News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2012.

Started by Cirius, December 28, 2011, 13:48:33

Previous topic - Next topic

Madjo

:67: Znaš kako : naši stari nijesu vozili mercedese i opele, nijesu im trebale zimske gume niti zimska oprema.
Nijesu radili niđe u nikakva preduzeća.
Imali su po jedno magare ili mazgu, koje nije trebalo registrovat a završavalo im je rabotu.

Ma pričam gluposti, ká i obično.

Izvinjavam se za off, a dodaću samo da nemaju što gledat karte 3b meteo, talijanske, jer se one isto oslanjaju na Ecmwf.  :23:

niksicki

Quote from: michael on January 18, 2012, 21:55:14
Quote from: prenka on January 18, 2012, 21:40:14 Za gfs smo znali da je puka,a ewo sad i ec.ahahahaha   kako su nasi stari znali kako ce biti wrijeme u narednih nekoliko dana?bice da su se oslanjali na bolowe i fiskowe.D  ahahaha

a da zakoljemo dete od ovce i damo nekom starcu da pogleda šta plećka kaže!?  :11: ima podjednake šanse da pogodi ko ovi izlazi

prevrno sam dosta  mjesta da vidim prognozu, i jedno sam siguran, neko će već pogoditi
Један мој земљак из Голије ми је прије једно 10 дана река да је гледо у плећку и да нема зиме,тек нешто мало пред крај.Је ли био тријезан кад је гледа,то је већ друга ствар  :02:.Стефане,онај смајли ми је послао један друг,а случајно је набаса на њега.
Вала би могао администратор да се јави,кад смо већ овако танки са прогнозом или ја да зовем мога брата Мицева?

Shody

Ne gledajte 18z GFS.
Krivi ulazni podaci, ne gledajte do daljnjega karte... ako želite sačuvat živce.

Stefan600

Jedno pitanje:Da li je model UKMO neprecizan?
Februar 2012. :)

Madjo

Quote from: stefan96 on January 19, 2012, 00:58:48 Jedno pitanje:Da li je model UKMO neprecizan?

Pa,što znam  :02:  Slabo ga pratim, on bi trebao da je kao neka sredina između Ec i Gfs.  :78:
Englezi su to, voze lijevom stranom...  :23:

Cirius

Nisam shvatio Shody-a dobro,  ako je to problem sa podacima koje mjere i šalju bove na Atlantiku,  onda svi imaju problem sa unosom početnih vrijednosti,  jer ne vjerujem da postoje neke alternativne bove     :78:      A ako je greška samo kod ulaznih podataka  EC  i  GFS-a,  onda toplo preporučujem  gme/dwd  njemački model za kraće distance.  

Madjo

Ja sam shvatio da je problem sa satelitskim mjerenjima...  :16:
Ako je tako, onda nema vajde od nijednog... možemo probat onu rusku prognozu ( zamalo ne rekoh rusku salatu  :24:  :120: )

Shody

Naravno da nisu svi modeli u banani.

Rade GEM/DWD i UKMO, te JMA (Iako tog u životu pogleda nisam  :120: ).

A zamislite da nam modeli (GFS i ECMWF) mažu oči s ovim. Što, ako kad prorade idući tjedan zapravo slijedi polarni udar umjesto ove tople AC  :11:

Fraka

E kad bi UKMO bio tacan.. ja bi u Bg bio zatrpan za koji dan, ali meni je to sumnjivo sve mnogo!

vanja

nije mi jasno kako modeli mogu da zataje...mislim sta se desilo??? ne moze nesto odjednom da prestane da radi. mora postojati uzrok?? kolko shvatam modeli su izlazni materijal simulacija prikupljenih podataka sa zemlje i satelita ...podataka koji se pohranjuju  u desetine i desetine racunara u  centrima amerike evrope ...??? jel uzrok virus, lose vrijeme na atlantiku ili nedje drugo ili mozda udar kakvog sitnog asteorida u satelit? evo trazim po netu nista ne nalazim :107:  :11: :11:

Stefan600

Kad bi UKMO bio tacan trpanje svudje..  :67:  :45:  :45:

Shody

NOAA je izdala obavijest prije 2 dana za javnost, čitavu poruku koja je na eng. jeziku na njihovoj stranici (http://www.nws.noaa.gov/data/WNH/PMDHMD) u kojoj se objašnjava da to što daju ECMWF i GFS nije točno zbog nekakve fatalne greške u ulaznim podacima. Njihova točnost je ugrožena zbog nekih problema oko šifriranja boje (valjda temperature) u atlantskom oceanu. Tako će  bit  kraja tjedna pa zbog toga ta dva modela vrludaju.

vanja

evo sad javise na YRNO :102: :102:

SnowHunter

Prognozirane temperature na 850hPa (termini su sjutra od sredine dana do preksjutra ujutru) - vrlo neobično, pa nek ostane zabilježeno:

Danilovgrad

Jadranska obala u MINUSU po visini... a unutrasnjost u PLUSU!  :75:
Hahhahah.,.... Zaista neobicno, mada nije lose!  :79:

Bole-PG

Evo update progonoze za sjutra sa sajta,vidi se kako zadaju problemi GFS i ECMWF
Podgorice grade moj!!!

Nikola

Ako je tacno ovo da smo u minusu po visini onda nas od snijega dijeli T2m sve zavisi od nje,po Eta padavine krecu oko ponoci

Stefan600

Da, t2m koja je trenutno na 7 stepeni. Bar jos 5 stepeni mora da padne prije potpunog naoblacenja, sto je, tesko moguce.

Danilovgrad

T ce panuti....u DG vec pada, nije oblacno, ona zavjesica... mutna... samo da zakasni naoblacenje!! UFFF!!!!!  :77: :75: :35: :34:

winter

Pada Temp i u PG oblaci svuda okolo iznad brda sad pitanje je kad ce se naoblacit moze na 3 do 7 sati ako nastavi ovaj tempo pada :28:

LOMIBA

znaci nikakava prognoza nije pouzdana zbog ovih desavanja sa modelima????
U dobru se ne ponesi!

Fraka

Mislim da berane moze dobit 15 cm novog snijega sjutra

LOMIBA

samo da ne bude kise,a na ovaj pokrivac kad bi se dodalo jos 15 cm bilo bi odlicno..mad videcemo ko zna sta ce se desit :) :101:
U dobru se ne ponesi!

Fraka

E ebi ga Lomiba, mislim da je kisa vrlo izvjesna u pocetku... ali ubrzo bi trebao da prodje hlani front...

niksicki

Kad se moze ocekivat hladni front i ima li se cemu Nk nadati?