News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Februar 2012.

Started by Miloš, January 27, 2012, 12:18:26

Previous topic - Next topic

Shody

Ma nema govora o 1929 ni 1956, ljudi moji tada je bilo -28°C na 850hPa, a nanosi snijega preko 1m na Jadranu !

Moja prognoza: sprema se zima hladnija od svih u zadnjih 15 godina, sa vrlo hladnim jutrima, i snijegom uz more. Svakako, sprema se nešto za pamćenje.

Nikola

Quote from: skener on January 28, 2012, 14:11:29 Kako stojis sa italijanskim nikola?  :03: jedino sto sam uspio da provalim je da najavljuju polarne temp.,a padavine?
Slabo,ali odes na goodle prevodilac i nekako razumijes.Da Shody njima mozda nesto slicno,kao 1956g,a nasem regionu za pamcenje

Stefan600

Haha. Opet se polako ispostavlja da primorje ima vece sanse od Pg.... Ma kako ne.  :67:
Februar 2012. :)

scepo

Vazda li taj sjeverac pravi probleme za snijeg u Pg :71:

Bura

Aaa, gledam ove prognoze i uzivam, ako ovako bude izglada da cemo zivjet jedan od najhladnijih perioda u istoriji  :120:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

trakarov

Sto mislite, kolike su sanse da se ostvari ovo sve, ja dajem 15% :D

Bura

Bolje gram nafake no kilo mozga.

michael

1.75 oce - 2.65 neće
primam uplate do noćas

Nikola

:05: Sad cete da vidite kad Gfs 12Z bude kao barut.

Fraka

A on je vec bio suv ka barut... EC-WC rece jedan kolega sa SMF  :67:

Стенли

Ako bude ovako ,nemoguce je da primorje prodje bolje od udoline srednje Crne Gore. Ne pricajte gluposti ljudi moji.

Nikola

Nece primorje nikako proc kad nema padavina.
Da razjasnimo razliku Danilovgrad-Podgorica-Primorje.

U situacijama kad postoji ciklon sa sjevernim strujanjem,Boka Kotorska i Danilovgrad bolje prolaze od Pg i ostatka prmorja.SAMO tada primorje bolje prolazi od PG.SAMO tada postoji jaca razlika u snijegu izmedju PG i DG.U DRUGIM situacijama PG i DG su slicni ili PG dobija stabilan pokrivac,a primorje lose.

Miloš

Quote from: trakarov on January 28, 2012, 15:41:45 Sto mislite, kolike su sanse da se ostvari ovo sve, ja dajem 15% :D

Jače od ovoga što crta EC - 1%
Kao što se crta - 15%
Blaža varijanta ovoga što se crta - 40%
Znatno blaža varijanta ili ništa slično - 44%

Nakon večerašnjih EC-a i GFS-a, vidjećemo kako će se ovi procenti kretati.

vanja

bili smo pricali cini mi se o onoj mecavi u pg sto se desila 85 cini mi se. bio sam dosta mali a u nedjelju ujutro jaka kisa sibana sjeveroistocnim vjetrom oko 7 ujutro je presla u jak snijeg. mecava je trajala do nekih 14h-15h bilo je snijega oko 20-30 cm a na pojedinim mjestima je bilo smetova i do pola metra...taj snijeg koji je padao cak i sledecih dana zadrzao se oko mjesec dana u podgoricu. sjecam se parkinga koji se nalazi u hladu, bio je zaledjen mjesec dana , na njega smo se klizali citav dan i noc  :116:
bilo kako bilo OVO DOLAZI i tolko je jako da ja ne vidim ovdje ikakvo ukidanje. spremite rukavice za grudvanje drustvo  :79:

boka

Vala i jedan cm da padne ja bix bio zadovoljan  :04:

a o ovome i da ne pricam da ga ne ureknem  :33:

Стенли

GFS 12z do +96h mi izgleda jos jaci sto se zahladjenja tice.  :72:  :78:

scepo

Ali pomjeri ovaj ciklon jos juzno ako se ne varam :71:

Стенли

Kakvi ciklon, bice ciklona samo polako.   :05:  Kad ga stisne  na -15 izjutra.   :05:

niksicki

Хладноћа без снијега ми је тотално безвезе,а и нема више времена за чекања снијега.Ако га не буде за 10 дана,касније ... :38:

scepo

Po Gfs 12z :71: Adios snijegu

skener

Vidjecemo sta ce dati EC,tesko da ce ispariti ove padavine...taj GFS je totalno nepouzdan

winter

Gfs ne posustaje barem sto se temperature tice a sad za padavine ne znam sve je to tu nede  :32:

sanjin

A dje vi to vidite?  :67:

Sto ste sad svi zapeli za GFS? Do juce vam je EC bio zakon.

Nikola

Izbrisao sam komentar jer nisam cekao update Gfs bolji od jutros i to masu  :29:

Miloš

Meni samo nije jasno gdje ste vi vidjeli da je GFS 12Z izbrisao padavina? Pa on crta nešto slično kao jutrošnji EC. Ako ovako nešto nastavi da se crta do utorka, odoh ja u srijedu veče za Crnu Goru.  :79:

Mada, kad bolje pogledam, ovo sa zadnjeg izlaza bi bio obilan snijeg u PG, ali kiša na primorju. Važno je da se ne briše ciklon još uvijek.