News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2011.

Started by Miloš, December 29, 2010, 11:40:27

Previous topic - Next topic

Stefan600

Sanse za pokrivac su 100% breee  :11:
Februar 2012. :)

Fraka

E ne znam koje su sanse za pokrivac.. mislim da nisu velike. Od ovoga sad naleta nema sanse, ujutro, mozda

Stefan600

Toliko je slabo? Neko je pomenuo umjerene kolicine!?

Fraka

nije no sam luuud haha.  Eo kako je krenulo odma ce me zeznut, dako se od ovoga sad uvati  :05:ali ne bi trebalo o..

bole

zeznuces se odma da ti kazem :)

Fraka

Necu bole, t je jos visoka, pokrivac se nece oformit, barem ne onamo dje treba, auta i krovovi se ne racunaju, a  kod madja je stao snijeg... mislim da sam u pravu, vidjecemo :) daleko sam ja da to prognoziram..

bole

vac je sve sklopljeno ...auta trotuari .......:) jednobrazno  :116:
sorry za off ovo je za aktuelne nastavljamo tamo....

Transmat

Quote from: bole on January 23, 2011, 01:07:21 vac je sve sklopljeno ...auta trotuari .......:) jednobrazno  :116:
sorry za off ovo je za aktuelne nastavljamo tamo....

Svaka cast.. bio je dobar intenzitet. .za 20 minuta 2 litra..
KOd mene ni peti dio padavina.. i to sve kisa..
Zadrzao se iygleda topli vazduh u nekom sloju..
Pricam za Martinice.

Fraka

ovo sto gfs crta za 96 sati je gotovo izvjestan snijeg

Miloš

NMM se vratio u život konačno.  :109:

Slabe padavine se crtaju i za sjutra, ovoga puta solidne šanse da i primorje vidi pahulje, ali bez formiranja sniježnog pokrivača.

Stefan600

Da se mi bachimo na prognoze ipak! Evo Ec crta neke cikloncice za sledecu sedmicu... Posebno krajem sedmice, mogli bi donijet dobar snjegopad.

Danilovgrad

Iduca nedelje je nedelje LEDENIH jutara.... U DG ce ici do -9 u srijedu ujutro.

sanjin

Пристиже нам врло хладан ваздух у уторак.
Свуда минуси фини...  :83:

Poseydon

Vec u cetvrtak juzina, istina na kratko, ali dovoljno da donese malo kise primorju i Podgorici. Nece nam se da pane dobar snijeg i da ostane. Govorim o Podgorici, naravno. :14:

Madjo

Fino izgleda od polovine ove sedmice,nakon par ledenih jutara i dana imaćemo oblačno i ladno vrijeme sa povremenim padavinama  :116:  

Poseydon

Fino tebi dobices jos jedno 15-20cmi ljepota,a mi :80:

Miloš

Nema Poseydone južine u četvrtak, nikako. Po ovome što trenutno crtaju modeli, mogao bi to biti novi snijeg u većem dijelu zemlje, doduše jako malo padavina.
Od petka se nazire kratkotrajni prodor toplijeg vazduha i to mi se ne sviđa.

Poseydon

Pogledaj 6Z GFS od cetvrtka vece do nedelje nema minusa po visini

Miloš

Četvrtak ujutru i prijepodne je zanimljiv. Poslije ide prodor toplijeg vazduha, to stoji.

Danilovgrad

Quote from: Miloš on January 24, 2011, 11:34:00 Četvrtak ujutru i prijepodne je zanimljiv. Poslije ide prodor toplijeg vazduha, to stoji.
Znaci prelaz iz srijede na cetvrtak i u cetvrtak prijepodne  :32: :63:?

Miloš

Da, to je period koji ima trenutno najviše potencijala za nove sniježne padavine, samo se bojim da bi eventualne padavine bile veći problem od temperatura.

Danilovgrad

http://www.meteo.co.me/meteogrami/3dana.php
GFS javlja snijeg demziju srijede i cetvrtka, mada dosta je to grubo... minus po visini, a da ne zaboravimo mraz koji ce biti u  srijedu ujutro, onda naoblacenje svi uslovi su tu. Molio bih ad mi vise pred ispite ne dolaze cnolkii i prodori hladnih masa.. :11:

Madjo

Ecmwf 0z kaže da bi se u četvrtak zavrtio dobar ciklon u Sredozemlju, južine nema ali neće bit klin ni daleko od nas. Moguće je da se promijeni i na bolje a  i na gore.Pošto je ciklon daleko od nas, neće bit nekih padavina.Jedino ako se dodatno produbi ili primakne.

Ove tvrdnje potvrđuje karta dolje.

Još zanimljivija situacija se crta za kraj januara.Novi ciklon sa ladnim jezgrom sa Ligurskog mora premješta se "ispod nas" pravo na jugoistok uz istovremeni priliv Sibira.  :83: Dalo bi više padavina za razliku od gorenavedenog.

I nakon toga,kao šlag na tortu, polarna hladnoća i sjeverni vjetar.

Transmat

Gleadam nesto satelitski snimak.. nece jos da ga izvedri.
Do koliko ce se zadrzat oblacnost veceras? To je sad pitanje.. Bolje sto kasnije da bude manji mraz..
Da li ce biti vjetra veceras? i on ce uticati na mraz... Ali zato sjutra vece zestoki mraz!

Danilovgrad

Quote from: Transmat on January 24, 2011, 12:22:37 Gleadam nesto satelitski snimak.. nece jos da ga izvedri.
Do koliko ce se zadrzat oblacnost veceras? To je sad pitanje.. Bolje sto kasnije da bude manji mraz..
Da li ce biti vjetra veceras? i on ce uticati na mraz... Ali zato sjutra vece zestoki mraz!

Tako je, srijeda ujutro ce zabiljeziti u Danilovgradu T od -7 do -10 i bice to jedno do najhladnijih jutara do sada.