News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2012.

Started by Cirius, December 28, 2011, 13:48:33

Previous topic - Next topic

Bura

http://www.meteo.co.me/meteogrami/3dana.php

Pogledajte ovo, NMM prognozira snijeg za Bar! Za ostale primorske gradove ne. Cudno....
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Nikola

Ma nema tu nista ne gledam ja to,gore je od w2u taj isti nmm daje kisu u Nk

Stefan600

Nikad ne gledajte te meteograme..Pravo  :31:  :102:

A i da se to desi, cekao u autu ili pod svjetiljkom da proleti po koja istopljena pahulja, tako da...
Februar 2012. :)

Nikola

E i ja cu prije na nailazak fronta da krenem put Cetinja dje bude cist snijeg stajem,i vracam se nazad,samo da ne stignem do njega  :05:

Vasilije

Da ne bismo sami sebi lagali od snijega ili pokrivaca u PG nema nista samo ili neka jadna !! :38:

Nikola

nista to najbolje kad sam citas kartu

Bole-PG

Ja bih volio da budem jedan jak snjegopad jedno 10 min,sigurno se ne formira pokrivac,ali samo da vidim kako plasa....Ali nije topic sto volimo,nego prognoza,i ja nesto sumnjam da ce biti u pg necega
Podgorice grade moj!!!

winter

To su sve prazne price te bice te nece cekamo sjutra i u utorak pa ce mo znat 100% sto ce bit e sad sanse su 50%da ce bit snijga a 5o%da nece pa sad da vidimo sto ce rec modeli  :77:

Bura

Oce li front ponovo oko ponoci i do 2h prelazit preko CG ili ce ranije ili kasnije?
Bolje gram nafake no kilo mozga.

skener

Pa trebalo bi ranije,ali znace se preciznije sjutra

niksicki

У Даниловград до сриједе вече 35 цм  :110:
Озбиљно,имам неки осјећај да овај пут Пг може добит снијег.Начи имам осјећај!

Danilovgrad

Eeee... Ja u utorak vece idem za Srbiju... imam ispite!!!  :12: :12: :12:
Uzas... To ne mogu otkazati... bice vama super noc u utorak na srijedu... DGD snijeg, a mene nema!  :12:

Fraka

U DG nema prevelikih sansi za snijeg, vjerovatno kao i do sad susnjezica, mada i vjerovatno snijeg ali bez pokrivaca pri kraju padavina, ali ne znam cime ides u utorak za srbiju.. mozes ostat zatrpan..

On: Nevjerovatno koliko mi zivce kidaju modeli... bukvalno jedan milimetar na onoj karti kod ovog polozaja ciklona moze odlucit oce li Bg imat 30 cm ili bukvalno nista ili par cm... Gfs je pomjerio ciklon taman kolko je dovoljno za trpacinu.. To bi bio cisti snijeg od samog starta (mozda bi 2mm otpala na kisu i susnjezicu).
Dok bi s druge strane centralna srbija imala prvo obilnu kisu, ali nakon toga i veoma obilan snijeg.. Inace nas sjever... sto tu reci, velika trpacina

Miloš

Fraka, ovo su situacije kad nam globalni modeli ne mogu puno pomoći. Kad pogledaš karte sinoptičke situacije GFS-a i EC-a, gotovo da nema razlike, a razlika u snijegu koji crtaju za BG je ogromna. Zato u ovakvim situacijama treba pratiti modele boljih rezolucija, konkretno na WRF-NMM se treba najviše osloniti, bio je jako dobar prethodnih dana.

Fraka

Potavio sam ja prije to, znam  :122:
Onaj meteogram je zbilja predobar.. 20 mm snijega na minusu... eh

winter

http://foreca.com/Montenegro/Podgorica?details=20120125
evo sta veli foreca za srijedu znam da ne valja ali eto lijepo za vidjet  :77:

scepo

Znaci isto ka i prosli front za Pg kisurina i kratkotrajna susnjezica uz sjeverac :71:

Dzoni

Evo Stefke samo za tvoje oci  :62:

Ovo pokazuje svu besmislenost ovog meteorograma ! Susnjezica pa nakon toga kisa uz pojacan sjeverni vjetar i dalje zahladjenje  :76:  
E to u ovakvim situacijama u PG ne moze da se desi, moze jedino da stanu padavine.

Rade

Koliko kuknjave oko snijega u PG a meni je ova zima super. Ima snijega tamo đe treba i koliko treba, prošle godine je baš oskudna bila.

Стенли

Quote from: scepo on January 23, 2012, 00:41:50 Znaci isto ka i prosli front za Pg kisurina i kratkotrajna susnjezica uz sjeverac.

Eto. Tacno tako moj dobri Scepo.  :109:

Nikola

Jedva cekam sjutra izlaze svi modeli vide neki 'mediteran' za 6-7 dana
Uhh kako ovo izgleda kad bi izdrzalo,smijesno je govorit o sn. pokrivacu u Pg u utorak vece,ali front izgleda stize oko 20H a padavine staju oko ponoci tako da vlazan snijeg moze padati

Fraka

Ovo? ovo ti je snijeg u Podgoricu 200% no ovo je divlji model haha.... ali generalno trebalo bi da reaguje sredozemlje na ovu brucicu sto nam iz sibira stize..

Dzoni

Ova susnjezica u srijedu u zoru :)

Stefan600

Susnjezica? Kad bi znao da to moze bit samo 100% nebih cekao ovo nista, sigurno...Nista me to ne raduje  :120:
Februar 2012. :)

Nikola

Ec i Gfs jutros odlicni  :114: