News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2012.

Started by Cirius, December 28, 2011, 13:48:33

Previous topic - Next topic

scepo

Vala neka pahulja mora prolecet :32:

Nikola

Nije lose mada sve zavisi od Tmax u petak scepo,nadam se sjutra prijatnom iznenadjenju,volim ovu kompleksnu situaciju kad modeli lutaju iz termina u termin,vidi se da nauka jos ne moze da pobijedi atmosferu na daleke staze,a i priznajte bilo bi dosadno kad bi se sve znalo unaprijed 10 dana tacno  :120: ali nekad ce bit tako

scepo

Dako se poprave malo,kolko bi trebala bit Tmax u Petak? :71:

Nikola

Ne vise od 6 pa da se nadamo iznenadjenju u subotu.

scepo

Ja cuh cini mi se da je oko 7 najavljeno na vijesti :32:

Stefan600

Da... Na vijesti je najavljeno 7. Ali ako ode preko 6, papaaa  :110:
Februar 2012. :)

Nikola

Da 7 ali je previsoko da presnijezi u subotu ujutru,ne smijem sad nista govorit da vidimo sjutra izlaze da pojasne jer sve se lomi na subotu i zahladjenje

Стенли

Ljudi moji, dobro je i ako bude padavina u subota ujutro, nmm od 07h ujutro pa na dalje suv. Previse brzo ce padavine preci preko naseg podrucja. Dako se sve popravi sjutra, pa barem malo da produze padavine u subotu i oblacnost malo zakasni u cetvrtak.  :33: Ali kako vele, "dako" je najgori co'ek.  :23:

Stefan600

'Dako je najgori coek'  :11: To si bogami u pravu...

Veceras ce dobro stegnut...Sto mislite kolko mogu Pg i DG?

Ja na Pg stavljam -4.7 a na DG -8.7

I jos jedna stvar.-Dg je rekao da ocekuje tamo kod njih -10 do jutra. Ne znam, to je prenisko bas. Treba za tu temperaturu imat masu uslova ispunjenih i dobro pripremljeno sve da bi se toliki pad ostvario. -10 je ipak masu nisko. Ali ko zna sto moze bit do jutra.  :78:

scepo

demijan

sanse da malo(a mozda i malo vise) zabijeli u bjelopavlice u noci sa petka na subotu postoje.male su ali postoje tako da samo nastavite navijati snegoljubci.ipak je narednih 20ak dana vreme sa najvishe snijega i realno je ocekivati ga:79:

skener

Kako sada stvari stoje padavine ce u petak u prvom dijelu dana biti slabijeg intenziteta,krajem dana i tokom noci bice intenzivnije i prestace u subotu prijepodne svuda osim na sjeveru...tako ja to vidim. E sto se tice vrste padavina gotovo izvjesno je da ce u petak padati kisa u vecem dijelu zemlje,ali bi u subotu rano ujutro mogla da predje u snijeg u centralnim predjelima...koliko dugo ce taj snijeg padati zavisi od sjevera  :02:

Shody

GFS i ECMWF su u banani.
NOAA javlja da su nevaljana satelitska mjerenja, a samim time i prognoze nisu sasvim točne.

Danilovgrad

Nakon sto sam definitivno siguran da padavine u kontinentalnim predjelima u cetvrtak na petak biti u obliku snijega (mislim na Danilovgrad), sada me modeli pomalo ubjedjuju da ce biti snijega i u ranim jutranjim casovima u subotu... :109:

Fraka

Ne zalecite se bzv. Danilovgrad, zadnjih par puta kad si najavio, nije bilo nista. U cetvrtak na petak gotovo da nema nimalo padavina, vjerovatno nece bit uopste. A sto se ovog zalada tice, postoji sansa da presnijezi, ali i to treba uzet s rezervom.

Madjo

Uvjek je ovako.
Modeli crtaju bajke i basne a kako se primakne termin sve se polako razvodni.  :46:

Više nijesam siguran da bi u moje krajeve i u početku padao snijeg.
Poslije zna se, kiša.  :82:

LOMIBA

izgleda ce sjever dobit lijep snijeg,a i ovako ga ima dosta... :)  :105: pa vi juznjaci navratite ovamo malo da se skijamo :)
U dobru se ne ponesi!

Stefan600

U pravu si Madjo. Uvijek kada se primaknemo terminu ili temperatura ne bude kako treba ali nema dovoljno padavina, uvijek nesto zezne situaciju.
Ja se nebih zalijetao u bilo kojem smislu, mora se sacekati koliko ja vidim do posljednjih 6h da bi se znalo sta ce biti.
 Vidim da je GFS okacio neki fin snijeg ovamo, ali...
             ECMWF modeli su ovih dana toliko nesigurni da bi prek 100h trebalo ugasiti njihova predvidjanja, ali najozbiljnije. Uvece crtaju zimu, sad proljece, mislim nema smisla.

Bura

Po ovome, u petak na jugu kisa, cak sta vise ni Niksicu nije zasiguran snijeg, samo u jutarnjim satima a zatim prelazak u susnjezicu i vecim djelom u kisu a onda u vecernjim satima ponovo cist snijeg. Cudno! Sad cu nekome stat na zulj, ali se izvinjavam, i u Danilovgradu zasigurna kisa. No, ima vremena da se situcija promjeni. Mozda u Niksicu temperatura ipak ostane nesto nize i ne uspije da poraste dovoljno da snijeg predje u kisu.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Fraka

Vidite li sto je shody napisao?
Ne valjaju satelitska mjerenja, ko zna kakva je prognoza... modeli ce svasta pisat

Nikola

O tome vam pricam ne gledajte EC i GFS jer je doslo do greske  :81:
http://www.3bmeteo.com/giornale-meteo/le-mappe-di-gfs-ed-ecmwf-non-sono-valide----55900

''Мапе производи ЕЦМВФ и ГФС модели не важе, јер витиатед грешком података иницијализацију. То може изгледати шала, већ је истина, толико да чак и НОАА објавила је јуче, преко службена забиљешка, дошло до проблема.

Све грешке неких океанографских бова налази у Атлантик, да би неуспех би обезбедио нетачне податке о тренутном стању атмосфере.''

Fraka

znaci prestanite da kukate, jer uopste ne znamo kakvo je stanje.