News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

II ciklus - komentari

Started by Nikola, November 24, 2011, 21:53:21

Previous topic - Next topic

Madjo

:11:  KAkva promjena strujanja i to baš u četvrtak u najgore vrijeme.   :120:

Fraka

A i red je da se ide malo u minus  :120:

Rade

Koja je visina snijega jutros na Žabljaku ? ;)

Fraka

ehtelion

slegnulo se to, a nocas mozda smrzne.

Rade

Quote from: Madjo on December 06, 2011, 13:15:42 :11:  KAkva promjena strujanja i to baš u četvrtak u najgore vrijeme.   :120:

Pročitah ovo prije kad si napisao i tek sad shvatam ozbiljnost kad pogledah modele  :77:

Fraka

Strasno kolo... Mislim da ce srednja ocjena bit oko 2.5  :77:

Miloš

Podatak koji će mnogima značiti je da je na Žabljaku u 19h izmjereno 9cm snijega.

Teško kolo, milina za prognoziranje.  :45: Podsjeća malo na zadnje kolo prvog ciklusa. Tada sam igrao da što manje poena izgubim, samo da ne kiksam, a ovoga puta ću ići na sve ili ništa, makar kad su padavine u pitanju.

dikile

Bas tesko kolo pred nama. Ja jos nisam poslao, sacekacu jos malo. Sve je u igri padavine, vetar, tmin, sneg pa i tmax. :32:

Bura

Ja cu tako da se nalupam u ovom kolu....
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Fraka

Bura

Poslao sam......... kao sto sam rekao izlupao sam se zestoko... bice sta bude......  :05:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Miloš

Ne pamtim da su se nekad baš ovoliko razlikovali GFS i EC, pa samim tim i modeli boljih rezolucija sa njihovim ulaznim bočnim podacima. Praviti prognozu na osnovu neke sredine je nemoguće, tako da ću morati da se u potpunosti oslonim na jedan model. A neki već znaju kom modelu više vjerujem. Valjda me neće iznevjeriti.  :08:

Samo oko snijega se ne dvoumim, a vjerujem da će 90% takmičara odigrati isto što i ja.

Fraka

Zato cu ja cekat i nocas GFS... djao ga ponio, da odigram po Ec i bude po GFS -10 bi uzeo  :07:  :11:

Cirius

Quote from: Miloš on December 06, 2011, 22:03:13 Ne pamtim da su se nekad baš ovoliko razlikovali GFS i EC, pa samim tim i modeli boljih rezolucija sa njihovim ulaznim bočnim podacima. Praviti prognozu na osnovu neke sredine je nemoguće, tako da ću morati da se u potpunosti oslonim na jedan model. A neki već znaju kom modelu više vjerujem. Valjda me neće iznevjeriti.  :08:

Sad sam htio to da pomenem,  baš velike razlike ...    WRF  ne daje padavine,  a htio sam  (konačno)  da probam jednu prognozu da baziram samo na njemu,  zbog njegovih preciznih prognoza oblačnosti     :55:    sad sad prilično sumnjičav .....    ostaće za bruku ovo kolo       :120:      

Smola na Staroj Džanji je promijenila boju  -  suv četvrtak.

goga

sad došla i nakon 5 min eto šaljem pa što bude bude... nemam snage čekati 18z koliko sam umorna

laku noć

Miloš

Ja još nisam sastavio prognozu. Sjećam se da sam kod ranijih kola i po pola sata razmišljao koje temperature da stavim. A sada bukvalno nemam kad o Tmax ni da razmišljam. Jedino što pokušavam da provalim na osnovu modela je kad će tačno front da prođe, koliko će oblačnosti vući sa sobom i koliko će biti jak vjetar usled prolaska fronta.

Madjo

Nekaté momci  :17:
Ne navukujte takmičare   :76:

Dajte im koji korisni savjet.

Fraka

Ovaj Novi GFS mi je samo jos vise zakomplikovao prognozu  :13:

Miloš

Meni je samo razjasnio nedoumice, makar za jedan grad.  :48: Sastavio sam prognozu. Ipak sam odlučio da odigram bez puno rizika. Čekam još meteograme, pa da pošaljem prognozu.

Стенли

На колику грешку се губи бод на снијег,заборавио сам скроз,ако би могао неко да ме присјети добро би било!

Nikola

Quote from: Stenli on December 06, 2011, 23:35:38 На колику грешку се губи бод на снијег,заборавио сам скроз,ако би могао неко да ме присјети добро би било!
GRESKA:
Od 0-5=1bod
6-15=0
16-30=-1
31 i vise=-2

Ovo kolo samo da ne udjem u minus,ostalo sve je dobro

Fraka

Poslah.. na kraj sam stavio ono sto sam jos jutros planirao...

Madjo

Poslah.
Ovi emtel imam do ponoći,poslije mi skida s računa.
Ajte u zdravlje pa da svi pogodite.  :116:  :15:

Gabesz20

Sastavio pa briso, pa opet sastavio pa opet briso :11:  :11: Ma ne pukne kako oce  :48: Srecno :112: