News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

I ciklus - komentari

Started by Admin, October 20, 2013, 10:47:12

Previous topic - Next topic

Cirius

:114:  kako će ovo kolo bit' škrto sa bodovima ...  Evo ga "tiket" :

BAR            16,4         2
CET             9,2         4
PLJE           12,9         1

Vj               12
Tmin          4,6
SnZ             0 

Miloš

BAR  15.6  3
CET  10.2  4
PLJE  12.7  1  :43:
Vjetar (Br+Ct+Pvl) 11
Tmin 4.2
SnZ  0

Gabesz20

Bice ovo sareno ko uskrsnje jaje  :08:

Fraka

16.7 3
8.9  3
12.7  0

Vjetar 10
Tmin 4

skener

Padavine iste kao Milos, pa i Tmin otprilike, snijeg naravno...dosta slicna prognoza  :03:

Cika Coja

Kako ja vidim,  ove tri prognoze su jako slicne. I moja se jako malo razlikuje.

Gabesz20

BAR  16.7  3
CET  10.2  4
PLJE  12.2  1
Vjetar (Br+Ct+Pvl) 10
Tmin 3.2
SnZ  0cm

dikile

Ja ga malo podgrejao...

BAR  17.5  3
CET  10.8  4
PLJE  15.5  1
Vjetar (Br+Ct+Pvl) 15
Tmin 4.8
SnZ  0

Miloš

Na kraju bez toliko bitnih razlika među prognozama.  :30: Ja sam odlučio da odigram bez mnogo rizika, mada sam dao T za Bar nižu od većine, računajući da SW u Baru spušta temperaturu.
U ovom kolu pored količine padavina koju daju modeli je trebalo obratiti pažnju i na nestabilnost, tj. mogućnost za konvektivne razvoje.

Admin

Mnogo je prognoza stiglo u poslednji čas, pa nije isključeno da sam napravio i poneku grešku prilikom unosa.
Provjerite!
---

skener

Moja je ok... ima tu svega, vidjecemo kako ce to izgledati u cetvrtak, ali jako tesko kolo

Admin

Prilikom prognoze količine padavina u ovom kolu se pojavilo 19 različitih kombinacija!
Najčešće je data kombinacija 3 4 1 (10 takmičara).

Shody

pljevlja suha ko barut... i topla  :120:

nadam se da bar neće preko 15mm

Стенли

.. mislio sam da se prognozira za petak kao prosli put, omg

propast

skener

Nadam se samo da situacija sjutra ujutro nece biti kao jutros

T min je 6C, a Tmax su vec u 7 dosta visoke, dostizu prognozirane Tmax za danas, a padavine vrlo slabe

Gabesz20

Auu kolka temp u 7h :05: No sutra ujutru ipa drugcija situacija.

dikile

Ja kao da sam prognozirao za danas. Bar bi sutra ujutru mogao da ima visoku temperaturu zato sto će izgleda u prvom delu dana duvati jugo.

Fraka

Ja sam se zeznuo za Pljee. No, samo da ne udje u kod 2 i ja prezadovoljan.

Gabesz20

Auu kako visoke temp i na primorju, ne gine mi da kiksnem i Bar :11:

Fraka

Zaebacu kolo, ali sam polozio ispit, tako da sam zadovoljan haja. Ne moze sve :)

Gabesz20

Fraka

Sve zavisi od termina kad krenu padavine u kojem mjestu sjutra... meni bi bilo bolje da u cetinje pada cijeli dan.. i da ostane vlazno i maglovito tokom dana jer sam igrao veima nisku T. A za Pljevlja sam bas omanuo.. smijesi mi se mnogo negativnih bodova, sto za T, sto za padavine...

Miloš

Za sada se situacija loše razvija za nas što smo odigrali nešto višu Tmin. Žabljak i Pljevlja su već oko 4°C. A tek da ne pominjem temperaturu u Baru koja ne pada ispod 18°C. Sutra će da se gube poeni na sve strane, ali nema veze, konačno jedno zanimljivo kolo!  :08:

Cirius

pljee idu dolje kao da je vedro    :23:  a ovaj nagli pad na Žabljaku su vjerovatno neke padavine uzrokovale.

Pogled na misteriozni dark vortex de pljee   :81:

skener

Ako Tmin bude na Zabljaku nece biti niska nego se bojim da ce biti u Pljevljima jer me ne bi cudilo i da bude vedro tamo