News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Februar 2012.

Started by Miloš, January 27, 2012, 12:18:26

Previous topic - Next topic

winter

Nocas padavine nije spominao bice sjutra rijci o tome barem mislim  :77:

Vasilije

Najavio je M**** jos olujni vjetar od utorka/srijede nisam siguran pa do petka, tako da sam malo za padavine skeptican!

skener

Da,najavio je olujni vjetar od utorka do petka,ali za ovo sto nam dolazi nema pravila   :05: a za padavine ce se pricati sjutra-preksjutra

winter

Modeli se ne sale za sad ovo je gotovo nestvarno   :114:

skener

Aj da cujemo kakav je ovaj EC...

Nikola

Sto je ovo LJUDI!? EC12Z ARHIVA

scepo

Fraka

Mnogo juzine vuce, uf nisam siguran kako ce ovo izac  :23:

Prejak je ciklon.. ne znam...

Južina

Južina će nas zahvatit  :13:

Nikola

No comment...

Nema sanse jugo da probije,ne da mu -20C iznad srednje Evrope  :120:

Fraka

Bijelo polje nece sigurno  :120:

Fraka

Spust-slalom kombinacija na padinama Barselone  :07:

Fraka

Sve je poslooooo u nepovraaat  :35: :34:  :12: :46:

Стенли

Rekoh li ja nesto za jugovinu.  :76: Jbg.

Miloš

Eto, znao sam da ne postoje teoretske šanse da se ponovi prethodni izlaz. Ovo što je nacrtao novi EC je jako slično GFS-u. Dublji ciklon, više padavina, ali i znatno više temperature. Obilan snijeg svuda iznad 500-600mnv, ali PG prema ovome izlazu kritična. Primorje, tek nema vajde.
Za Beograd bi ovakva situacija još više odgovarala, jer poznato je da obilan snijeg pada na blagom minusu, a ne na -12°C...

Nikola

Meni je ovo predivno ne probija u kontinentalne djelove,PG minnimum 30cm

Južina

Pobježe nam hladnoća. :107: :107: :107: :107:

winter

Fraka

Probija ovo svudje moj Nikola.. Ciklon od 1000 mb u ovoj poziciji bi itekako boribio... Mnogo lose, mnogo! No ihahaaaa kolko jos ima do tada..

Стенли

NikolA nemoj se zezat, iskreno mislim da je mnogo testo da se Podgorica izbori za snijeg. Znamo svi da ovakva jugovina lagano moze probit do Niksica i Kolasina.

skener

Pa mislim da ce probiti,ali u subotu,samo se nadam da nece bas svuda   :02:

winter

Probice u subotu tek ako uopste probije u Pg jer zna se kaako Kazan drzi temperaturu ali zato do subote snijg a u subotu ko zna  :32:

Nikola

Probice,ali ce prije toga panut masu.Ovo ce da se mijenja,bolja je situacija od 17.dec 2010 100 puta AC nad Skandinavijom salje jaku hladnocu tako i da probije opet moze da presnijezi .
edit: pogledajte da je nemoguc veci skok T na +192 isti polozaj ciklona pa -4 po visini,jednostavno ovo je totalna kapitulacija kazana.

Miloš

Šta vam je ljudi, već pričate kad i gdje će da probije južina?  :78: Ovo je samo jedan izlaz i uopšte ne treba toliko zalaziti u detalje kod svakog izlaza. Ovako izgleda suštinska promjena sinoptičke situacije, sve ostalo ne vrijedi komentarisati:

Hladnoća ode previše zapadno, ciklon takođe previše zapadno i sjeverno, preduboko. Naravno da će ovdje biti još 100 varijacija, nećemo ništa sa sigurnošću znati dok ne uđe u 72h, ali novi EC nam je samo stavio do znanja da ono što se crtalo jutros nije najvjerovatnija varijanta, već samo jedna od mogućih.

Južina

17 decembar je bio katastrofalan, snijeg koji prelazi u ledenu kišu pa u čistu kišu.Ne ponovilo se to kod mene.