News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2012.

Started by Cirius, December 28, 2011, 13:48:33

Previous topic - Next topic

Stefan600

Niko nije pominjao taj rast temperature koji je Milos sad pomenuo. Ne mogu da vjerujem...Niko pomenuo nije.  :75:
Februar 2012. :)

Fraka

Ma mozda nece doci do rasta, jednsotavno se nece osjetit razlika ukoliko se inverzija zadrzi citav dan.. npr moze bit 5 stepeni kad dodje front i padne na 4...
Opet sam se lose izrazio, osjetice se razlika haha, bice vjetra, kise, mozda susnjezice itd  :03:

Stefan600

Ja ne znam ceka se neki pad temperature odje na forum pojma nemam ni ja... Ne mogu da vjerujem da niko nije pomenuo da ladan vazduh nece spustit temp sa 4 na pr...  :06:

sanjin

A sta cemo sa ovim? Ovo niko ne spominje? Snjegopad za nocas.

scepo

Stefan600

Bolje mi znamo sto se inace desava... No taj model koji je inace pokvaren  :101:

winter

Lijpo je videt pa makar i samo na Gfs koji je pokvaren susnjezice vala mora bit :77:

Fraka

Sanjin, a da pogledas na istom tom sajtu T na 850 hPa za isti taj period?
http://maps.meteoadriatic.net/images/gfs/06z/t850z/t850z_18.png

Pa da, snijeg nema sto  :122:

scepo

Ec crta neko zahladjenje je li jos u kvaru :32:

Stefan600

Crta ali je u kvaru...

Fraka ova nula po visini bi trebala da je u povlacenju u ovom terminu, al jbg, kad je pokvaren model...

Fraka

Ovo je klacan front, vidis kako su bliske izoterme.. dok se to desava pljustace kisa uz sjever. Sledeci termin http://maps.meteoadriatic.net/images/gfs/06z/t850z/t850z_24.png kad se bude formirala zima, bice vec skoro pa vedro.. tako to ide  :28:

sanjin

Znaci ovo sto crta GFS je glupost? Pa kako znamo onda da ce uopste biti fronta, i da ce padati kisa umjesto snijega? :78:

Fraka

Sanjin ovo je gruba karta na kojoj se ne vidi nista. Ovo dje se crta jaki snijeg su komovi i prokletija i ne znam ni ja vec sto. nece ti izdvojit pg nego ga jednostavno prekrije sa bojom jer ovo nije snijeg na 0 metara  no snijeg, svuda.

Dzoni

Quote from: Fraka on January 20, 2012, 15:33:59 Ma mozda nece doci do rasta, jednsotavno se nece osjetit razlika ukoliko se inverzija zadrzi citav dan.. npr moze bit 5 stepeni kad dodje front i padne na 4...
Opet sam se lose izrazio, osjetice se razlika haha, bice vjetra, kise, mozda susnjezice itd  :03:

Ovo stoji, 95% ce biti ovako, dakle stepen mozda nize i moguca susnjezica do prestanka padavina.

Stefan600

Samo snijeg 10minuta da zaplasa uz vjetar i ja sam zadovoljan za januar, posle u Februar kad budem isao u skolu da pane jednom da zatrpa da ne mozemo do Dg autobusom stic...  :109: Pricase mi stariji iz skole kad je pao snijeg prije neku godinu nisu do skole im je iz Pg trebalo sat i po autobusom  :102:  :105:

scepo

Ec i dalje crta zahladjenje ka i u proslom izlazu i to dobro :109:

Stefan600

Da napomenem da Ec jos nije popravljen, a to se odmah da zakljucit cim se pogleda z500 karta koja govori da ce bit AC u rusiju 1050mb u sibir. hahahah Al fin za vidjet...

scepo

Ali i drugi modeli vide slicno :83:

Fraka

Nikola

Nocas ce biti susnjezice ili vlaznog snijega u Bjelopavlickoj ravnici(pola sata-sat),u Pg ce bit poneka rastopljena pahulja eventualno susnjezica pola sata-sat to je to.

Po Ec dolazi sibirka

Al3k5aNd4R

dje ja mogu da pitam oce li sjutra bit kise? kakvo nas vrijeme ocekuje, hocu na neki izlet u sutomore da idem.
❄❄❄ --> Podgorica <-- | ❄❄❄ |My gallery on 500px | Mačka mala | ❄❄❄

Madjo

Karte Nmm, oblačnost i temperatura po visini večeras i tokom noći.  :81:

Dakle, zahlađenje je dosta jako, dolazi gotovo do mora a ubrzo u toku noći prestanak padavina.

Quote from: Al3k5aNd4R on January 20, 2012, 21:07:09 dje ja mogu da pitam oce li sjutra bit kise? kakvo nas vrijeme ocekuje, hocu na neki izlet u sutomore da idem.

Sunčano i ne baš pretoplo uz umjeren vjetar.

Al3k5aNd4R

❄❄❄ --> Podgorica <-- | ❄❄❄ |My gallery on 500px | Mačka mala | ❄❄❄

michael

Vikend: promjenljivo oblačno, u subotu i nedjelju prijepodne duži sunčani periodi, a uglavnom tokom noći nedjelju na ponedjeljak ponegdje može biti slabih padavina. Naredna dva dana pretežno oblačno, povremeno sa kišom, odnosno u višim predjelima na sjeveru susnježicom i snijegom - u ponedjeljak slabe a u utorak intenzivnije padavine. U srijedu na jugu promjenljivo oblačno, tokom jutra ponegdje moguća slaba kiša, popodne sunčani periodi, na sjeveru oblačno sa slabim snijegom i mećavom. Vjetar slab do umjeren, povremeno pojačan, u srijedu na udare i jak, južnih, odnosno u subotu prijepodne, tokom noći nedjelju na ponedjeljak i u srijedu sjevernih smjerova. Temperatura vazduha, najviša dnevna u nedjelju i ponedjeljak u porastu, u utorak uz manja kolebanja, u srijedu u padu

sorry, je li ovo u srijedu vjetar na udare jak i južni i sjeverni!?   :75:

Fraka