News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

II ciklus - komentari

Started by Nikola, November 24, 2011, 21:53:21

Previous topic - Next topic

Admin

Juče, u razgovoru sa nekim takmičarima, rekoh da me nimalo neće iznenaditi ako najniža T u 06 UTC bude -6, ali ni ako bude +2.
Ja, lično, sam vjerovao da će taj minus biti zabilježen u Bijelom Polju ili Beranama prije nego li u Pljevljima, upravo računajući da će jugo u ranim jutarnjim satima biti jači na sjeverozapadu Crne Gore. Tako su, uostalom, pokazivale karte.

Dejo

Sve te karte bile bi od koristi samo kad bi se odštampale, zlu ne trebale  :120:

Madjo

Karte su dobre za velju nuzdu.
A prije nuzde ih treba provaljat kroz ruke da se sholja nebi zatisnula.

Cirius

:109:    ipak su se održala hladna jezera uz nešto inverzije tu i tamo,  nije bio prejak nalet.   Moram pohvalit' i HMZ,  oni su takođe predviđeli ovako nešto i sinoć dali  -4'C  kao jutarnju temp.
Miloš je sasvim logično rezonovao,  samo ima mjesta koja istrajno prkose logici i kartama ...     :77:

Sad da vidimo je li se isplatilo poslušati wrf koji nije davao gotovo nikakve padavine danas  (tokom dana),  ili nmm,  koji je za prijepodne crtao nešto.

goga

Mađo što još šteka veza ... bode u oči ovaj tvoj potpis  :59:

btw vidim ošla pljevlja u pozitivu   :77:

Madjo

Nema Goga interneta, uopste.
Pisem sa mobilnog.

Isto se nadam da mora bit kise ... Ovamo je pocela.

Miloš

Pljevlja već blizu koda 2 sa padavinama, 3.4mm do sad.
Temperature u 8h:

Bar 12.6°C
Kolašin 3.8°C
Pljevlja 0.8°C

Vjetar i dalje 6m/s u zbiru. Valjda me makar on neće iznevjeriti.

Zanimljiv je i podatak da su Pljevlja zabilježila udar vjetra od 30m/s!

Veljonk

AUTOMATSKA METEOROLOŠKA STANICA KLIČEVO , NIKŠIĆ

http://www.pljusak.com/klicevo/index.htm

Miloš

Aaa, ne pominji mi je...  :06: -4.2°C

Inače, Pljevlja su jedini grad na ovoj planeti u kojem hladni front donosi porast temperature!  :105:
Do sad je palo 4.1mm.

Cirius

Počeće da raste pritisak,  ali kasno ...   izgleda da će ipak biti solidnih padavina iz ovih oblaka dok ne završe turu preko CG,  ne šale se uopšte      :120:

Veljonk

Ja sam zadovoljan sa Pljevljima jutros , ali mislim da necu biti do kraja dana prećerao sam sa maximalnom  :75:

Veljonk

A koliki je snijeg bio na Zabljaku  :79:

Madjo

Bas sam se zacudio kad si stavio sve 3 nule na padavine, i znajuci koliko ti vjerujes Wrf-u.
Ima li padavina u Bar i Kolasin?Javljajte,jer nemam nikakav link ni mob.

Miloš

Zabilježena je samo pojava slabih padavina u oba grada, bez mjerljivih padavina.
U Pljevljima oslabio snijeg, 4.2mm do sad, ali temperatura u laganom padu, 0.7°C. Danas bih mogao na Pljevlja da osvojim dva negativna poena, ali se isto nadam da neću ići ispod nule sa ukupnim bodovima.

Cirius

Quote from: Madjo on December 08, 2011, 09:26:34 Bas sam se zacudio kad si stavio sve 3 nule na padavine, i znajuci koliko ti vjerujes Wrf-u.

Htio sam danas da rizikujem i da se oslonim na njegove izlaze ...   dešavalo se ranije,  kad su izražene dileme oko niže oblačnosti na  850hPa i nekih sipećih padavina,  da bude odličan ...   ali ovo je bio prvi i posljednji put,  završili smo druženje do daljnjeg        :14:

Miloš

demijan

otice pljevlja preko 5 l .a mislio sam se  dvojku da stavim.
nisam ocekivao ispod - 4 da ode.

Miloš

U 10h:

Bar 13.6°C, 0.1mm
Kolašin 0.5°C
Pljevlja 0.4°C, 5.1mm
Vjetar u ovom trenutku 10m/s u Kolašinu, pri nailasku fronta.

Eh, ta Pljevlja... Da njih nema, možda bih i ostao u plusu u ovom kolu. Da se razumijemo, nemam ništa protiv Pljevalja kao grada, samo ne mogu da se pomirim sa tim da za sve ove godine nisam provalio mikroklimu tog grada.

Isključujem se iz praćenja, do konačnih rezultata oko 16h.

Veljonk

U Niksicu trenutno jaka kisa i vjetar

Fraka

Krah ovo kolo  :07:  :120:
Kolika je bila Tmax u Kolasin?

dikile

U 8h Kolasin 3.8C

Strasno kolo.

Fraka

Uf, znaci ostao sam tu u igri, tacno na granicu... pljevlja me nagrdise opet.. cudo jedno. samo proslo kolo sam imao srece sa njima...

goga

očaj ... Ako slučajno dobijem ono ljetovanje idem posjetiti Pljevlja da vidim ja taj Grad koji me svaki puta uništi

Boce

U 11h
Bar 14,1
Pljevlja 1,2
Kolašin 0,1 (3,8 maksimalna)

od bodova na padavinama sam se oprostio
još uvek sam u igri za maksimalne T, ali dan je dugačak može još tu svašta biti nepredvidljivog

goga

samo da Pljevlja doguraju bar do 1,5  :06: