News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2012.

Started by Cirius, December 28, 2011, 13:48:33

Previous topic - Next topic

Stefan600

Nemojte se vracati na staru pricu...

Za tacno 45 minuta bi trebao da pocne da se apdejtuje EC12z, koji je jug davno otpisao, a bogami i NK i CT pomalo.
Februar 2012. :)

skener

Ajde da se nadamo da ce sada biti bolji,makar za Nk i Ct...

Стенли

Kakav je GFS 12z, nakon svega sto je crtao.. smijesno nema sto..

Stefan600

Smijesno. Prije 3-4 dana je crtao nesto ovako =  :104:  :104: , sad crta   :23:  :20:

Fraka

Ne znam sto da ti kazem  :75:

Stefan600

Ne znam ni ja sto bih rekao. Na 96h crta ladnocu po visini i cikon malo istocno od nas. Pitanje je da li bi bilo padavina, i ako bi ih bilo, kakve bi bile. Nisam strucan, samo govorim sto vidim...

Nikola

Priklonio se Gfs-u do nedelje.Cekamo...

Dado

Ocete li mi reci dje citate taj Ec i Gfs, ili ako ima nedje vec na forumu nekih objasnjenja da naucim i ja po nesto?  :51:

Nikola

Quote from: Dado on January 17, 2012, 19:33:00 Ocete li mi reci dje citate taj Ec i Gfs, ili ako ima nedje vec na forumu nekih objasnjenja da naucim i ja po nesto?  :51:
meteociel.fr>modeles>pa gledaj.Treba poznavati kartu Evrope,to osnovno.
Ec-kisa na jugu snijeg u ostalim predjelima.U nedelju suvo,u ponedeljak povremena kisa u vecini predjela,od utorka suvo i hladnije.

Stefan600

Da vam ja kazem nesto. Ec se sprda sa nama. Cas ovako, cas onako. Jedan dan crtaju proljece posle 100h drugi dan zaladu.  :22:

vanja

Dado

Quote from: nikolA on January 17, 2012, 19:38:18
Quote from: Dado on January 17, 2012, 19:33:00 Ocete li mi reci dje citate taj Ec i Gfs, ili ako ima nedje vec na forumu nekih objasnjenja da naucim i ja po nesto?  :51:
Ec-kisa na jugu snijeg u ostalim predjelima.U nedelju suvo,u ponedeljak povremena kisa u vecini predjela,od utorka suvo i hladnije.

Hvala drug!

P.S. Dobar sam sa geografijom   :03:

Nikola

Dobro ako ne bude snijega u januar ima nade u februar,a ako i tada ne bude sigurno ce presnijezit za babine jarceve,a ako i tada ne onda 100% u decembar 2012 eventualno januar 2013 sto je to brzo prodje  :57:

Južina

Quote from: nikolA on January 17, 2012, 19:54:10 Dobro ako ne bude snijega u januar ima nade u februar,a ako i tada ne bude sigurno ce presnijezit za babine jarceve,a ako i tada ne onda 100% u decembar 2012 eventualno januar 2013 sto je to brzo prodje  :57:

Treba jun, jul i avgust proć :14: :13:

skener

Quote from: nikolA on January 17, 2012, 19:38:18
Nikola,je li ovo za petak ili subotu?

Nikola

Quote from: skener on January 17, 2012, 19:58:16 Nikola,je li ovo za petak ili subotu?
subotu
Quote from: Južina on January 17, 2012, 19:56:03
Quote from: nikolA on January 17, 2012, 19:54:10 Dobro ako ne bude snijega u januar ima nade u februar,a ako i tada ne bude sigurno ce presnijezit za babine jarceve,a ako i tada ne onda 100% u decembar 2012 eventualno januar 2013 sto je to brzo prodje  :57:

Treba jun, jul i avgust proć :14: :13:
to se ne odnosi na vas sto se zalite imate snijega svake godine po dva mjeseca

skener

Pretpostavljam da ce u petak kisa svuda sem u planine je li  :02:

Stefan600

Nemojte toliko da quote-ete...

Veceras ce ga dobro stegnut, a za petak i subotu ne znam.  :67:  :63:

Nikola

Quote from: skener on January 17, 2012, 20:03:35 Pretpostavljam da ce u petak kisa svuda sem u planine je li  :02:
U petak padavine uglavnom u drugom dijelu dana,da samo preko 1000m kasnije i visocije.

winter

Evo vidite sto se radi sa modelima non stop se mijnjaju da vidimo sjutra kakvi ce bit mozda budu bolji ne zna se jos za petak i subotu ako zadrzimo temperaturu ispod 7 ko zana......... :78:

Danilovgrad

Ja sam rekao snijeg... Danilovgrad prema svim modelima se ponavlja... Snijeg u pocetku padavina cak i Podgorica... Potvrdu mi je dao ADMIN!!! U koliko se naravno naoblaci kasnije.  :111: :110:

Stefan600

I ja da kazem sada, da je moguc taj scenario.  :45: Ali nazalost jako kratko...  :23:

Idemo u zanimljiv period. Pa cini mi se od veceras da bi i za sledecu nedelju moglo nesto da se nacrta tu  :77: Vidjecemo. Nije jos kraj, nisam otpisao ovu zimu. Ali dan je sve duzi, i malo me to jedino brine.

Madjo

Smanjene padavine,ublaženo zahlađenje...sve je to već viđeno i obično tako i bude s modelima.  :56:

Uglavnom, snijeg će imat viši krajevi na śeveru Crne Gore, a kiša u ostatak države.
Poneđe će i miješat.  :77:

Danilovgrad

Inace Stefane, ja samgalamio zdnja 2 dana da ce snijeg u pocetku padavina jer je - po visini, a i jugo nece doci bas za pola sata... Dakle, snijeg na suvu zemlju... kasnije, neka kisa ne prestaje do Savindana, ja zelim da vidim snijeg u DG...  :122:

Nikola

Nema to veze sto je dan duzi,ono sto sam ranije rekao ima istine ali znam da ga ne smijem otpisat zimu kad jos februar nije poceo.Primijetio sam da (osim 2006/07) ako snijeg ne pane u dec-jan pane u februar.
Sjecam se 09.februara 2006.,kad je dan ranije najavljeno ovako:Sjutra u Cg oblacno sa snijegom u vecini predjela,tokom dana snijeg ce preci u kisu na jugu.Tomom jutra bice obilnih padavina a moguca je i grmljavina.Ja ustajem u pola sest,poludio od cekanja,kad grmi a klapasa jaoo jaci snijeg nijesam gledao,tako je bilo do 11 sati kad je presao u kisu,palo je oko 13cm a temperatura od jutra je bila 2C kasnije 3C,tada nisam pratio sad sam nasao tu situaciju razlog kise je bilo pozitivna po visini.