News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2012.

Started by Cirius, December 28, 2011, 13:48:33

Previous topic - Next topic

Стенли

Bice dobrog snijega sjutra vece svuda po sjevera. Moze 15cm nabacit sigurno ,od sjutra popodne pa do subote ujutro. Moze i Nk pobijeljet sjutra kasno uvece, zavisi i od inteziteta padavina, ali moguce su jake padavine.

skener

Ocekujem ja snijeg sjutra vece u nk,cak i jak,ali pitanje je koliko dugo ce padati jer je poznato da cim dune sjever,sve prestaje

Nikola

Sumnjam da je podrucje dinarida i nas dio pod minusom na 850H   :23:

Jutarnja T ce biti visocija nego trenutna od 17:30 snijeg samo preko 1200-1300mnv.Sjutra vece probija front jake padavine, Nk i Ct dobice simbolican pokrivac,sve traje do 1-2 poponoci kad prestaju padavine na jugu zemlje(ovako je ako je vjerovat modelima)

Bole-PG

Quote from: nikolA on January 19, 2012, 17:52:21 Sumnjam da je podrucje dinarida i nas dio pod minusom na 850H   :23:

Jutarnja T ce biti visocija nego trenutna od 17:30 snijeg samo preko 1200-1300mnv.Sjutra vece probija front jake padavine, Nk i Ct dobice simbolican pokrivac,sve traje do 1-2 poponoci kad prestaju padavine na jugu zemlje(ovako je ako je vjerovat modelima)
Ne mozes vjerovati jer su u kvaru,sada smo svi cori.
Podgorice grade moj!!!

Fraka

Ec opet crta neke ludece za 144 sat.. vise ne znam nista, zgadila mi se ova zima.. ocu ljeto

Stefan600

Ja ga ne gledam..Sinoc nisam gledao 12z, ni jutros, a ni ovaj sad...
Februar 2012. :)

Madjo

Neznam ja, pričajte vi što oćete ali ja naćas čekam snijeg  :103: Već je potpuno oblačno i temperatura je pola stepena ispod nule.

Nikola

Po modelu Eta padavine pocinju u terminu izmedju 6-12H sjutra,ali po sat24 duboko smo zasli u oblacnost tako da moze bit i ranije.Veci dio Cg i sjutra nece uci u plus na 850mb sto za predjele preko 800m bi bio cjelodnevni snijeg.Za nas nize predjele kisa,a u Nk i Ct kisa koja ce kasno popodne i uvece preci u snijeg.I Pg i Dg bi mogla da dobiju snijeg ako se padavine produze u subotu do jutra.(modeli ne rade pa nista nije iskljuceno,mada sve ce zavisiti od najvise dnevne T)

Madjo

Quote from: nikolA on January 19, 2012, 21:19:55 a u Nk i Ct kisa koja ce kasno popodne i uvece preci u snijeg.

Obratno. Snijeg koji će preć u kišu popodne.Tako ja mislim...

Fraka

Snijeg-kisa-snijeg da budemo precizni.

Miloš

Ja bih rekao prvo snijeg, pa popodne kiša i uveče opet snijeg. Mada nije nijedna varijanta isključena. Suština je da u jutarnjim satima neće biti izraženog strujanja, popodne će da pojača jugo (poogotovo po visini), a uveče hladni front i sjever. Vidjećemo kako će se sve to odraziti na agregatno stanje eventualnih padavina, ali mislim da bi i Nikšić i Cetinje mogli da dobiju fin sniježni pokrivač do subote ujutru.

winter

Nocas su rekli da ce izjutra bit slabih padavina a preko dana ce padati kisa koja ce u vecernjim satima u vecini centralnih predjela preci u snijg usljed priliva hladnijeg vazduha a sad i Pg i Dg mogu ocekivat snijg ako se padavine produze do u subotu ujutro u svakom slucaju zanimnjivo  :109:

Nikola

scepo

Fraka

ako ovakav sajt ne daje -9 i metar snijega bare, onda nista..  :07:

Nikola

Quote from: scepo on January 19, 2012, 21:37:32 20cm :29:
:07: 20cm a vjetar 11m/s  :05: samo lijepo za vidjet,no mora da Danilovdrag drzi ovaj sajt  :15:

Miloš

Meni samo nije jasno đe iskopavate sve te sajtove, nije ih lako ni naći... :72:

NMM za nijansu smanjio padavine. Do sjutra u 12UTC slabe padavine bi se držale isključivo planinskih predjela. Dakle, malo snijega kod Mađa, na sjeveru, niže ništa.

Shody

Iskreno, nebih se čudio da u Pljevljima prvo pada snijeg, pa ledena kiša zbog toplog sloja (računam na inverziju, pogotovo što su to Pljevlja) i onda na kraju opet snijeg kad zahladi po visin.

Miloš

Ko o čemu, Šodi o Pljevljima.  :05: Ma to je uklet grad, tamo neće ni biti mjerljivih padavina do dolaska hladnog fronta sjutra uveče, i to će naravno biti dobar snijeg.

Shody

Baš mi se sviđaju Pljevlja, još ih nikako nisam promašio  :114:

skener

Za NK sam ubijedjen da ce kisa uvece preci u snijeg i da ce dobro padati,ali je samoi pitanje koliko dugo,poznato je da u NK padavine veoma brzo prestanu cim dune sjever...trenutno  T 0.6

Madjo

A što mislite o tome ako izostane vjetar, nije ni to isključeno ?  To bi bio dobar snijeg u sve više krajeve.  :27:

Shody

Mađo  :45:
Moram priznat da sam i ja o tome razmišljao, ali bar znamo gdje nema juga.  :120:

Fraka

Prosle godine kad bih vidio izlaz kao sto je GFS 18z barem bi se nadao da moze da se desi ovako predivan scenario.. Sad znam da je ovo obicna glupost, toliko sam izgubio nadu da uopste moze bit zime ove god...

Стенли

Quote from: Fraka on January 19, 2012, 23:24:49 Toliko sam izgubio nadu da uopste moze bit zime ove god...

Vala bas, zima nam polako ali sigurno odlazi a snijeg ga ispod 600 mnv nije obidova.   :24: