News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Februar 2011.

Started by Madjo, January 31, 2011, 20:27:37

Previous topic - Next topic

Simke

Dzoni sjutra oko Otranta se formira plitki cikon tako da ne bih rekao da nema padavina,a imacemo -6 do -7 po vosini

Stefan600

Ok, Dzoni. Posto vidim da si zaokupljen svojim iskustvom, moram da ti predlozim da se bachis na ono sto zelis i da se nadas, a ne da preporucujes da se ne nadamo. Shvatam ja tb, ti oces sad da ispanesh pametan(ne kazem da nisi, naprotiv) ali ne mora uvjek biti tako kako je nekad bilo. Bez uvrede.  :77:  :62:
Februar 2012. :)

sanjin

Dzoni

Quote from: Simke on February 24, 2011, 14:09:47 Dzoni sjutra oko Otranta se formira plitki cikon tako da ne bih rekao da nema padavina,a imacemo -6 do -7 po vosini

To po visini je ok, ne dovodim ja temperaturno uslove za snijezne padavine,ali snijeg u PG u ovakvim okolnostima bi bio pravo iznenadjenje.Vidjecemo.

@stefan96

Ajd u skolu,okasnices,neka ti glupiranja  :62:

Hmmm, yr.no nam crta ne zanemarljivih 9mm snijeznih padavina, sto bi u prevodu trebalo da znaci mali snijezni pokrivac,e bas da vidimo taj "film" :)

http://www.yr.no/place/Montenegro/Podgorica/Podgorica/hour_by_hour.html

Stefan600

Cirius

nmm daje sve padavine sjutra izmedju 9-10  ujutru i 4-5 popodne.   Cijelih 2-3 mm. wrf  ni tih par mm ne vidi.
Razlika u pravcima vjetra ce sjutra/preksjutra biti jos izrazenija  (i ovih dana je bila upadljiva),  s obzirom da je visinski ciklon u pitanju:   u prizemlju ce vjetar biti sjevernih i sjeveroistocnih pravaca,  a na 700 hPa  (~3000 mnv)  juznih,  cak i jugozapadnih.  Admin je pominjao opsirnije ovo zakrivljenje u ranijim postovima.  Produbljivanje ovog visokoletaca preko centralnog Jadrana prema juznim Apeninima se nastavlja,  u subotu vece ce kod Sicilije i na nivou mora pasti pritisak i ovaj ciklon vise nece biti visinski.

Simke

http://www.weather2umbrella.com/me/vremenska-prognoza-podgorica/gfs/11/1410695/0/meteogram
GFS povecao padavine daje zatrpavanje od sjutra popodne hahah koliko je moguce ne znam  :79:

Djole

gfs je obicno !&*%@!! kao sto vidis,vec od sad bi trebala kisa da pocne po njegovim preracunima... (pricam o tome sto si postavio :D)

Dzoni

Nije GFS s... vec weather2umbrella interpretacija modela !

Simke

Pa dobro to je 1.4mm to on ne racuna ali stavio je   preko 20mm,sumnjam,ali nece toliko biti bice oko 10mm najvise{inace to sam stavio za ulivanje nade,a kad sam ja pratio druge modele svi ste govorili GFS je zakon to HMZCG prati}
Quote from: Djole on February 24, 2011, 15:59:22 gfs je obicno ***** kao sto vidis,vec od sad bi trebala kisa da pocne po njegovim preracunima... (pricam o tome sto si postavio :D)

Simke

Sjutra do podne u Pg suvo,tek sjutra kasno popodne pocinje snijeg koji ce padati do subote ujutro.Ocekujem oko 3-5cm snijega da osvane u subotu

Dzoni

Hrabro @Simke nema sto !  :122:

Miloš

Moja prognoza za sjutra uveče i za noć između petka i subote.

Podgorica:
Vjerovatnoća za padanje čistog snijega: 90%
Vjerovatnoća za sniježni pokrivač: 50%
Vjerovatnoća za sniježni pokrivač od preko 2cm: 25%
Vjerovatnoća za sniježni pokrivač od preko 10cm: 1%

Primorje:
Vjerovatnoća za padanje čistog snijega: 50-90%
Vjerovatnoća za formiranje sniježnog pokrivača: 30-70%
Vjerovatnoća za sniježni pokrivač od preko 2cm: 10%-50%
Vjerovatnoća za sniježni pokrivač od preko 10cm: 0%-25%

Primorje je širok pojam, pa su oblasti sa ovim visokim procentima Ulcinj, Sutomore, Petrovac...
Bar, Tivat, Budva, Kotor su negdje u sredini, a okolina Herceg Novog sa najmanjim procentima.

Rade

Ne zezajte ljudi, ja sam već jutros auto u Budvu ostavio jer Podgorica do ljeta neće okopnit...

Dzoni

Mislim Milose da si za primorje pretjerao malo,al ok,navijacki  :109:

Cak i za PG cini se za snijezni pokrivac. Da nije ovako jak sjeverac ta vjerovatnoca bi bila ok cak i veca !

sanjin

A sta mozemo ocekivati nocas i sutra tokom dana?

Miloš

Quote from: sanjin on February 24, 2011, 17:46:25 A sta mozemo ocekivati nocas i sutra tokom dana?

Vjetar!  :08:

Ne znam Džoni, možda jesam malo pretjerao sa procentima, ali vidiš da je i danas bilo iznenađenja (snijeg u Sutomoru! :52:), tako da bi i sjutra moglo da nas iznenadi i mnogo više od toga, jer modeli daju šanse. Btw, sjever će da oslabi popodne u PG

Transmat

Jedva se vratih kuci iz Podgorice.. Na pojedim mjestima ispod veljeg brda i na KP dom ima ga preko pola metra..
Sjutra nema mrdanja, sve ce da zatrpa.. a velika je vjerovatnoca da ce ćuskije opet da padaju na sve strane, odavno ih nije bilo...

Dzoni

Pitanje za ADMINA:

Da li ocekujes sjutra formiranje snijeznog pokrivaca u Podgorici,ako ocekujes da li vise od 1cm i koliko sanse dajes za takav scenario(formiranje pokrivaca) ?

Simke

Ovo bi trebalo na dobro da izadje,ako ne pozdravimo se {jug} sa snijegom ove zime,Dzoni dobro pitanje i ja isto pitam?

Stefan600

Gledajte dnevnik na Vijestima gdje ce on ili Branko izloziti svoje gledanje na situaciju.  :77:

Simke

Nemam Vijesti bas me interesuje sta ce reci pa napisite Hvala

Dzoni

Ne gledam domace kanale ali neko ce valjda okaciti onaj klip od prognoze kao pred posljednji ovakav ciklon...

Simke

sanjin

Quote from: Simke on February 24, 2011, 18:50:59 http://www.rtvvijesti.com/meteo.html Receno je bice pokrivaca snijega naravno  :79:
Hehe,sad mi je jasno sto me je admin pitao kolko je puta bijelilo u PG...  :83: