News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Mart 2015.

Started by Cirius, March 01, 2015, 00:03:07

Previous topic - Next topic

Dusko

Večeras u Žircima (KL) 103cm snijega, -40C i dalje jaka mećava :79: Struja, naravno, od jutros u prekidu. Niže, od Crkvina ka Morači, na ~60mnv ima 35-40cm snijega (do vrha čizama)

Dzoni

Bogami sada u Podgorici ima pahulja i kise, mix. Vidi se na autima kad pada...

Miloš

E vala se na sjeveru ispadalo za cijelu zimu. Za koji sat prolazim tuda, jedva čekam da vidim te prizore:

Žabljak 156cm
Kolašin 80cm
Plav 65cm
Andrijevica 55cm
Šavnik 54cm
Pljevlja 49cm
Plužine 42cm
Bijelo Polje 40cm
Rožaje 38cm
Berane 35cm
Nikšić 11cm

Za Cetinje nažalost nema podataka. U Baru nije bilo puno kiše u toku noći, još 8mm nakon 19h. Trenutno je oblačno, suvo i vjetrovito, 8°C.

skener

Fantasticne brojke  :04: jos samo da vidimo kompletne podatke o kolicini padavina od cijelog ciklona, ali svakako su impresivne...

Cuca

U Pljevljima i dalje pada snijeg, slabijeg inteziteta nego juče. Drugar iz Štitarice kod Mojkovca javlja 87 cm.

sanjin

Snijeg se na brdima oko PG spustio veoma nisko, rekao bih na 300mnv s obzirom na to da je vrh Sjenice obijelio.

Mladen

Šteta što nemamo podatke za Cetinje...

Dado

Rekoh prekjuce da ce nam malo faliti da uhvatimo ove pristojne brojke sa sjevera ali je red bio i za njih vise..jak vjetar na momente T 3.2C, na radaru se vidi da je nebo vedro potpuno samo iznad nas i Dg.

straus

moze li mi neko reci tj pojasniti, da li ovo na sajtu hmz gdje pise jacina vjetra, da li ga racunaju u boforima, ovo recimo za pg 7, za bar 12, i kad se pretvori to u km/h izadje da je u pg oko 60 km/h, a u bar preko 115? jesam li u pravu?

Cirius

Udari NE vjetra trenutno do 23,7 m/s. T je 9,9'C, vazduh isušen na prijatnih 41%   :105:

Admin

Quote from: straus on March 06, 2015, 11:00:16
moze li mi neko reci tj pojasniti, da li ovo na sajtu hmz gdje pise jacina vjetra, da li ga racunaju u boforima, ovo recimo za pg 7, za bar 12, i kad se pretvori to u km/h izadje da je u pg oko 60 km/h, a u ba vjetar preko 115? jesam li u pravu?
Nisam mogao naći gdje to piše jačina vjetra. Na naslovnoj stranici piše brzina i smjer vjetra. Brzina je data u m/s i predstavlja srednju desetominutnu brzinu.

milos555

Odlične visine u istočnom djelu, takođe, i Pljevlja su prošla fino s obzirom da uvijek imaju najmanju količinu padavina.  :45:
I NK je zadovoljan, još jedan pokrivač ove zime.  :79:

EagleS

Udar śevera pored Morače su  :36:
The absence of evidence is not the evidence of absence

sanjin

Na Cetinju 15cm snijega u 13h.

NK sve ce biti dobro

Sto smo konstatovali da je malo falilo da i ovi djelovi jos bolje prodju...koliko je situacija bila granicna najbolji je primjer da je u mjestu Slivlje, koje je od Niksica udaljeno voznjom manje od 10 minuta jutros kopno, a u gradu nesto vise od 10 cm. Svakako vrlo zanimljiva situacija.
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Fraka

Vrhunski ga je nabacalo na Lovcen. Ovamo vjetar dere dobro jos. U tunel Vrmac ima vode da se jedva prolazi, bazen pravi.. katastrofa.

Gaston

Jak śever, -1,5 stepena, snijega ima i preko metra.

vanja

vrlo jaki i konstantni udari vjetra u podgorici. jutros kad sam prelazio bulevar i stao na ostrvo, vjetar me bukvalno gura pod kola. 50 metara dalje vidim kako se pod jakim udarom lomi saobracajni znak. dio znaka koji je pokazivao dje je centar grada otidje put zabjela... bice stete u pg zbog ovog vjetra definitivno. na okolnim brdima uslijed sunca snijeg se povukao nekih 200-300 metara. trenutno 9.5 stepeni, trenutni udari koliko pokazuje ams oko 20km/h. garantujem da su dva put jaci minimum

--------
ps. Gastone mogu mislit sto je sad gore na Studeno. A kad sam ti govorio da su gore velike padavine nisi mi vjerovao  :79: :79: :62:

mecava

U Beogradu jutros nakon susnjezice trenutnk slaba kisa. AMS Bijelo Polje za 7 dana daje grafik sve od 28dec 2014.

Gaston

Bonus je da od juče popodne nema struje, što je očekivano.
Ostaće gore snijega do proljeća, put je zatrpan.

sanjin

SnowHunter

Ciklon ''Jagoš'' je donio obilne padavine cijeloj Crnoj Gori i obilne snjegove brdsko planinskim krajevima. Ovo je bilans padavina u prethodna dva dana:

Prostorna raspodjela:

Neke zone na Orjenu i Lovćenu su sigurno pokupile 300+mm.

Jutrošnje visine snijega:

Žabljak  156cm
Kolašin  80cm
Plav  65cm
Andrijevica  55cm
Šavnik  54cm
Pljevlja  49cm
Plužine  42cm
Bijelo Polje  40cm
Rožaje  38cm
Berane  35cm
Cetinje  15cm
Nikšić  11cm

Maksimalni snijeg na Žabljaku je iznad prosječne vrijednosti u zadnjih 17 zima - ali je tek 5. najveći snijeg u tom periodu:

budva lastva grbaljska

meni se cini da je palo vise nego sto ste napisali za budvu sto se tice padavina

SnowHunter

Vrlo moguće, čak i vjerovatno - ali takvi su izvještaji na stranicama našeg Meteo zavoda, a ja drugih informacija nemam. Već sam i previše puta na ovom forumu pominjao kako su budvanski padavinski podaci često nelogični. Nažalost, ja tu ne mogu ništa da promijenim.

Mladen

Snowhunter, odlične tabele!  :109:
Zanimljivo je kako se izgled padavinske karte promijenio dodavanjem Virpazara! Kako bi tek izgledala da je više stanica...
Šteta što su podaci za snijeg iz Cetinja od 13h, a ne od jutros, kada je to bilo značajnije više. Tamo je danas bilo intenzivno topljenje snijega, jer je temperatura do 13h značajno bila u plusu!
Ipak, sve pohvale za tebe, nije svakako tvoja krivica!