News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

I ciklus - komentari

Started by Admin, October 20, 2013, 10:47:12

Previous topic - Next topic

Fraka

Nas zavod prognozira od -1 do 14 Tmin.
Ja nesto mislim da ce to bit tiho i da ide u podrum.

Haris94

Ja sam Tmin stavio oko 0, jer sam racunao da bi vjetar mogao pokvariti pad, inace bi dosta nize stavio. Ali sam mozda stavio preniske Tmax.

Gabesz20

Otice to nisko sve zavisi kolko...i ja sam racunao na vetar :11: Bice cak interesantno i sa T-max cini mi se :14:

dikile

To je dokaz da nema lakih kola, i da je uvek zanimljivo.
Ja sam jedan od retkih koji je stavio minimalnu ispod nule.  :79:

Dzoni

Zabljak u 17:30h vec nisko, 5.8c.  :02:

Nikola

Ni vjetra ni oblaka,ako se nista ne promijeni to ode na -2/3c

mecava

Fraka

Gabesz20

Ode to ispod nule samo tako :11: Ode bod :05: Jos kad ode ispod -2 onda :28:

Miloš

Baš su uhvatile zalet tj. pad temperature. Žabljak prednjači sa trenutnih +1°C, Pljevlja i Kolašin zaostaju sa po +5°C.
Nema značajnijeg vjetra ili oblačnosti da uspore taj pad.

IstraMet

Vidjet ćemo do koliko pada Žabljak, mislim da ne bi trebao prenisko. Prema jutru dolazi i zatopljenje po visini stoga se pad temperature možda i ublaži. Sve ovisi o reljefu s kojim nisam baš upoznat...

Vjerojatno će ispod nule, ali do 7h ujutro valja možda računati i na mali porast  :02: I dalje mi se 0,0 vidi kao najbolja prognoza, odnosno interval od -1,5 do +1,5...iako do sada nisam nijednom pogodio Tmin :11:

Miloš

Žabljak je na visoravni, planina takoreći. Tu i najmanji prodori toplog ili hladnog vazduha mogu značajno da utiču na minimalnu temperaturu. Pljevlja i Kolašin su u kotlinama i ne vidim načina da tamo išta zaustavi strmoglavi pad, s obzirom da nema oblačnosti i značajnijeg vjetra. Čak mislim da je u sve tri pomenute stanice moguć minus ujutru.

prenka

Po ams-u rast temperature na Zabljaku ,jeste neznatan ali je rast T 1.3 c  :102:  Zato ams Pljevlja i Kolasin ne rade  :46:

Fraka

Zabljak je prilicno nebitan veceras... Pljevlja su glavna.. E sad mozda i magla odradi nesto.

skener

A sta mislite moze li Cetinje da se ukljuci u tu trku za Tmin...nema magle, vedro, a vjerovatno ni vjetra...steta sto ne rade AMS

Jocko

Nažalost u utorak sam ostao bez interneta, bolje reći morao sam menjati OS i nakon toga imao sa problem sa drajverom za Wireless adapter. Kolega je istovremeno imao probleme sa tastaturom  :11: tako da nisam poslao prognozu i prinuđen sam da odustanem od ostatka takmičenja  :12:

Svima želim puno uspeha u nastavku, a naročito ekipi IstraMet-a. Neka najbolji pobedi!  :63:

prenka

Quote from: Jocko on November 07, 2013, 00:02:25
Nažalost u utorak sam ostao bez interneta, bolje reći morao sam menjati OS i nakon toga imao sa problem sa drajverom za Wireless adapter. Kolega je istovremeno imao probleme sa tastaturom  :11: tako da nisam poslao prognozu i prinuđen sam da odustanem od ostatka takmičenja  :12:

Svima želim puno uspeha u nastavku, a naročito ekipi IstraMet-a. Neka najbolji pobedi!  :63:
Ne shvatam ove vase komentare i konstatacije ? Kako neko ko je ljubitelj meterologije moze da odustane od ostatka takmicenja ako propusti jedno kolo ?  :52:

Mađo

Zato jer ne može bit prvi.
Ja se barem nijesam ni prijavljiva.  :11: :11:

Fraka

Zabljak raste..ocekivano. On ce tu varirat stalno. E sad.. Nejasno je stanje u Pljevlja i Kolasin. Ali i ct moze poc nisko.. Dovoljno je pratit madjovu stanicu i znat da je u ct obicno koji stepen toplije..

kristian_zg

Izgleda da će Kolašin odlučit sada na min od 1.8 ali još 50 min od tog mjerenja. Žabljak već bježi na 3.2  :33:
EDIT 6.40 1.6  :107:
EDIT 2 Kolašin 1.6 u 7 dakle 0  :101:

IvanZD

Fraka

Tek se sad uspostavilo neko stanje za pad T u Kolasin  :05:
magla bice svuda.. U kotor se prst pred okom ne vidi

Dejo

Kolašin Tmin 1.6

Od prvih 9 takmičara, samo je 3 uzelo bod. Ostali su mnogo bolji  :45:

kristian_zg

Čak troje je pogodilo u desetinku min. Svaka čast  :111:

skener

Cak 31 takmicar je na kraju uzeo bod na Tmin, a 2 takmicara su dobila negativni bod

AMS u Kolasinu je proradila, dobro bi bilo kad bi i na Cetinju, u Ulcinju odavno ne radi