News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Februar 2012.

Started by Miloš, January 27, 2012, 12:18:26

Previous topic - Next topic

Fraka

Evo je rijec razuma. Dugo cekana.

Sto je ovo ljudi? GFS me seksualno uzbudio. ovo je 10 metara snijega u zaledju lovcena i orjena

Стенли

Jake padavine, i nekakva juzina.  :105:  Madjo bi dobio 216 metara snijega, sa nanosima od preko 450 metara.  :120:

Fraka

Da ali cetvrtak bi donio zagarantovan snijeg citavoj drzavi, koji bi eventualno presao u kisu na primorju, mada mi je i to diskutabilno, a Kazan bi se zatrpao, pogusili biste se  :114: :114: :114: :114:

sanjin

Samo smireno.  Ne mogu docekat narednu sedmicu!!!

A najjaci je yr.no za Zabljak. 40 mm snijega na temperaturi izmedju -15 i -20.  :04:

winter

Juzina bi tek probila u subotu tako da je to pod znakom pitanja a do tad veliki minus i solidne padavine ako se ovo ostvari evo 25cm u Pg  :105: :105:

Nikola

Od petka bi na primorju padala kisa a Pg od cetvrtka popodne do subote preko 30cm sto je ovo?

Miloš

5- 10cm na primorju, pola metra u PG, metar u DG, metar i po u BG, dva metra na Cetinje i Nikšić, tri metra na Lovćen, Rumiju, Durmitor...  :48:

Hehe, kako sve to lijepo zvuči.  :39:

sanjin

Kada je sledeci izlaz EC-a?

skener

E da oce panuti u ovim kolicinama ne mora onda vise ove zime,potpisujem odma  :11:

Fraka

Sto si skroman ja reko da poslije po metra ocekujes jos malo  :76:   :120:

SnowHunter

Quote from: Miloš on January 28, 2012, 09:57:51 A tek da ne pominjem da se u Beogradu crta preko pola metra snijega na temperaturama ispod -10°C. Evo šta bi bilo kad bi bilo... Nastao bi nezapamćen kolaps u gradu, jer poznato je da na temperaturama ispod -7°C so (NaCl) više ne može da topi snijeg, a ispod -10°C čak ni ostale supstance koje koriste. Čistači jednostavno ne bi stižali da očiste toliki snijeg. Kako sve ovo nestvarno zvuči...

To se već desilo par puta u Beogradu u zadnjih 20-tak godina, najizraženije u zadnjih 5-6 dana 1996.godine. Na Vračaru je mjereno 22cm snijega, u višim zonama tridesetak centimetara, srednja temperatura je bila oko -9°C, minimalne -10°C do -12°C, maksimalne od -6°C do -9°C. Bio je pomet, so naravno nije djelovala, na ulicama su se formirale ogromne količine brašnaste, žute i suve mase od snijega i soli. Ipak mi se čini da nije bio neki posebni kolaps, više je bilo jezivo hladno jer je par dana pičila pride i jaka košava.

Quote from: michael on January 28, 2012, 15:50:13 1.75 oce - 2.65 neće
primam uplate do noćas

Kratko bi se ti bavio kladioničarstvom ako bi davao takve koeficijente.  :11: Morao bi da doplatiš nešto preko 5% na sve uložene pare. Evo ja stavljam 602 eura na ''oće'' i još 398 eura na ''neće'' - uložio sam nekih 1.000 eura, a u svakom slučaju dobar oko 54 eura.  :119: Zamisli da sve ovo pomnožim sa hiljadu, tj. da uložim 1.000.000 eura, ja dobar 54.000 - ti bankrotirao... :120: Izvinjavam se na off-topiku.

U svakom slučaju, bila suva hladnoća ili sniježno zatpavanje - nas zimoljupce čeka idealan period.  :105: :43: Mogla bi da se ponovi 1935. Ovdje ima o tome.

Стенли

Samo sto bi krajem petka to uprapastila jedna lijepa kisa.  :75: Dako ne bude toliko jaka juzina pa da se zadrzi iznad mora pozitiva po visini sto je moguce itekako.

skener

Pa ne mislim da bi ta juzina probila do pg,bar ne dok traju padavine,ali evo vidjecemo... A sto cu fraka,moram da se nadam  :05:

winter

Eda ce ovako bit opet ma ne mora ni u decemba :33:

Fraka

Polako.. sto se mene tice, idealno bi bilo kad bi se ovaj ciklon malo ublazio... Tada bi svi bili srecni, sa upola snijega nego sto je milos reko   :109:
Ali kao i obicno GFS iz krajnosti u krajnost... no praticemo, pa sto bude

vanja

evo sta yrno crta trenutno za isti period
po ovome ispada veci snijeg u ulcinj no u pg  :11:

scepo

Kad nocas to Ec pobrise sve :75:

bole

Nastavi li ovako i sjutra, pocecu da vjerujem u cuda  :120: mada moram nesto da vam priznam osjeca se u vazduhu  :11:

Cirius

Za sat počinje da izlazi  EC 12 Z,  ako opet potvrdi ovo,  počeće ozbiljno da raste temperatura na forumu     :08:

Ovaj  stepski vuk  iz dubina kontinentalne Rusije,  potisnut moćnim AC-om,  teško da može omanut'.   Po trenutnim izlazima širok je  3000 km     :77:      dok će ciklogeneze bit' preciznije kako se budemo primicali,  tu i mala pomjeranja odlučuju mnogo o količini padavina.  
Trenutno izlaze  GEFS  ensemble varijacije,  zanimljivo za propratit' ko ima vremena.

Fraka

Ciruse sto mi napravi.. pogledao sam samo 1. perturbaciju i potpuno sam zabezeknut... 100 puta bolja od glavnog izlaza  :07: :07:

Cirius

:122:     znaš,  naravno,  da od svega toga za 12 sati mogu da ostanu   dust n bones    :120:     odavno nisam s više nestrpljenja iščekivao ovaj EC ....

michael

Quote from: SnowHunter on January 28, 2012, 17:40:23
Quote from: michael on January 28, 2012, 15:50:13 1.75 oce - 2.65 neće
primam uplate do noćas
Kratko bi se ti bavio kladioničarstvom ako bi davao takve koeficijente.  :11: Morao bi da doplatiš nešto preko 5% na sve uložene pare. Evo ja stavljam 602 eura na ''oće'' i još 398 eura na ''neće'' - uložio sam nekih 1.000 eura, a u svakom slučaju dobar oko 54 eura.  :119: Zamisli da sve ovo pomnožim sa hiljadu, tj. da uložim 1.000.000 eura, ja dobar 54.000 - ti bankrotirao... :120: Izvinjavam se na off-topiku.
bravo, ali da sam znao da će neko na to obratiti pažnju, razmislio bi i o matematici...  :110:
1.7oće 4 neće, samo ne znam, što ću s iksom (x 3koef)!?  :122:

on top- od srijede snijeg. istrošili smo koeficijent nesreće ove god

bole

Quote from: cirus on January 28, 2012, 18:31:01 :122:     znaš,  naravno,  da od svega toga za 12 sati mogu da ostanu   dust n bones    :120:     odavno nisam s više nestrpljenja iščekivao ovaj EC ....

bar jos neko da prizna   :121: :72:

skener

Zatisje pred buru(EC)  :11:

michael

B....M.... najavi sibirsku hladnoću od utorka, olujni vjetar do petka, za padavine nijesam uspio čuti ništa!? (puna kuća...)