News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2012.

Started by Cirius, December 28, 2011, 13:48:33

Previous topic - Next topic

Nikola

Stvarno dobro ali pogledajte izobare kako su zbijene,to bi bilo sa jakim sjevernim vjetrom i slabe padavine,samo da ovo izdrzi da sjutra ili u ponedeljak u jednom izlazu sve ne propane ka prosli put za ovaj vikend

Stefan600

A sve ti....Opet sjeverac, je li realno to!? I opet nista nebi bilo odo ovoga... qq
Februar 2012. :)

scepo

Gfs nesto ne vidi ovu Sibirku ka Ec :22:

Danilovgrad

Fraka, Stefane... Ja sam vam rekao cim odem iz CG eto snijega i na pucini.... Vama srecan ostanak i uzivanje... Necu biti tu!  :12:

Stefan600

Po GFS bi bilo ladnije u prizemlju, to primjetih na onu kartu T2m, ne znam...

Stefan600

Quote from: Danilovgrad on January 21, 2012, 19:04:22 Fraka, Stefane... Ja sam vam rekao cim odem iz CG eto snijega i na pucini.... Vama srecan ostanak i uzivanje... Necu biti tu!  :12:
Nista propustit neces, opet front, ponavlja se ovo od juce.

Nikola

Ec 12H nesto bolji produzava padavine i u srijedu i ciklon iznad otranskih vrata sto nebi bile slabe padavine T po visini odlicna,ali cu tek u ponedeljak bit euforican.Posle toga slijedi zalad,puca polarni vrtlog konacno

Madjo

A niko ne spominje što nacrta Ecmwf. Ciklon u Jonsko more  :109:

Fraka

Ada samo sam cekao do kraja da prodje... kakvo ludilo  :106:

Стенли

Znaci u utorak vece ide jos jedan front... A jesu li tacni uopste ovi modeli?  :121:

Fraka

Ovo bi mogo bit sjajan ciklon za Dg  :105:

Miloš

Ako se ostvari ovo što je nacrtao EC, pašće snijeg i na primorju, ali u Beogradu neće!  :78:
Ludilo od karata, čekamo naše NMM i WRF, baš me zanima šta će oni večeras reći za srijedu.  :101:

Stefan600

Po ovome EC ja sam mislio juzina, ali evo, strucnjak nas se oglasio.  No, vidjecemo...  :77:

scepo

Fraka

Nista nije ukinuto scepo, nikako!

Madjo

I Gfs je vrlo sličan, začudo  :52: Sličan ciklon u istom terminu, takođe putanja, kao da bi trebalo da masa dođe sa Tirenskog mora pa preko Apenina u Jadran pa u Jonsko more produbljivanje.

Putanja je dobra, eventualno u početku bi bili pod toplijim strujanjima.Eto viđećemo.

scepo

Bili vidjeli sto mi cikotici osim kise :32:

bole

Quote from: Fraka on January 21, 2012, 19:46:49 Ovo bi mogo bit sjajan ciklon za Dg  :105:

hehehe frka pusti coeka neka ide na put :)
EC povljan scenario za nas  koji `patimo` da ugledamo koju pahulju u pg :) mnogo povoljnije nego prosli ciklon,  ja samo gledam nmm dok udje u domet ......ec i gfs razocaraje me sa ispalama....cekam cirusa da prokomentarise KACUSHU

Fraka

Ovo bi donjelo snijeg vrlo vjeroavtno, no opet, nij to sjutra, malena promjena bi mogla naskodit

Madjo

Rađe bih da je bliži nama, da ne ide preko Jonskog mora nego duž Jadrana, a da nije ovoliko dubok.  :27:

Fraka

E, to su rijetke situacije bas, ali to je ono 100+ cm kod tebe  :07:

Madjo

:67:  A nije baš Fraka...valjalo bi da naredni izlazi primaknu malo put nas ovu masu.  :23:

Fraka

Milose, ti rece da ovo ne bi donjelo beorgadu? A eo na yr.no po metra  :07: :07: :07:

Miloš

Nema Stefke tu ni govora o južini, ali bilo bi jake bure sa istočnom komponentom. To ne odgovara PG, prema direktnom izlazu EC-a, to bi uglavnom bila kiša na T od 4°C do 6°C. Slično je i za primorje, a predjeli preko 500mnv čist snijeg. Naglašavam da komentarišem samo poslednji izlaz, a ne najvjerovatniju situaciju.

Za BG je direktni izlaz dao preko 30mm padavina u obliku snijega!  :105: Lijepo za viđet', kad već nema u realnosti.

sanjin

Znaci,nesto lijepo ce nam se desit?  :67: