News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2011.

Started by Miloš, December 29, 2010, 11:40:27

Previous topic - Next topic

Miloš

Nije ništa gori za četvrtak, a nakon toga još bolje što nema padavina, jer bi ionako sve bila kiša. Ovako ćemo makar imati prave zimske temperature do kraja mjeseca.

Stefan600

Bolje da nisi reka ovo ,,nije uopste,, jer kad sam ga bolje pogledao, skoro je presusio, PU!
Februar 2012. :)

Stefan600

Kakav je Ecmwf novi(12z)... Nevjerovatno... Ona polarna zima sto je crtana pocetkom mjeseca nestala je i pretvorila se u temperature iznad nule po visini  :22: Padavine... Skoro pa suv... Zanima me da li ove karte na 72h i 96h daju padavine?  :78:

Miloš

Quote from: stefan96 on January 24, 2011, 20:27:22 Zanima me da li ove karte na 72h i 96h daju padavine?  :78:

Ništa...  :82:

Stefan600

Veli Fraka moze, ali jako slabo.  :10: A sto se tice trenutnih izlaza mogu jos da dodam da po njima nemamo sto trazis ni pocetkom februara. Ali mislim da ce bit inverzije, posebno aludirajuci na sjutra i prekosjutra.! Modeli su neodlucni ovih dana, danas su dali plus po visini za pocetak sledeceg mjeseca i jos gore temp po visini za cetvrtak, a juce u izlazu i jutros na ec je stojalo -15 po visini za pocetak mjeseca...Mislim da ce se bitno ovo mjenjati, cak i za cetvrtak i petak!  :112:

snesko belic

Prosle godine pada je snijeg u pg 6 marta,ako i ove godine bude snijeg u mart,za nas je tek zima pocela....Evo postavicu trenutno stanje koje je objavljeno na sajtu hmz cg,prosle godine 6 marta...  :109:

Fraka

Daje Ec neke padavine za cetvrtak/petak, ali mislim da ce to bit kisa

Stefan600

Po trenutnim izlazima svakako kisa, a sto se tice trenutnih izlaza Ec-a, ko ne gleda karte moze pogledati gotovu prognozu na yr.no, dobro je odradjena, uporedio sam je sa svojom.

Madjo

Za koje krajeve dobar Ec.Jeste da je malo padavina ali što bude biće snijeg.

Jeste li viđeli kako ispari ono što se crtalo nakon 162 sata ?  :05:  Onaj Sibir  :75:  Dokaz da sa dugoročnim kartama možemo pobrisat da ne pominjem što.  :20:

Poseydon

GFS 18Z snijeg do mora u nedelju i ponedeljak :) Evo nesto da se prati. Jos Ec da ga vrati, jutros ga je crtao
Edit: Tu je i po Ec samo sto je plici i dalje od nas. Zime ima po oba modela. Bice.
@Madjo i 10 dana prije ovoga Ec je vidio ovaj snijeg

Fraka

Ovaj GFS je previse dobar da bi se desio, no vidjecemo. 150 sati, predaleko

Poseydon

Vasilije

Juce sam vidio u novine da Mi*** prognozira zahladjenje krajem ovog i pocetkom sledeceg mjeseca!!!

sanjin

Ima li sta novo sto se tice ove sedmice? Kako stojimo sa padavinama? Temperaturom? Neka neko iskusniji napise nesto.  :72:

Stefan600

Ja nisam iskusan, ali mogu napisati nesto.

Sjutra zeru hladnije vrijeme a onda otopljenje i jednodnevni prodor juzine(istina temperatura ostaje u minus minimalni po visini) koja ce nam donijet minimalne padavine u vidu kise(ne vjerujem da ce bit preko 5mm) i onda suvo vrijeme bez padavina, prohladno, temperatura u minus dobri po visini od -4 pa do -8 sve zavisi od dana, daj boze da i ovako bude kad ne moze snijeg!  :112: Uglavnom osim ovog jednog dana sjeverno strujanje!

sanjin

Pa kada mozemo ocekivati znacajnije padavine?

Stefan600

Prema modelima ne mozemo ocekivati nikakve padavine u narednih 10 dana bez ovo malo u cetvrtak, ali ce se modeli bitno mijenjati sto se toga tice, to je jedino sigurno!  :122:

pejamachine

Moze prognoza sjutra za ski centar Kolasin1450...Da li se ocekuje snijeg...please..?

vanja

Quote from: pejamachine on January 25, 2011, 19:39:49 Moze prognoza sjutra za ski centar Kolasin1450...Da li se ocekuje snijeg...please..?
bez padavina sjutra

Fraka

Gfs je mozda "suv" ali je zato "leden" brateeee... strasni mrazevi nas cekaju, ljepota  :04:

snesko belic

Bice ujutro pomet,s obzirom da se ustajem u 6 da idem u skolu,bice brrrrrrr  :11:

Fraka

yr.no ne odustaje od nekakvih 4-5 mm za Bg u subotu... Kao ni od ovih 0.3 mm nocas haha, tj rano izjutra.. mozda i bude toga, ima slabih padavina na sjeveru vojvodine

pejamachine

Predlazem da se otvori nova tema koja se tice prognoze vremena na ski centrima u CG za vrijeme ski sezone.

Fraka

Peja, nije crna gora rusija, prognoza za sjever bez problema obuhvati ski centre, to je sve u 50 km. Mislim, ako oces, otvori ti, ali ti kazem da se lako zakljucuje, na osnovu onoga sto se odje iskaze, kakvo ce vrijeme bit na skijalistima.

Stefan600

Niko ne tumaci nove modele, ne javlja se niko u ovom topicu, zaboravili forum, otisli u penziju!---Ajmo budjenje bre i kao sto ovdje pise ,, Dajte svoju prognozu, prenisete prognozu i komentarisite tudju!''