News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2012.

Started by Cirius, December 28, 2011, 13:48:33

Previous topic - Next topic

Stefan600

Odose mi zivci. Cas se prica snijeg po metra, cas kisa...Ajte molim vas momci...
Sprema nam se kisica na nekih 7 stepeni.Fiiino.
Februar 2012. :)

bole

Da vidimo sto ce modeli crtati naredna dva dana.......lici mi da bi pg mogla imati zaledjeni pokrivac nekoliko dana  :67:

Kimi

scepo

Koji bi bio idealan polozaj ciklona za Pg da bi dobili snijeg misim na ovaj u srijedu :32: :79:

Madjo

Idealno bi bilo za sve krajeve da ciklon nastane u sred našeg dijela Jadrana, da ima manji pritisak u centru(iznad 1000mb) to jest da je plitak, da se sporo premiješta i da centar prati obalu do izlaza na Otrant.
A istovremeno da je u Podgorici u prizemlju 0°C a naravno temperatura po visini u dobrom minusu... Bezvjetrica bi bila poželjna. Na kraj samo Mugi da odobri i to je to...  :120:   :62:

Stefan600

E Madjo, to se ne desava skoro nikad. Sansi mi nemamo nikakvih ni ovaj put po ovome Ec, bas nikakvih.
Februar 2012. :)

scepo

Mijenjace se to jos nadam se na bolje :120:

Madjo

Naravno da će se mijenjati situacija ali ne bi trebalo drastično, ipak je to za 4 dana a i oba glavna modela vide dosta slično.

skener

Aj sad da sumiramo Madjo,sta bi po modelima ovaj ciklon mogao da donese Cg,gdje kisu,a gdje snijeg i koliko bi bile jake padavine?

Madjo

Pa, u početku bi,vjerovatno,samo u najvišim krajevima na śever padao slab snijeg, da bi premještanjem centra ciklona na jugoistok okrenulo na snijeg u svim višim krajevima... što znam  :23: Uglavnom, u više snijeg u niže kiša.
A đe bi više ili manje palo to neznam...  :23:  Vjerovatno više padavina na jugu i zaleđu nego na śever...

niksicki

На вијести су рекли ноћес да би у почетку снијег био само у вишим предјелима на сјеверу,али да би у уторак дошло до јачања падавина и доласка хладноће,тако да би снијег падао у свим предјелима,осим приморја и сомалијских острва.

Fraka

Ali somalijska ostrva ne spadaju u promorje?  :17:

niksicki

Не спада у наше,на то сам мислио  :76:

Dzoni

Quote from: niksicki on January 21, 2012, 22:38:37 На вијести су рекли ноћес да би у почетку снијег био само у вишим предјелима на сјеверу,али да би у уторак дошло до јачања падавина и доласка хладноће,тако да би снијег падао у свим предјелима,осим приморја и сомалијских острва.

Ko je to rekao ?

niksicki

Мој побратим,вјероватно га знаш,админ је ође.Заправо река је да снијега не би било само у најнижим предјелима на југу и приморју.Ј....  га прогух ово најниже на југу  :107:

Fraka

GFS bruka u odnosu na EC... e bude li ovaj put da su oni u pravu kad ne valja a da svaki put kad valja ne pogode, onda cu se zestoko naljutit  :11:

winter

Znaci svi su izgledi da ce bit nesto  :79:

Nikola

Gfs daje losiji polozaj ciklona od Ec ali zahladjenje od ponoci i padavine do jutra,zna se te padavine bi bile manjeg inteziteta ali Ec nije zavrsio svoje,sjutra dva bitna izlaza.

Bole-PG

Pa je su we popravili modeli ili su jos pokvareni?
Podgorice grade moj!!!

Nikola

Gledam komentare na stranim sajtovima dje pise da NOA nije oblavila nikakav kvar modela nego da je ta vijest otisla u javnost jer se u pojedinim mjestima nije poklapala kratkorocna prognoza,e sad koga da vjerujem nemam pojma,kod nas su uspjesno pogadjali do 3-4 dana preko su grijesili znaci do srijede je 4 dana ako sjutra potvrde ovo vecerasnje to je skoro 99% tacnosti  :77:

Fraka

za 7 sadi je sudnji momenat!  :37:  :67:

Madjo

Mislim da je sve u redu. Možemo se oslonit na Ecmwf, sad su me zvali oni iz Readinga.  :08:

Dzoni

Quote from: niksicki on January 21, 2012, 23:04:53 Мој побратим,вјероватно га знаш,админ је ође.Заправо река је да снијега не би било само у најнижим предјелима на југу и приморју.Ј....  га прогух ово најниже на југу  :107:

Ako mislis na Duleta,cuo sam se sa njim rece mi da nije on radio. Ja nemam nase CG kanale pa ne mogu da pratim zato i pitam ko je to rekao.

winter

Micef je nocas bio na vijsti ali nije davo prognozu za Pg nije ni on siguran a rekao je da ce u utorak usljed zahladenja padat snijg u visim predjelima na jugu dok ce na primorju bit kise e sad za Pg nije rekanista konkretno ali ce sjutra sigurno rec
i spomenu neki vjetar sjeverni pa sad ne znam tolko od mene :77:

scepo

Pade u Saharu a u Pg nece :07: