osvanuli sa 80 cm. Kakav je to dan bio, tj jutro iz snova, 20. februar... Uf, nezaboravno.
Inace, ovamo slaba kisa pada, vjetar mnogo ojacao, olujni udari sad. T 5.5

Južina

Ovamo i dalje pada ima metar da osvane :11:
Tu oko 35-40 cm vrhunac.Što je najbolji rezultat u zadnjih skoro 3 godine.

mister

Cetinje palo bas dosta snijega,pada jos od popodne od 14 h neprestano....i dalje pada,ako nastavi do ujutro,pola metra ce biti minimum,mada ne vjerujem da ce drzati do jutra

sanjin

Fraka

I dalje slaba kisa ovamo, samo neka ga slaze gore  :109:
Na radaru se jasno vidi da istok drzave i dalje ima trpacinu. Neka, bas mi je milo  :105: :105: :105:

mecava

Odlicno u BP, sad mi je brat poslao slike.   :79:  :79:  U BG jos uvijek jad od kise. ]

Dzoni

Prava zimska, idilicna noc u Beranama  :121:

Gaston

Na Studeno je od jutros palo 45-50cm snijega, sa starim je oko 90cm, duva jak śever, temperatura je -2,9.